Andrea Cremer- Nočný tieň (1)


          Na začiatok som si vybrala jednu z mnoho kníh, ktoré patria medzi tie naj. :) Dúfam, že si ju zaľúbite rovnako ako ja. 

 
Anotácia:  Keď sedemnásťročná stredoškoláčka Calla nájde v horách ťažko zraneného chlapca, ešte netuší, ako dramaticky sa zmení jej doterajší život, odohrávajúci sa vo dvoch podobách – zvieracej a ľudskej. Mladého dobrodruha Shaya zachráni pred istou smrťou a poruší tak zákony vlastného spoločenstva. Shay je nielen výzvou pre jej srdce zadané nádejnému budúcemu vodcovi spriatelenej svorky vlkolakov, ale aj veľkou záhadou. Ako jediný človek sa z neznámych dôvodov teší privilegovanému postaveniu a ochrane oboch svoriek, čo sa majú v krátkom čase spojiť sobášom Cally a Rena. Iba najbližšia priateľka Bryn a brat Ansel aj vďaka vzájomne sa rozvíjajúcemu ľúbostnému vzťahu šípia, čo sa odohráva v Callinom vnútri a prečo sa jej postoj k prísnym zásadám Ochrancov a Strážcov začína meniť. Callina napínavá výprava do zakázanej jaskyne, kde sa skrýva jeden z kľúčov poznania jej vlastnej minulosti, a krvavý rituál ako súčasť nadchádzajúceho sobášneho obradu prinášajú rozuzlenie, čo odstráni všetky pochybnosti. Calla si musí vybrať...

Rozhodne sa počúvnuť hlas svojho srdca a riskovať, že stratí všetko? Obetuje hoci aj život pre zakázanú lásku, alebo sa radšej podriadi predurčenému osudu?
 

   Nezvyčajný vlkolaci – strážcovia nie sú tak úplné vlkolaci. Konečne niečo nové. :)

    


     Calla má osud už predpísaný. V deň svojich 18-tich narodenín sa má vydať za Rena. (Sexi alfa samca zo svorky Baneovcov). Ako v každej knihe, aj tu musí  nastať malý zvrat,  ktorý zmení  všetko od základov. Keď zachráni Shaya  z medvedích pazúrov, rozbehne sa jej nový život.  Rozhodne to medzi nimi začne pekne  iskriť, a tým sa Calle  problémy hromadia a hromadia. Potom ako zisti, že Shay nie je len obyčajný človek,  začína pochybovať, čí jej pôvod je naozaj taký,  aký im ho vždy opisovali  ochrancovia.





             Ako inak - znova  Ľúbostný trojúholniík. Calla mi celý čas pripadala ako neskúsené decko. ( čo sa týka lásky) Pri Renovi ňou lomcujú hormóny, ale Shay jej nie je ani zďaleka ukradnutý.  Aj napriek  jej nerozhodnosti , Calla, ako postava, sa vydarila. Silná alfa samica zo svorky Nightshadovcov  chráni svoju svorku a verne bojuje po boku svojich pánov , – až do určitého momentu. 



            Celkovo =) kniha je proste super. Čítala som ju viac ako 5-krát a musím uznať, že vždy ma baví. Nudu pri nej určite nezažijete . Trocha akcie, zakázanej lásky a a veľa problémov, ktoré zatočia dejom  oživujú celú knihy a dodávajú deju správny  šmrnc.
 

3 komentáre

  1. Jedna z najlepších kníh aké som čítala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne to pripadalo ako trochu zo súmraku,trochu z padu

    OdpovedaťOdstrániť
  3. je to úžasné! práve dočítavam trojku..! odporučujem úplne hocikomu ale najviac ľudom čo radi fantasy-ako ja ;) :D

    OdpovedaťOdstrániť