Becca Fitzpatrick-Ticho



Na oblohe svieti slnko, sneh sa topí a prichádza recenzia ! Ticho . Teda nie že by ste mali byt ticho ,ale jedná sa o knihu z názvom Ticho. Ani to nie je tak dávno čo som vám sem hodila recenziu na Beccu Fitzpatrick a jej knihu Crescendo . Teraz je čas na tretiu knihu série Zavrhnutý. Jej názov je Ticho a je to predposledná časť tejto série . Anotácia :
Nedorozumenia medzi Patchom a Norou je zažehnané. Spoločne prekonali tajomstvo zviazané s Patchovou  temnou minulosťou, zmierili dva doposiaľ nezmieriteľné svety a čelili bolestným skúškam viery a nádeje, to všetko pre lásku, ktorá má silu prekonať hranice medzi nebom a zemou. Patch a Nora, vyzbrojení len svojou bezpodmienečnou dôverou v toho druhého, sa vrhajú do zúfalého boja a pokúšajú sa zastaviť zločinca, ktorý má moc navždy zničiť všetko, o čo sa snažili, dokonca aj ich vzájomnú lásku.


Znie to dobre však ?
Znie ,ale nie je to dobré . Nora sa ocitá na cintoríne z amnéziou ktorá zahrnuje celých 5 mesiacov. Čo to znamená ? Nora si nebude pamätať že chodila s niekým kto sa volá Patch ,že ju chcel zabiť, že bol jej strážny anjel , že si navzájom vyznali lásku. Žiadne odhalenie kto je jej naozajstný otec. Jednoducho zabudne na všetko čo sa odohralo od začiatku knihy Zavrhnutý. Predsa sa však v jej živote ocitnú anjeli a ich potomkovia, no tento krát je to iné . Horšie .

Pamätáte sa keď som sa spýtala či sa Patch zmení ?
Pri Crescende bola odpoveď nie . Teraz ?  Raz som sa rozplakala a prečo ? Kde zmizol ten arogantný, zlý chalan ktorému na ničom nezáleží ? Zatiaľ čo v dvoch predošlých knihách nedal na sebe nič poznať, si to asi teraz vynahradzuje. Čakáte Patcha ako pred tím ? No tak sa nedočkáte . Nehovorím že sa zmenil na hotového Rómea ,ale jednoducho to už nie je on.

Mama ? Ty máš priateľa ?
Ha a akého ! Nový priateľ jej matky nie je len jej otec ,ale aj únosca ! No nie je to užasne ?  Nie je užasne  ak sa pri ňom stavajú samé nehody ? Neskôr je to už znesiteľnejšie ,ale až neskôr. A navyše, tá jedna nehoda je veľmi dôležitá chvíľa v Norinom živote .

Ach tie strhujúce konce .
Koniec je naozaj vzrušujúci. Nora a Patch sú spolu. Hlavná otázka : Ako dlho ? Vojna medzi anjelmi a ich zmiešanými potomkami stále pokračuje a ,,Rómeo a Júlia“ stoja každý na opačnej strane. No čo sa stane sa dozviem až v poslednom diely

Čo si myslím ?
Nie je to úplne to čo som myslela že bude. Vôbec nehovorím že to bolo zlé! Len jednoducho mi tam pár vecí nesedelo. Kto vie ? Možno posledný diel bude mať to čo nemal tretí a ešte niečo viac . Viem  že táto recenzia nie je dlhá ,ale ja nemám už čo povedať.

Slovenské vydanie 6.4.2012
Ak sa vám nechce čakať, prečítajte si knihu tu( cz)
Trailer:












1 komentár

  1. Tuhle sérii miluju !!! Už se nemůžu dočkat čtvrtého dílu :) Opravdu se mi všechny tři díly líbila a mám je také doma :)

    OdpovedaťOdstrániť