Kami Garcia a Margaret Stohl- Nádherné tvory

Jedna sa o knihu ktorú už mám dlhšie v poličke a teraz sa začína niečo okolo knihy diať . Takže poznáte knihu Nádherné tvory ? Ak nie tak vám ju predstavujem . Anotácia : Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné. No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy.

 Lena Duchannesová je neter miestneho vydedenca Macona Ravenwooda. Je iná ako ostatní, i keď zúfalo túži žiť ako obyčajné dievča. Snaží sa utajiť svoje schopnosti aj kliatbu, ktorá už celé generácie prenasleduje jej rodinu, no niečo také sa nedá navždy skryť ani v zarastených záhradách, kalných močiaroch a spustnutých cintorínoch hlbokého Juhu. Leni
n príchod rozvíri stojaté vody Gatlinu. Čelí nielen rodinnej kliatbe, ale aj predsudkom starousadlíkov, ktorí sa bránia všetkému, čo sa vychyľuje zo zabehaných pravidiel. Ethan si postupne začína uvedomovať, aké silné puto ho k Lene viaže. Snaží sa ju chrániť pred útokmi spolužiakov, no uchrániť ju pred rodinnou kliatbou bude oveľa ťažšie.

Kde ? Kto ? Alebo inak : Čo sa robí ?
Mestečko Gatline je nudné malé mesto kde každý pozná každého, kde žiadne tajomstvo nezostane tajomstvom . Gatlin je mesto kde máte svoje slávne osobnosti a aj takých tých čudných. Ethan Wate je teraz ten chudáčik mesta. Mama mu prednedávnom zomrela a otec sa psychickí zrútil . Jediný kto sa o neho stará je ich domáca Amma. Kto je vlastne Ethan ?  Je športovec ( Kto  by to povedal ?) hrá basketbal a ...To je jediné čo sa dá o ňom a jeho záujmoch napísať , ale teraz sa sním deje niečo čudné. V poslednej dobe sa mu snivá o dievčati ktoré nemôže zachrániť a keď sa prebudí má napr. za nechtami hlinu . Jednoducho všetko naznačuje že sen bol skutočnosť. Neskôr sa ešte pridá aj čudná hudba , ktorá sa objaví z ničoho nič v jeho telefóne . A aby to ešte aj tak nebolo dosť bláznivé , dievča zo snov existuje a nastúpila na ich školu. Jej meno je Lena Duchannesová . Kto to vlastne je? Čudáčka. To ju úplné vystihuje. Teda iba jej zovňajšok, ale čo by ste si pomysleli o dievčati zo starými teniskami,  náhrdelníkom z odpadkov a v čudnom oblečení ? Lena je neter jedného z tých čudných a už iba to z nej robí vyvrheľa. Nikto  nevie že je to dievča čo miluje poéziu , dievča čo sa bojí svojich narodenín a už vôbec nevedia že  cela jej rodina ,vrátane s ňou , je prekliata .

Kliatba ? Nechápem !
Táto kliatba sa tiahne už peknú chvíľu z touto rodinou. Začala ju jedna láska . Zakázaná láska medzi obyčajným smrteľníkom a zaklínačkou. No smrť ich rozdelila a každý vie že smrť nejde vrátiť. Stále nechápete ? Čierna mágia ma svoje následky a nemôžeme ju použiť bez toho aby sme niečo za to nedali. Teraz si vypýtala moc nad výberom v celej jej rodinnej línie. Čo je výber ? Ine zaklínačské rodiny si vyberajú strany na ktoré prestúpia v deň ich šestnástich narodenín. Buď si vyberú: Svetlo alebo temnotu. U Leny a jej rodiny  nie je žiadny samostatný výber . U nich o tom rozhodujú iné sily. A ešte jedna vec : Neexistuje žiadna sivá, žiadna medzi. Zložite ,či ?

Čo sa stane keď sa do toho zapletie smrteľník ?
 No keďže vieme čo sa stalo v minulosti, nevyzerá to moc ružovo však ? Ale čo ak ? Čo ak to bude teraz iné ? To bude a to my môžete veriť ! Lena sa bojí, Ethan zisťuje pravdu, Ethan a Lena začínajú pomaličky tvoriť pár. Spolu riešia , jej narodeniny, tajomný medailón a čudné veci dejúce sa v Gatline .

Čo si myslíš  Mara ?
Ja si myslím že je to veľmi dobra knižka zo zaujímavou témou a aj dejom . Síce z druhej časti som trochu sklamaná takže čakám čo ukáže tretí diel. Ale sériu vrelo odporúčam . A ešte mála drobnosť. Spomínate si čo som hovorila na začiatku ? Že sa okolo knihy niečo deje ?  Ide sa natáčať film ! Hlavný hrdinovia sú už vybraný a aj pár vedľajších . Počkajte pár minút a bude tu článok o filme ! Mara

Žiadne komentáre