V Paríži s Rozkošným zvrhlíkom (Christina Lauren)

Ako trávite prázdniny decká? Teplo ako tak ustúpilo (aj keď sa vracia uf ) a môj mozog je opäť schopný pracovať správne a to znamená- recenziu! Tak čo, už ste si na kúpalisku...alebo v kníhkupectve našli svojho rozkošného zvrhlíka?

Originálny názov: Sweet Filthy Boy
Autor: Christina Lauren
Séria Wild Seasons
Diel: Prvý
Počet strán: 372
Jazyk: ČJ/SJ
Anotácia: Mia Hollandová si vyrazí s kamarátkami na divoký víkend do Las Vegas osláviť promóciu. Alkohol tečie potokom, radosť z ukončenia školy striedajú obavy z budúcnosti, vopred nalinajkovanej rodičmi. V bare narazí na sexi Francúza Ansela a bujará noc s ním Mii aspoň na chvíľku odpúta myseľ od problémov a zamestná ju spomienkami na ich nemravné výčiny. Po návrate domov Mia urobí najbláznivejšie rozhodnutie života a odletí s rozkošným zvrhlíkom na leto do Francúzska užiť si posledné týždne skutočnej slobody. Keď sa za pretvárkou a zábavou objavia prvé city, neviazanému dobrodružstvu sa do cesty postaví realita a Mia sa musí rozhodnúť. Vráti sa do starého života, alebo sa naplno vrhne do toho nového, odohrávajúceho sa na druhom konci sveta?

Stačí iba povedať slovné spojenie: Cristina Lauren a ak ste správnym fanúšik erotickej romantiky tak by ste mali vedieť, že pôjde o naozaj dobrú knihu.  Teda aj majster môže sklamať  ale tieto dve? Nikdy! Hlavná hrdinka ukončila školu, o pár dni sa chystá na ďalšiu, ale rozhodnutie ísť s kamarátkami na víkend do mesta zábavy: Las vegas- jej zmení  život  tak, ako ešte nič.  Mia stretáva Ansela a jeho dvoch priateľov, užívajú si spoločnosti a alkoholu, ale po každej noci plnej alkoholu čaká nepríjemné prebudenie.  Zažili ste ten stav, keď ste si vôbec nepamätali to, čo sa stalo minulú noc? No...Mia vám o tom môže porozprávať, pretože urobila také veci, čo by si nikdy v živote ani nepredstavila. Povedzme, že o pár veciach pomlčíme, aby ste mali nejaké to prekvapenie. A tak sa Mia namiesto lúčenia rozhodne urobiť ďalšiu hlúposť- odísť s Anselom do jeho rodného Francúzska a užiť si leto. Mia je plná rozporov, Ansel zas tajomstiev a aj tak im to nejakým spôsobom  predsa len  spolu tak zlato klape. Ale do kedy? Lebo nič netrvá na veky.

,,Život sa skladá z tých malých hrozných momentov a veľkých kusov šťastia medzi nimi.“

Hlavnou a jedinou rozprávačkou je Mia. Mia je mladé, zamĺknuté dievča, ktoré milovalo tanec, ale po nehode (nebojte nikto nezomrel!)  sa musela začať venovať niečomu inému- čo dosť zahralo do  kariet jej otcovi, ktorý ju v budúcnosti videl niekde inde. Normálne nemám rada hrdinky, ktoré sú ako bábky a niekto namiesto nich ťahá za nitky. A vlastne ani Mia takáto úplne nebola. Občas ste mohli cítiť ako sa dala ovplyvniť ľuďmi vo svojom okolí a do poslednej minúty by ste si aj mysleli, že to tak naozaj urobí a ona to odrazu celé otočila a bola to ONA, kto vládol celému príbehu. To sa mi páčilo. Nehovorím, že Mia je najlepšou hrdinkou z tohto žánru- to by som klamala, ale vymyká sa tak tomu priemeru hlúpych hrdiniek, ktoré nasledujú svojho princa ako psíček pána. Avšak mohla by vám prekážať jej nerozhodnosť- ktorá sa na začiatku objavuje, no myslím, že ak pochopíte jej príbeh, tak pochopíte aj jej chovanie a postrehnete aj to, ako sa Mia od začiatku zmenila.

,,Chcem, aby som milovala celý život rovnako, ako milujem túto noc.“

Vedľajšie postavy oooo vedľajšie postavy. Tých je tu teda celkom dosť. Začneme u ženského obsadenia. Už po prvých stránkach sa ocitáte v hotovom babinci. Lola a Harlow a Mia vždy stáli pri sebe aj  v tých najťažších chvíľkach a zatiaľ, čo Mia bolo to zamĺknuté dievča, Harlow a Lola sa starali o všetku zábavu. V príbehu  si ich užijete pomerne dosť,  či už iba cez telefonáty alebo ,,Naživo“ . Na druhej starne tu máme pánov: Oliver a Finn sú pre Ansela to...čo Harlow a Lola pre Miu, len v mužskej verzií. Títo dvaja sa však v príbehu nevyskytnú tak často, ako dievčatá- ale ak si ich obľúbite, nemusíte sa báť! Aj Harlow a Finn i Oliver a Lola sa dočkajú svojho príbehu a podľa mňa to bude stáť za to. No a treba prejsť k ďalšej dôležitej postave: Ansel bol úplný opak Mie. Rád flirtoval, dosť jasne a nahlas dával o sebe vedieť. Ako sa hovorí, protiklady sa priťahujú. Z prvotného dojmu som sa bála, že sa bude jednať o dosť povrchný charakter, ako však príbeh pokračoval aj Ansel išiel...viac do hĺbky. Jeho príbeh a celkovo sa postava sa mi celkom páčila len ma štvalo to tajomstvo, ktoré sa okolo neho vznášalo takmer celý príbeh- ale ten záverečný zvrat muselo niečo spôsobiť, však?

,,Mali by ste ho vidieť bez trička.“ Ansel sa hojdal na pätách a popíjal zo svojho pohára. ,,Prosím, pokračujte, akoby som tu nebol. To je fantastické.“

Keď som sa do knihy začítala, hneď mi prekážala jedna vec- kde je môj duálny pohľad? Christina aj Lauren si ma takto získali pri ich prvej sérií, a tak som sa bála, či to neuškodí príbehu- o pár strán som si to už ani nevšimla. Milé postavy, nie príliš dramatická minulosť, ktorá by hrdinov trápila po nociach. Pomerne uveriteľný príbeh a situácie, super štýl autoriek- jednoduchý, ale svieži, ktorý vás drží v tempe -vytvára celok- knihu, ktorú -ak máte radi tento žáner, si chcete prečítať. Ja napríklad na tieto dve autorky nedám dopustiť a s obrovským nadšením sa ženiem do každej knihy ktorú napíšu. Ak by ste sa pýtali, kto prečítal každú ich knihu, každú novelu, každý možný bonus- tak sa hlásim. Pokiaľ ide o tento typ romantických kníh, povedzme, že už viem oddeliť čo je dobré, čo priemerné a čo brak. A Christina Lauren nikdy brak nebude!

,,Problém je v tom, že pokiaľ ste v strede oka tornáda, tak vlastne nemáte ani tušenie aké naozaj veľké je.“

Pfu. Mám pocit, akoby som vyšla z formy. Predsa sme sa dobojovali až sem. V skratke zhrnúť Rozkošného zvrhlíka (čo teda Ansel určite je!)...Romantický príbeh, ktorý vám môže robiť spoločnosť hocikde. Zasmejete sa, možno zamrkáte, aby ste sa zbavili slz a ani si neuvedomíte, čo sa deje a už budete na konci, pretože kniha sa číta ako keby aj sama.  Takže ak ste Zvrhlíka ešte neprečítali tak šup šup preňho!




Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu môžete kúpiť TU

Žiadne komentáre