Jeden (nie moc originálny) výmysel, z mojej chorej mysle: Knižný Playlist

Ahojte!
Ako si užívate zablatený december? Ja nič moc, no aj tak mám dobrú náladu. Kto ju v tomto období, aj cez všetok zmätok, nemá? No, ale idem pomimo. Nie je tajomstvom, že som najaktívnejšia aj najkreatívnejšia v noci. Približne 90% mojich recenzií bolo napísaných o 3 v noci. A moja kreativita sa nevypla ani dnes o pol 4 ráno, keď som čakala hore, aby som mohla načapať Mikuláša zahájila vianočne upratovanie v mojej izbe a moja ružová MP3 mi robila spoločnosť  hlavne preto, aby som nepočula strašidelné zvuky a keď som si hovorila...táto pesnička by sa hodila k tejto scéne v tejto knihe...nápad sa zrodil!

Knižný Playlist! (Originalita nado všetko, že? :D)

V čom to spočíva?
Raz týždenne/ mesačne sa vyberie jedna kniha, ku ktorej si blogger vytvorí playslit. Odkazy hodí do
článku, môže zdôvodniť prečo táto pesnička, kde do deja by ju zasadil, prečo sa hodí k tejto postave... Môže sa s tým jednoducho pohrať. Pesničiek môže byť veľa aj málo. Možno bude stačiť jedna a možno ich nebude stačiť ani 20...všetko je to na blogerovi.
Kto sa môže zapojiť?
Samozrejme, toto znie ako vysvetlenie pre blogera, ktorý sa mojej rubriky zúčastni- no podľa mňa to nie je asi moc zaujímavé aj pre iných...ale kto vie? :D
Aj čitateľ sa môže zapojiť. Vo štvrtok sa na FB môže zavesiť  kniha, ku ktorej sa bude robiť playlist a čitateľ môže hodiť link na pesničku do komentu. Alebo hodiť odkaz na celý playlist . A môžete ho hodiť už aj po hotový článok.
Otázka večera je:
Zaujíma vás to? Veď si to zoberte- nie je to nič svetoborné a Lila ma upozornila na to, že tu už niečo takéto bolo...Ale na druhú stranu: Je to skvelá príležitosť nájsť kopu dobrých pesničiek :D

Tú máte napríklad menšiu ukážku:
Pre náš prvý ,,laboratórny“ pokus, som vybrala knihu Selekcia- o ktorej ak niekto nevie, tak je buď na ňu príliš starý, alebo žije v jaskyni.

Hneď na začiatku končí hlavná hrdinka America zo zlomeným srdcom a preto som vybrala pieseň Doesn´t mean anything.

Alicia spieva o zlomenom srdci, o tom ako by sa pre niekoho všetkého vzdala a on ju aj tak opustil- Rovnako America.

Ďalšou piesňou je pesnička Suddenly od Ashley Tisdale.

Pieseň hovorí o tom ako sa odrazu všetci zaujímajú o jej život. Ako sa snaží prispôsobiť. V takom svete sa ocitá aj hlavná hrdinka. Je to iné, ako to, na čo je zvyknutá- je to jednoducho Selekcia.

America má stále zlomené srdca, ale chce sa cez to preniesť... má niekoho, kto je ,,nad ňou“ a vedie ju za niečím novým. Ako začína prichádzať na chuť aj iným veciam. Ako sa stáva silnejšou. Preto som vybrala starú dobrú Hillary Duff a jej Someone´s watching over me .

Ten niekto je princ Maxon a časom, keď sa lepšie spoznajú, sa všetko pomaličky mení. O tom hovorí aj Taylor a Edd v ich piesni Everything Has Chanded.


Ale ten satanáš Aspen na seba nedá dlho čakať a Americe pripomenie, že on tu stále je a nikam neodchádza. ..O niečom takom spieva Colton Dixon v Never Gone.

America si ma získala jej poslednou vetou ,,Nevyberám si teba ani jeho. Vyberám si seba.“  A tým sa tak trochu oslobodí. Vyjadrí nesúhlas...a bude Break free asi tak ako Arianna Grande (aj keď tu moc nemusím, ale sedí do príbehu no :D)  a Zedd.


Tak...čo poviete na môj najnovší neoriginálny výmysel? Zaujalo vás to? Zapojila by ste sa? Šli by ste do toho so mnou aj keď ste, alebo nie ste, bloger? :D Dajte vedieť, a ak by bolo niečo nejasné, tak určite dajte vedieť :D Alebo ak máte aj nejaké nápady na vylepšenie...aj vtedy dajte vedieť :D 
                                                                                                                                                Mara

8 komentárov

  1. Vyzerá to dobre :) páči sa mi ten nápad a ak by som poznala knihu zapojila by som sa aj cez fb :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne môžete aj vy dávať návrh na knihu ! :D Ak ju budem poznať :D

      Odstrániť
  2. Ja sa rozhodne chcem zapojiť! A som veľmi rada že ako prvá kniha je Selekcia :3
    Vždy keď čítam knihu, vyhľadám si k nej nejakú skladbu a potom vždy, keď si ju pustím, tak si pripomeniem knihu. Pri Selekcii som počúvala:
    Funeral Suits - All These Friendly People
    https://www.youtube.com/watch?v=5j4l_NdkYMQ

    Je to taká veselá skladba ktorá, ani neviem prečo, sa mi veľmi hodila. Keď začne spevák spievať tak si vždy pripomeniem na cestu do paláca, na ktorú sa America pripravovala. Na to ako sa tváril Aspen keď odchádzala, na to ako ho kopla... skôr mi pripomína tieto veselé a vtipné chvíľky, pri ktorých som sa naozaj veľmi smiala.
    No a vždy keď si ju pustím, tak mi vyčarí úsmev na perách. Niekedy sa mi podarí vybrať takú skladbu ktorá s textom perfektne sedí do príbehu ale vždy si vyberám skladby iba podľa rytmu, nie podľa textu. Myslím že aj tu som sa trafila :P
    I am young and I am naive
    Tell me something I will believe

    Take me, take me far away
    From this city's soul decay ...
    No jo, celkom mi to sedí :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fajnová pesnička :3 Som veľmi rada že sa chceš zapojiť :D Potom pošli link :D

      Odstrániť
  3. Dobrý nápad. Ak budem mať čas určite sa zapojíme ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Náhodou, je to originálne! :D A ja sa určite zapojím ... raz... niekedy... :D Na tú Selekciu ma lákate už od neviem kedy a ja som tak zvedavá! Musím presvedčiť nejakú spolužiačku, aby si ju kúpila, lebo, priznajme si, tento žáner nie je môj obľúbený :D Ale určite to bude bomba :3 :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :D No Lila mi povedala že neni tak neviem :D :D Budem rada keď sa zapojíš :D To dáš :D nejako ich presvedčíš :D :D

      Odstrániť