Mesačná chvastačka (január, február 2013)



Tááákže. Máme tu nový mesiac a ako ste si všimli, idem sa Vám pochvastať. Ako je u mňa zvykom mi nemáme mesačnú chvastačku ale dvojmesačnú. A čo za knihy som si zaobstarala za január a február ?
Tu si všetky krásne pokope. Je to celkom pekná kôpka nie ?

Charlieho malé tajomstvá - Stephen Chbosky
-Charlie bol v úžasnej cene (niečo okolo 5 eur) tak som neváhala a potom som sním ešte polhodiny behala bo kníhkupectve. Ale Charlie je stále neprečítaný.

Krvavý karneval  a Odhalení - Melissa de la Cruz
V minulej mesačnej chvastačke ste mohli vidieť prvý diel a pri ňom slová, že by ste nemali byť prekvapený ak by ste v niektorej budúcej chvastačke uzreli pokračovania. A keď mi prišiel e-mail, že internetové kníhkupectvo Knihy sova, má poštové zadara, tak som jednoducho neodolala . Druhý diel: Krvavý karneval už mám prečítaný a tretí diel čaká na prečítanie. 

Zrodení pre smrť- Gemma Malley
Táto kniha ma zaujala už len anotáciou a keď som prišla do nášho malého kníhkupectva tak som jej jednoducho neodolala (bolo to veeeeeľmi ťažké, lebo hneď vedľa bola vystavená kniha Kam zmizla Aljaška. Ale ja som si povedal, že si túto knihu kúpim až 13 marca(deň keď píšeme z dievčencami monitor) . Moje úbohé nervy budú potrebovať niečo na ukľudnenie.)

Tweetni mi !- Sarra Manningová
Ja som vám tuto knihu spomínala už v decembri, ako môj narodeninový darček od osoby ktorú mám veeeľmi rada. Čiže mňa (nie , nie som narcista :D) Túto knihu som si obľúbila a už od začiatku januára mám v notebooku uloženú recenziu, ale.....nejako sa to zaseklo.

Espressologie   - Kristina Springerová
Na tuto knihu som sa tešila už od jej vydania a zakaždým keď som videla na GR že ju nieto číta, ticho som mu závidela. No kniha ma trošku sklamala. Kniha je to dobrá a aj nápad je zaujímavý, ale čakala som niečo viac.

Váhanie  - Maggie Stiefvaterová 
Druhé pokračovanie série Vlci z Marcy Falls som si chcela kúpiť už dávno a keď som knihu našla na webovej stránke Martinusu za 4 eura.... no neber to !

Zelená jako smaragd- Kerstin Gierová
 Hehehhe <3 <3 <3 .. Najťažšia vec v ten deň bola opustiť túto krásnu a úžasnú knihu aby som mohla isť do kniha na Nádherné tvory. No večer som sa k nej dostala a knihu som odložila až o 4 ráno aby som sa trochu vyspala, aby som mohla hneď po prebudení pokračovať. Koncom mesiaca by mohla byť aj recenzia

Zamilovaní anjeli -Lauren Kate
O túto tenučkú knihu ste súťažili  v angličtine a ja už som ju mala prečítanú ale,  ja  chcem mať celu sériu v slovenčine. A keď som si znova prečítala túto knihu znova som sa rozplývala, lebo Mara posadnutá romantikou bola vo svojom živle.

Ghostgirl 1 - Vítejte na onom světe!- Tonya Hurleyova
Túto knihu som kúpila tiež vo výpredaji. Je síce v češtine (ako keby mi to prekážalo :D) ale za šesť eur som jednoducho nemohla odolať.

A čo takého som si zaobstarala do mojej čítačky ?
 Tak napríklad: Tieto zaujímavé a fakt dobré knihy.
A s týmto sa Vám tiež musím pochváliť: Konečne so zaplnila aj tretiu poličku ! Za dva roky (v lete to budú tri) mojej čitateľskej činnosti som si kúpila krásnych 100 kníh. A tu je pohľad na moju knižnicu !
Tak a čo nového ste si kúpili vy? -Mara

19 komentárov

  1. Juu, pekná zbierka.:]
    Mne tiež pribudlo Tweetni mi! a Zelená, plus ešte finále.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oooo Finále ! Ja čakám kým ho kúpi Lila :D

      Odstrániť
  2. veeelmi pekná zbierka..a dakujem za tipy na knihy, aspon viem čo do rúk brat a čo nie..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásne kúsky 8)

    P.S.: Môžeš odstrániť overovanie komentárov? lezie to už krkom 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. díík. Ja som ani nevedela že to máme :D Už by to malo byť ok ...či ? :D

      Odstrániť
    2. Aj ja som to mala a nevedela som o tom, pričom na ostatných blogoch mi to strašne vadilo. Určite si Charlieho prečítaj, úžasná knižka :)

      Odstrániť
    3. Ja sa už na Charlieho strašne teším :D A dôvod na viac: Povedala som si, že si film nepozriem skôr ako prečítam knihu a ja už ten film chcem strašne vidieť. Tak hádam do konca mesiaca :D

      Odstrániť
  4. krasne kusky, chcem vsetky okrem vahania :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem .Ani ja som Váhanie nemala v pláne ale nakoniec je tu :D

      Odstrániť
  5. Zelená jako smaragd! Ja tu niekoho....aaaaa! Už ju čakám ani neviem kedy som si ju objednala a nemôžem spať lebo čakám kedy mi príde oznámenie, že pre mňa na pošte konečne majú BALÍK! Wrauch!
    Huh, urobila si véééľmi zle, že si si kúpila Ghost girl...najhoršia, jedna z najhorších kníh (a sérií, lebo mám celú sériu), ktoré som mala možnosť prečítať. Fujky.
    Charlieho malé tajomstvá som videla včera, v Tecsu za 9,80 eur...matka: "Na to zabudni." takže nič. Nabudúce.
    Veľmi závidím Zelenú jako smaragd a nepochopím prečo si si kúpila Deklaráciu smrti, keď Kam zmizla Aljaška je určite lepšie. Aspoň podľa mňa, a neboj, to vraví iba môj inštinkt, ani jednu z tých dvoch kníh som zatiaľ nečítala.
    Čo je škoda ale môžem byť rada, že mesiac knihy je ku mne (zatiaľ) milosrdný. :P
    Pri pohľade na tvoju knižnicu som dobreže nevypustila nejakú neslušnú vetu a žiarlivostné "Tseee". :D
    Vážne, vieš čo to je vidieť toľko kníh? Vieš si vôbec predstaviť aký účinok to na mňa malo?!
    (hlások v hlave: "brzdi a netvár sa, že máš doma 2 knihy.")

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebudeš ľutovať lebo Zelená je úplne božská :D Ja viem, ale keď bola v takej dobre cene tak som si povedala že to skúsim..... Ja viem že Kam zmizla Aljaška bude lepšia, ale tu si vypýtam ako odmenu za napísanie monitoru :D Tak tu kúpi oco :D A účinok aký mala moja knižnica na teba ? Asi rovnaký ako na mňa ,:D (lebo ja si furt hovorím že kde sa to tam sakra vzalo :D )

      Odstrániť
  6. Plačem. Od Melissy by som chcela knižky aj ja a taktiež aj Tweetni mi. Najviac medzi tými knižkami však aj tak svieti Zelená jako smaragd. Tá sa našťastie pekne vyníma aj na mojej poličke :D
    A Losing it si rohodne prečítaj! To bolo brutálna kniha. Už sa teším na dvojku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej Melissa sa mi páči, ale už mi to po tej dvojke prišlo ako zvrátená upírska telenovela, takže nieviem neviem :D Tak sme sa nakoniec Zelenej dočkali :D

      Odstrániť
  7. Neviem či to tu niekto ešte kontroluje ale písala som ti správu Mara :D

    OdpovedaťOdstrániť