Čo si pripravil marec ?


Hoj decká ! :D takže ja som si dnes plánovala dať oddych . Dnes som dočítala Zelénu jako Smaragt (aaaaaaaaaaaaaaaa <3 ) A pustila som sa do knihy Zamilovaní anjeli (videli ste ju ? Je tenučká ! :D) Taktiež chcem čo- to napísať o filme Nádherné bytosti. Ale teraz sme tu pre to, aby som vás oboznámila, na čo takého sa môžeme tešiť v marci.
Marec... To bude mesiac počas ktorého zostarnem asi o dvesto rokov. Bude plný dobrých kníh. Na čo sa môžeme tešiť u nás ?

Tak napríklad... Na vine su hviezdy. John Green,je považovaný za génia. Ja osobne som nemala ešte tu česť od neho niečo čítať, ale v marci to mienim napraviť. Kniha vyjde vo vydavateľstve Ikar. Green je nám však známi aj pod titulom Kam zmizla Aljaška, ktorú už tento mesiac posunie do predajní vydavateľstvo Slovart.

Na vine sú hviezdy-John Green
Odkedy Hazel v trinástich rokoch diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.

Ikar taktiež pre nás chystá prvú knihu zo série Tiene Londýna a jej názov je Meno hviezdy. Myslíte že sa dočkáme pokračovania ? Lebo ak nie bude problém, lebo aj v Česku so sériou sekli...

Meno hviezdy -Maureen Johnsonová
Rory Deveauxová, sympatická tínedžerka z Louisiany, sa s rodičmi presťahovala do Anglicka a nastúpila do internátnej školy v Londýne. Meno Jack Rozparovač jej nič nehovorí až do chvíle, kým sa po meste neroznesie strašná správa. Ktosi sa zahral na tohto päťnásobného záhadného vraha z devätnásteho storočia a svoju obeť zabil brutálnym spôsobom presne ako on. Kým sa Rory zoznamuje s novými kamarátmi, so zvláštnosťami anglického spôsobu vzdelávania aj s ďalšími novinkami – napríklad že Angličania milujú zapekanú fazuľu, hokej a že waleština znie ako reč čarodejníkov –, „rozparovačománia“ zachváti celý moderný Londýn. Polícia je bezradná, nemá stopy ani svedkov. Rory na okamih zazrela muža, ktorý je podľa polície hlavný podozrivý, ale nikto iný si ho nevšimol. Prečo ho vidí iba ona? A prečo si ju vybral za nasledujúcu obeť? Vraha treba zastaviť za každú cenu, ale nie je to nad Rorine sily?


Vyššie spomenutý Slovart, by mala prísť zo sériou Mara Dyer. O knihe vyňuchala informácie Judit, a nájdete ich TU

Čo sa stalo Mare Dyerovej ? -Michelle Hodkin
Mara Dyerová neverí, že by jej život mohol byť ešte viac zamotaný. Nielenže si vôbec nepamätá, ako sa dostala do nemocnice, kde sa práve prebrala, ale nevie nič ani o nehode, pri ktorej zomrel jej frajer aj najlepší priatelia. Mare sa však takmer nič nestalo. Lekári sa domnievajú, že nový začiatok v novom meste pre ňu bude tým najlepším riešením, a spomienky tak môžu pomaly vyplávať na povrch. Marin nový život sa však stále viac komplikuje. Tváre mŕtvych priateľov má pred očami denno-denne. A potom... zrazu... má pred očami aj úmrtia ľudí naokolo iba chvíľu pred tým, než k nim dôjde. Je jej jasné, že sa asi zbláznila. A keď si už je istá, že to ani nemôže byť horšie, Noah Shaw, najkrajší chlapec, akého kedy videla, ju odmieta nechať len tak na pokoji... Čo má vlastne za lubom?

A naše milovane CooBoo ma na nás príval skvelých knižiek. Už tu bola kniha viac krát spomenutá. Som roztrieštená k nám zavíta už tento mesiac spolu so, Všetkými farbami Zeme: pokračovania série Naprieč vesmírom (loď medzi hviezdami). A CooBoo ešte nekončí ! Taktiež vychádza  Legenda, ktorá plánuje isť aj pred kamery !

Som roztrieštená
Jsem prokletá.Mám dar.
Jsem zrůda.Jsem víc než jen člověk.
Můj dotek je smrtící.Můj dotek znamená sílu.
Jsem jejich zbraň.Budu se bránit.
Nikdo neví, proč je Juliettin dotek smrtící, ale Obnova s ní má své plány. Chtějí ji použít jako zbraň.
Ovšem Juliettina představa je úplně jiná…
Kniha, kterou držíte v ruce, vás bude děsit.Tuhle knihu nebudete moci odložit!



Všetky farby Zeme-Beth Revis
Závěrečný díl vesmírné trilogie!
Amy a Syn konečně opustili skličující zdi vesmírné lodi Universum. Jsou připravení začít znovu, vybudovat si nový domov – na Zemi Centauri, planetě, ke které musela Amy plout přes celý vesmír. Ale nová Země není rájem, v který doufala. Jsou tu obrovští pterodaktylové, květiny, jejichž vůně vás paralyzuje, a tajuplné ruiny, které skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. A největší tajemství? Že by na této planetě nebyli sami? A pokud chtějí zůstat, budou muset bojovat!






Legenda-Maria Lu
Na území, kde se kdysi rozprostírala západní část Spojených států, se nyní nachází Republika – stát, který je v nikdy nekončící válce se svými sousedy. Patnáctiletá June se narodila v jedné z nejbohatších čtvrtí v Republice, je zázračným dítětem a připravuje se na závratnou kariéru v nejvyšších vojenských kruzích. Stejně starý Day naproti tomu vyrůstal ve slumu a už ve svém mladém věku je nejhledanějším zločincem Republiky.
Oba pocházejí z naprosto odlišných světů a zdá se, že neexistuje důvod, proč by se jejich cesty někdy měly zkřížit. Ovšem pouze do doby, než je zavražděn Metias, bratr Juny, a než se Day stává hlavním podezřelým. Rozpoutává se hra na kočku a myš, v níž se Day snaží ochránit svou rodinu a June pomstít smrt bratra. Ale při šokujícím zvratu událostí oba odhalí, co je ve skutečnosti postavilo proti sobě. Nyní nastává boj o holý život, boj o budoucnost lidstva, boj o skutečnou lidskou svobodu.  
Plná nepřetržité akce, napětí, romantiky, nečekaných zvratů a překvapivých odhalení. Legenda vás nenechá ani na chvíli vydechnout!!!


Ak už máte dosť stredoškolákov, Fortuna Libry si pre nás pripravila knihu Krásna Katastrofa. A katastrofa nastane ak si túto skvelú knihu  neprečítate ! Ja ju už mam za sebou, ale neodolám tomu, aby som si ju prečítala znova (ach Travis.... <3 )

Krásna katastrofa-jamie McGuireová

JE TO KAMARÁTSTVO S NEPLÁNOVANÝMI DÔSLEDKAMI, KRÁTKODOBÉ VZPLANUTIE ALEBO LÁSKA? 
ABBY ABERNATHYOVÁ začína navštevovať vysokú školu ďaleko od svojho rodného mesta, aby zabudla na minulosť. Uteká pred rodinou, ktorá jej vinou alkoholu a hazardných hier urobila zo života peklo, a usiluje sa byt príkladnou študentkou.
TRAVIS MADDOX má prezývku Besný pes a na štúdium si zarába ilegálnymi pästnými súbojmi – samozrejme, bez rukavíc. Má povesť najväčšieho zvodcu žien na univerzite. Je to presne ten typ, akému by sa Abby mala zďaleka vyhnúť, ak nechce spadnúť do pasce svojho starého života.
TRAVIS A ABBY sa navzájom priťahujú, ale presviedčajú okolie aj jeden druhého, že z ich priateľstva nikdy nevznikne milenecký vzťah. Potom však Abby prehrá stávku, a tak musí mesiac bývať s Travisom v jeho byte. Vášeň sa už nedá maskovať priateľstvom.


A prečo zostať len pri knihách ? Prečo nepôjdem aj k Filmom ?
Ak by ste ma práve teraz počúvali tak by ste počuli moje....Och a Ach ! Už viete kam tým mierim ? Rubinrot si to 14 marca namieri na veľké plátna ( a ja som zatiaľ nenašla zmienku že by to u nás hrali ! čo si počnem ! )Knihu som už na blogu spomínala recenzia je TU.

A tam nekončíme !  Hostiteľ !  Kto by nepoznal Hostiteľa ? Film je medzi čitateľmi veľmi očakávaný. A tu je aj nový trailer !
Takže. Pôjdete do kina ? A budete kupovať knihy (ja budem zasa Švorc... čo vám budem hovoriť ? :D )





Žiadne komentáre