Lisa McMann- V zajatí snov -precitnutie

 Takže prebrala som sa zo šoku čo som utrpela pri nemenovanej knihe a som dobre naladená. Takže som si povedala ,že by sa zišla recenzia a bude na ne- sľubovanú knihu .Lisa McMann a jej kniha V zajatí snov –Precitnutie . Anotácia : Temné sny prichádzajú! Sedemnásťročná Janie sa noc čo noc dostáva do cudzích snov, ktoré odhaľujú odvrátenú stránku ľudského života. Janie sa nemôže nikomu zdôveriť - neuverili by jej a mysleli by si, že sa zbláznila. A tak žije so svojou schopnosťou ako s prekliatím, ktoré nedokáže ovládať. Raz sa Janie prepadne do nočnej mory, z ktorej jej stuhne krv v žilách - prvý raz nezostáva v niečej zvrátenej duši len pozorovateľkou, ale stáva sa aj účastníčkou...

Autorka Lisa McMannová našla inšpiráciu na napísanie knihy vo vlastnom sne, keď sa jej snívalo, že vstúpila do sna svojho manžela. V príbehu zachytila viac než len nezvyčajnú schopnosť dievčaťa. Poukázala aj na skutočnosť, aké ťažké je pre mladého človeka zo sociálne slabej rodiny zaradiť sa medzi bohatých a obľúbených študentov a do spoločnosti, ktorá ťažko prijíma niekoho vymykajúceho sa z jej predstáv. A aké veľké úsilie musí vynaložiť, aby v živote niečo dokázal. Román V zajatí snov sa právom umiestnil v rebríčku najpredávanejších kníh pre deti a mládež v New York Times Bestseller.

Rodičia čo sa nestarajú.
O Janie sa matka nezaujíma. Pije, spí , a je . Nič viac . Takže Janie sa stará sama o seba. A to nie je jediný problém . Keď mala osem rokov, cestou vo vlaku sa prepadla do sna cudzieho muža. A odvtedy je to tak vždy, keď niekto v jej blízkosti zaspí. Janie nevie čo to znamená a prečo sa to deje. Vie – zmierila sa s tým- že nebude mat normálny život. Že si nenájde priateľa, že sa nebude môcť odsťahovať  na internát. Už je to tak .

Prečo sa do nich vždy zamilujeme ?
No nie možno do všetkých ,ale do hrozivej väčšiny áno. Ako to že niekto nedokonalý je dokonalý ? Je to naozaj nefér .Hovoríme o knižných hrdinoch. Kto ich nemá rád ? Určite ste už počuli aby ste si nerobili nádeje lebo taký chlapi aký sú v knihách neexistujú . Možno že nie , ale každá si raz nájde svojho princa alebo Edwarda, Dimitriho , Patcha , Daniela alebo Cabela. ( teda ja osobne dúfam že raz takého nájdem ) Janie má svojho Cabela. Čudný to chalan. Nikto však nevie že on robí pre políciu  ( teda niečo také ako polícia) Odhaľuje drogové obchody. No však na to musí hrať divadlo čo Janie zraňuje.

 
Tie drogy sú zlo !
To už dávno vieme. Janie a Cabel sú spolu ,potom nie, potom sú . Ach tie vzťahy. Jasne, že je to lepšie keď sa Janie dozvie čo Cabel robí . Potom je to lepšie. Aj keď trochu ťažšie ,ale lepšie .Cabelova nadriadená poznala ženu s tým istím nadaním ako Janie. Aj Janie ju poznala a teraz pracuje rovnako ako ona. Pomocou snov pomáha odhaliť zločincov a iné dôležité veci. Janie už je šťastná. Získala prácu a má chlapca, zadržali drogového dílera a všetko je dobre. No na ako dlho ?

No..
Mysli, ,že táto séria je iná. Aj keď hrdinka je nadaná a ma nejakú nadprirodzenú moc, musí sa aj  vysporiadať s normálnymi vecami. To je podľa mňa plus. Celkovo kniha sa mi veľmi páčila, ľahko sa čítala . Ak si ju prečítate neoľutujete - Mara

Žiadne komentáre