Jennifer L. Armentrout-Onyx

Názov: Onyx 
Autor: Jennifer L. Armentrout


Diel: 2

Preklad: nie je 

Počet strán: 356

Filmové spracovanie: nie
Anotácia: 
Byť spojená s Daemonom Blackom je na hovno...
Vďaka jeho mimozemskému čaru je Daemon odhodlaný dokázať, že to, čo ku mne cíti, je viac, než len výsledok nášho bizarného spojenia. Takže som mu odprisahala, aj keď je v týchto dňoch viac rozpálený ako chladný. Ale máme väčšie problémy.Do mesta prichádza niečo horšie ako Arum..
Ministerstvo Obrany je tu. Ak vôbec zistia, čoho je Daemon schopný a že sme spojení, som nadobro stratená. Tak je tu on. A je tu v škole nový chalan, ktorý má nejaké vlastné tajomstvo. On vie, čo sa mi stalo a môže pomôcť, ale tak musím klamať Daemonovi a držať sa od neho ďalej. Ako by to bolo možné. Proti všetkému zdravému rozumu, som do Daemona zamilovaná. Veľmi.Ale potom sa všetko zmení....Videla som niekoho, kto by nemal byť nažive. A musím to povedať Daemonovi, aj keď viem, že nikdy neprestane hľadať, kým nedostane pravdu. Čo sa stalo s jeho bratom? Kto ho zradil? A čo od nich chce Ministerstvo Obrany - odo mňa?

Vy už moju posadnutosť poznáte, takže dúfam, že toto nie je posledná kvakpka , lebo nik nechce aby ste sa na mňa naštvali, lebo stále omieľam to isté.

Hlavná hrdinka:
V recenzií na prvý diel som vám Katy moc nepredstavila, takže tu budem mať času dosť. Katy je hrdinka, ktorú si obľúbite, ale občas ju budete chcieť nakopať. Katy je typ hrdinky ktorý sa vytráca, alebo jednoducho čítam knihy len z precitlivenými hrdinkami, lebo toto dievča je hrdinka ktorú budete mať rady.  Prečo prirástla k môjmu srdcu ?  Okrem toho že je knižná blogerka ( Nad týmto som sa prvýkrát dobre zasmiala :D ), je to charakter čo sa stále nesťažuje. Jej život nie je moc ľahký a už vonkoncom nebude. Ale dievča to znáša veľmi dobre.  Je vtipná ! To jej odoprieť nemôžem ! AJ keď hlavným zdrojom humoru sú podľa mňa hrášky jej mimozemského suseda Daemona , ale to dievča ide !  Katy v mojom rebríčku stúpala čo raz vyššie, ale to bolo v prvej knihe. V druhej pomaličky padala, až sa na prvom mieste neudržala. To čo všetko dorábala v tejto knihe ma nútilo, odísť od počítača a vydýchať sa aby som monitor náhodou neprerazila. Našťastie sa jej tieto výkyvy postupom času moc neopakovali, ale predsa tam boli . Katy by u mňa ako postava v Onyxe dostala 4 hviezdičky (dobre, že nehviezdičkujem ! To by som strávila deň len nad rozmýšľaním o hviezdičkách :D )

"Myslím, že čítanie je sexy." Daemon sa pre seba usmial.

Moje obočie vyletelo až na čelo.

"Áno, páči sa ti teraz?"

"Ach, áno, a vieš, o čom si ešte myslím, že je sexy?" Naklonil celú tvár do obrazu a kývol smerom ku mne. "Blogeri ako táto. Sexy.

Postavy.
Ak ste čítali prvý diel, nie je možné, aby ste 95% postáv nemilovali ! A však, čo by to bolo bez nových postáv?! A poviem vám tie budete na 95% nenávidieť. A nedajte sa oklamať milým úsmevom !  Ja som tak urobila, a dobre že som bola pri tých posledných kapitolách sama doma, inak neviem čo by si mama pomyslela.  Krik ,plač, smiech, agresia. To všetko vo vás môžu vyvolať nové ALE aj niektoré staré postavy. Dokonca ja môj milovaný Daemon si o do mňa vyslúžil pár nepekných slov. Ale to len málokedy. Väčšinu času, keď bol na scéne, som sa roztápala oveľa rýchlejšie ako Katy . Ale bola som šťastná, že postavy nestratili sami seba a že to Jennifer oživila novými postavami, nech už vo mne vyvolali čokoľvek.


,, Môžem...“ Nastalo ticho a moje srdce sa zadrhlo,, Môžem ťa iba držať ? To je všetko ... to je všetko, čo chcem .“

Dej
Kým nás v prvom diely trápili mimozemský nepriatelia Arumovia, tu je problém z DOD (ministerstvo obrany) Po všetkých tých veciach čo sa udiali v prvej časti nezostali nepovšimnuté. Lenže pri DOD to nekončí. Sú tam starí, dobrí Arumovia a ľudské svine (neviem ako inak to povedať...) A mutanti. Pýtate sa mutanti? Áno, mutanti. Tí čo majú knihu už za sebou , vedia o čom hovorím, ale vy čo sa na ňu chystáte (ak sa na ňu vôbec chystáte) si musíte sami vylúštiť čo sa pod slovom mutant v tomto diely skrýva.( Aj by som vám to povedala, ale prišlo mi to  ako niečo, čím sa musíte prelúskať vy sami. ) Okrem ,,mimozemských záležitosti“ sa tam rozvíja vzťah medzi Katy a Daemonom (pri myšlienky na tie scény som v siedmom nebi) . A taktiež objavíme svetlo na konci tunela... Dawson, stratené dvojča Daemona a Dee, môže stále žiť. Takže v knihe je o všetko postarané. Romantika, humor, akcia a určite potečie aj nejedná slza.

,,Idem sa prezliecť." povedala som
,,Nepotrebuješ pomôcť ?"
,, Wow. Si tak galantný Daemon."


Pocity z čítania.

Jennifer má príjemný štýl písania, takže  mi šlo všetko veľmi ľahko. Taktiež jej dávam veľké plus, že používala výrazy ako keby bola naozajstná teenegerka. Pri čítaní, sa všetky tie pocity striedali ako ponožky. Raz som sa smiala na plne hrdlo, potom som revala, potom som mala chuť rozbíjať veci, a nakoniec som mala pocit, že sa roztekám na niečo neidentifikovateľné . Tu si však treba uvedomiť, že v knihe už musíte svoje mozgové bunky trochu potrápiť. Takže ak potrebujete niečo pri čom sa dobre zasmejete a neprekáža vám angličtina a máte prečítaný prvý diel (a ak nie stále sa to napraviť :D ) môžete sa do knihy z radosťou pustiť :D

,,Ježiš" Blake si pretrel krk ,, Máš problémy zo zvládnutim hnevu. Je to ako choroba."
,, Je tu liek, nazýva sa : Nakopem ťa do prdele."

Koniec
Ako aj pri prvom diely, tak aj na konci druhého budete bažiť po treťom diely. No vy už čakať nemusíte, lebo Opal už vyšiel, takže nemusíte prežívať muky ako ja .  Na dnes asi všetko (iba asi , ale nič nesľubujem)
,,Bolo to scéna ako z Krásky a Zvieraťa. Čakala som, kedy začne kanvica spievať "

P.S-Sorry za ten ,, rozhádzaný" začiatok. Blogger mi nejak blbne :-)

5 komentárov

  1. Jo, tak tohle vypadá zajímavě. Další čárečka na seznamu TO-READ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Uf, mňa dvojka totálne naštvala. V tom sme asi za jedno, že som chcela rozmlátiť počítač. Musela som na chvíľu prestať. Kniha mi stojí v currently-reading liste už dobré tri mesiace a chýba mi posledná kapitola. Neviem sa donútiť dočítať to a nechcem si ani predstaviť, o čom bude autorka písať v ďalších štyroch dieloch, pretože jednotka a dvojka sa týkali iba naťahovania vzťahu-nevzťahu medzi Daemonom a Katy. Teraz, keď sa už konečne dali dokopy a autorka si zmyslí a nájde nejaké dôvody, prečo by sa mali pohádať a rozísť sa... uf... som si takmer istá, že to tak bude... niekam sa asi zahrabem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Koniec dvojky, je ešte dobrý, ale koniec tretieho dielu ? Normálne môžem odprisahať, že som sa s neho spamätávala polhodiny !:D Ale ja si tiež neviem predstaviť o čom chce ešte písať....Ale hádam niečo vymyslí :D

      Odstrániť
    2. Už je aj trojka? :D Na to som úplne zabudla - nejako to nestíham sledovať. Momentálne čítam Anitu Blake a okrem toho ma zaujíma už iba vydanie Clockwork Princess, Boundless a The Indigo spell :D Potom príde to ostatné :D

      Odstrániť
    3. Hej vyšla začiatkom decembra :-) Ani ja to všetko nestíham sledovať :D

      Odstrániť