Alyson Noël


Mnohými literárnymi cenami ovenčená autorka Alyson Noëlová sa narodila v Kalifornii, kde po mnohých pobytoch v Grécku a New Yorku dnes opäť žije. Už na základnej škole sa rozhodla, že bude spisovateľkou. Medzitým pracovala ako stevardka, šperkárka a recepčná. 

V USA sa predalo vyše dvoch miliónov jej kníh, ktoré sa pravidelne objavujú medzi bestsellermi New York Times, Wall Street Journal či Publisher´s Weekly a boli preložené do 35 jazykov.

Má dve staršie sestry , Je šťastne vydatá ,ale zatiaľ nemá deti . Pracovala ako pestúnka, domová predavačka, letuška a ešte pár podrobnosti uvedených hore .

U nás ju poznáte pod sériou Nesmrteľní ,ale to nie je všetko čo prišlo z pera Alyson. Napísala :
Nesmrteľný:
Navždy (SK-Slovart) : Po tragickej autonehode, ktorá si vyžiadala životy celej jej rodiny, vidí šestnásťročná Ever Bloomová aury ľudí. Počuje aj ich myšlienky a po jedinom dotyku pozná celé ich životné príbehy. Všetci na strednej škole si o nej myslia, že je čudáčka. Všetko sa však zmení, keď stretne Damena Augusta. Damen je nádherný, neobyčajný a bohatý a v jeho prítomnosti sa Ever darí nepočuť v hlave hlasy a nevnímať všetku tú chaotickú energiu okolo seba. Čím viac Ever preniká do Damenovho sveta plného tajomstiev a záhad, tým viac nových otázok sa vynára. Nemá ani len tušenie, kto Damen vlastne je. Jediné, čo Ever naozaj vie, je fakt, že je doňho čoraz väčšmi zamilovaná.
 


Modrý mesiac (SK-Slovart): Druhé pokračovanie veľmi obľúbenej série Nesmrteľní, v ktorej Ever postupne spoznáva nový svet. Užíva si spoločne strávené chvíle s Damenom a učí sa využívať svoje novonadobudnuté schopnosti. Keď na školu príde nový žiak Roman, jej život sa úplne zmení. Damen sa začne čudne správať, telesne chradne a postupne chladne aj jeho vzťah k Ever. Ever v snahe zachrániť Damena a ich vzťah, podniká vzrušujúce cesty do Letozeme a je vystavená najťažšej skúške svojho života. 




Krajina tieňov (SK-Slovart): V knihe Krajina tieňov Damen a Ever hľadajú protijed na látku, ktorá prúdi Damenovi v žilách a bráni im naplno prežívať ich nesmrteľnú lásku. Dozvedajú sa však hrozivú pravdu o tom, aký koniec čaká na duše nesmrteľných.

Damen sa pokúša nájsť spôsob, ako oboch zachrániť pred nekonečnou temnotou Krajiny tieňov, zatiaľ čo Ever nachádza pomoc a porozumenie u sympatického mladého surfera menom Jude, vďaka ktorému sa bližšie zoznamuje s mágiou. Záhadný mladík ju veľmi priťahuje a jej láska k Damenovi je skúšaná viac, ako kedykoľvek predtým.





Temný plamen (Sk-Slovart): Ever sa venuje Haven dňom aj nocou, aby jej pomohla vyrovnať sa s jej nesmrteľnosťou. Haven je však opitá svojou mocou a hrozí prezradenie existencie nesmrteľných. Ever sa pokúša všetkými svojimi silami ochrániť nesmrteľných, ale tým sa len viac vzďaľuje Haven, ktorá padá do Romanových spárov. Ever musí nielen zachrániť Haven, ale potrebuje sústrediť všetku svoju pozornosť na štúdium čiernej mágie, aby sa jej podarilo oslobodiť Damena z Romanovho obkľúčenia. Ever však podlieha čaru Romanovej príťažlivosti, vzdáva sa ľahšie ako kedykoľvek predtým.






Hviezda noci ( Sk-máj 2012-Slovart): Piate pokračovanie úspešnej série. Všetci máme tajomstvá, o ktorých by nikto nemal vedieť. Keď sa Ever dozvie, že Damen pred ňou niečo tají, musí za každú cenu zistiť, o čo ide. Ich spoločná minulosť už nie je taká ružová, ako si ju predstavovala. Iba Damen si pamätá, čo spolu prežili. No len dovtedy, kým sa Ever nedozvie od pomstychtivého priateľa o Damenovom tajomstve, ktoré ju môže vlákať do náručia niekoho iného

                   Everlasting(v preklade zatial nevyšlo):  



V preklade ešte vyšlo:

Vezmi ma na mesiac(Motýľ-SK): Z New Yorku do Paríža, z Puerto Rica do Grécka... 
Alyson Noël vás vezme na výlet plný mojít počas každého medzipristátia, nepríjemných pasažierov na každom sedadle a príťažlivých mladých mužov na každom letisku, zatiaľ čo sa Hailey pokúša napísať svoj vlastný happy end. 
Keď sa letuška Hailey Laneová dozvie, že jej služobný let bol zrušený a môže sa vrátiť domov a stráviť svoje narodeniny s priateľom Michaelom, je nadšená. Keďže s takýmto skorým príchodom nerátala, má aspoň viac času pripraviť sa na večerné rande, o ktorom je presvedčená, že práve počas neho ju Michael požiada o ruku. Avšak len čo vstúpi do dverí, to, čo uvidí, nie je prekvapenie, aké očakávala. Vo chvíli, keď zdvíha tašky a uteká preč, jedno je isté: Celá jej budúcnosť práve nabrala celkom iný smer. A tak Hailey urobí jedinú vec, ktorú môže: Vydá sa do sveta, aby si vyliečila zlomené srdce. A vďaka letenkám zadarmo a dlhým medzipristátiam v exotických destináciách nájde viac možností, ako by si dokázala predstaviť… 
Alyson Noël je autorkou mnohých románov. Na Slovensku jej s veľkým úspechom vyšla knižná trilógia Nesmrteľní. 

Môžeme očakávať 
Žiara (Život Riley Bloomovej 1) a Kruté leto (Slovart)

Ak ste si všimli tak som vám sem ešte tu recenziu čo som spomenula ešte nehodila. Je toho naozaj veľa. Toto je ľahšie keďže to kopírujem . Verte že dnes som už mala v pláne napísať recenziu na Ticho (Zavrhnutý) ,ale na poslednú chvíľu som sa dozvedela že už zajtra ma čaká Hviezdoslavov  Kubín . Takže mi držte palce !

Zdroje : Alyson Noel,Gorila.sk, a verný priateľ Google :-) 

Koniec a dobrú noc ! A nezabudnite ! Držte palce !

Žiadne komentáre