Kendare Blake-Anna krví oděná (Anna 1)


Názov: Anna krví oděná
Originálny názov: Anna Dressed in Blood
Autor: Kendare Blake
Séria: Anna
Diel: 1
Jazyk: český
Počet strán: 272
Vydabateľstvo: Baronet
Filmove sprácovanie: Áno (pripravuje sa)
Anotácia: 
Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří

Hneď na začiatku som si myslela že nás spisovateľka hodí do nejakej chvíle, kde bude Cas znudene sedieť za lavicou a jeho myšlienky sa budú niesť v duchu ,,Hurá! Dnes zabijem ďalšieho ducha !“ Ale toho sa nedočkáte. Kendare nás hodí rovno do akcie. Príbeh začína lovom ducha, ktorý je Casovov ,,úlohou.“ Po pár stranách sa Cas dostáva živý a zdraví domov, potom nasleduje sťahovanie do Thunder Bay a jeho nová úloha z názvom Anna krví odená. Cas začína svoju zabehanú rutinu. Obmotá si niekoľko spolužiakov okolo prstu a vytiahne z nich, čo sa traduje o miestnych duchoch. Po pár obhliadkach ducha zabije a potom ide ďalej. Preňho nič zložité. Lenže teraz...Sa to pekne pohnojí hneď na začiatku. O nej  vie len to, že bola zavraždená a že brutálne zabije každého kto vstúpi do jej domu. A Cas sa tam ocitne hneď na začiatku. Bez prípravy, bez všetkého. Ale on to prežije. Ale prečo ?  Od tej noci sa Cas  stále k Anne vracia nech si ona hovorí čo chce. Z jeho Bohyne smrti sa vykľuje smutné, mŕtve dievča ktoré nevie prečo vraždí a už vonkoncom nevie, prečo nezavraždila aj Casa. A Dámy a Páni.... toto je len začiatok príbehu. Ďalej sa udeje toľko vecí ! Ale ja vám chcem nechať ten pôžitok aký som mala ja pri odhaľovaní všetkých tých tajomstiev. Zbežne vám poviem že zrazu už Cas nebude na všetko sám. Že si konečne nájde priateľov a že Anna nie je jediný problém knihy. Lebo po Anne príde niečo oveľa horšie .

Po dlhom čase sa stretávame s knihou , kde je hlavným hrdinom chalan.  Cas, nie je obyčajný chalan . Ako ste si mohli prečítať v anotácií, po otcovej smrti prebral rodinné poslanie. Už jeho predkovia zabíjali duchov a teraz  je na rade on. Snaží sa byť najlepší a pre to všetko posúva na druhu kolaj. Priateľov, lásku... vlastne celú svoju budúcnosť. Lovenie duchov a pomstiť otcovu smrť bolo všetko čo chcel. Až kým neprišiel do nového mesta. Cas mi prišiel ako chalan ktorý na svoj vek vedel až moc o smrti. Jeho rovesníci boli bezstarostný, ale on ? Po nociach chodil zabíjať duchov a keď svoju úlohu dokončil....jednoducho pobalil veci a išiel za ďalším.  Cas mi prišiel ako normálny chalan ,ktorý síce nie je  tak úplne normálny, ale za to vie čo robí.

Postavy boli fajn . Neviem ako vy, ale ja som si najviac obľúbila samotnú Annu. Áno , Anna je tá čo už šesťdesiat rokov zabíja, ale tí čo ste už túto skvelú knihu čítali viete aká je pravda ( ty čo nie, zistite). Moja prvá reakcia na Annu bola zmes humoru ale aj trochy zdesenia. Ako...Ak by som ju stretla na živo zrejme by som pustila do gatí a zomrela strachom , ale my tu Annu nemáme .Hádam. Ostatné postavy som si tiež obľúbila až na takzvanú Trojskú armádu. Športovci z vymletými mozgami ...Treba niečo dodávať ? Za to ma veľmi prekvapila mladá kráľovná školy Carmel. Čakala som povýšenecké dievča, plné odporu voči ostatným. Ale nie . Vykľulo sa z nej celkom normálne dievča, ktoré vie pochopiť vážnosť situácie . Taktiež Thomas. Mladý čarodejník a telepat. On mi prišiel ako ta pohodová postava každej knihy, lebo Anna a Cas  to určite neboli. Okrem týchto štyroch mladých  (Anna predsa nie je až tak mlada) postáv si obľúbite mamu nášho hlavného hrdinu, či Thomasovho deda (prišiel mi ako správny čudák :D )
 
Musím povedať, že som sa pri čítaní knihy veľmi bavila. Nebudem Vám klamať. Občas mala boja. A hlavne ku koncu, keď to všetko nabralo na rýchlosti. Bola som veľmi rada, že som sa dostala ku českej verzií, lebo až teraz som pochopila niektoré detaily čo som nepochopila keď som knihu čítala v originálnej verzií. Počas čítania som našla nejaký ten humor a dokonca aj romantiku po ktorej moja duša túži pri každej knihe :D čeština mi vôbec nerobila problémy. 

Anna  je skvelá kniha, takže ak chcete niečo Akčné, trochu krvavé, strašidelné zo štipkou romantiky...Anna na vás čaká. A nemyslím, že by ste po prečítaní mohli ľutovať. :-)


Ja dávam Anne a jej príbehu (aj keď je to vlastne Casov príbeh :D) 4 a pol obláčiky (Jop máme už aj obláčiky :D)




                                                                                                                                         Mara

16 komentárov

  1. ja sa tak tesim na tu knihu, pojdem si ju kupit ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekná recenzia 8)
    Túto knihu si určite chcem prečítať 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tééda už abych měla přečteno :D
    Všude tak pěkné recenze, asi to dlouho nevydržím a půjdu na nákup!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrá recenze..dobrá kniha..dala jsem totožné hodnocení..i když obláčky fakt nevedu..:D :) Kniha rozhodne stoji za precteni a tesim se na druhy dil..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík :-) Všimla som si :D Ty máš hviezdičky :-) Ja už chcem mať dvojku hned....

      Odstrániť
  5. Už ju tuším každý čítal a každý ju len ospevuje :) Už ju chcem aj ja konečne čítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Kokos, kedy ja budem mať čas prečítať všetko, čo chcem, to teda fakt neviem. :D Ale už aj na toto sa musím vrhnúť a nedá mi to spať hlavnej po tvojej recenzii.
    Nemala som ju radšej ani čítať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Knížku mám v plánu co nejdříve přečíst! :) Už se na ni těším!! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Od kolko rokov je tá kniha? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde neviem kedže knihu nemám doma...ale myslím že bude od 15 :-)

      Odstrániť
  9. Super recenzia! Túto knihu zbožňujem *_*

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Super recenzia! Túto knihu zbožňujem *_*

    OdpovedaťOdstrániť