Vyber ty ! Tretí a štvrtý deň

Ahoj, ahoj ! Takže naozaj sa veľmi moc ospravedlňujem za to, že som vám povedala, že cez víkend sa budeme venovať Vyber ty! No na naše úžasné dedinské pripojenie na net je véééľky spoľah, takže som sa cez víkend nedostala na dlhšie ako 5 min raz za 2 hodiny. Ale dnes, ide všetko ako má (úplne úžasne- keď sa mi netreba učiť net nejde. Keď ma na druhý deň čaká previerka z latinčiny všetko odrazu ide- ktosi je proti mne.) No to by bol dosť mojich citových výlevov na náš internet a vrhnime sa rovno na Vyber ty.

V tretí deň sme sa mali dozvedieť niečo o autorkách All Our Yesterdays a Obsidian. Dnes začnem pre zmenu Obsidianom. Pokiaľ chodíte na náš blog už dlhšie, viete, že na blogu sa neraz objavilo niečo s Jenn.  (musím sa pochváliť že práve teraz kedy toto píšem (17:40) mi ZNOVA spadol net ! čert aby to celé vzal!)


Jenn sa narodila 11. júna 1980 v Martinsburgu (Západná Virgínia), kde aj stále žije s jej psom (Loki) a manželom. Písať začala ešte ako malá, no sama povedala, že to boli naozaj hrozné básničky a do naozajstného písania sa pustila až počas hodín algebry (tak kto už sa na matike a tomu podobných predmetoch nenudí?). Jenn nie je v písaní žiadaným nováčikom. Pod jej menom Jennifer L Armentrout vyšlo 15 kníh. Jej séria Covenant má 6 dielov + jednu novelu. Prvý diel tejto série (Half-blood) bol jej prvotinou. Taktiež k tejto sérií chystá aj Spin-off. Jej druhou sériou je Lux. Séria má 5 kníh (posledná kniha ešte neuzrela svetlo sveta) + jednu novelu. Taktiež píše aj pod menom J.Lynn. Pod týmto menom jej vyšlo 6 kníh + jedna je naplánovaná na ďalší rok. Kniha Wait for you sa dočká aj českého prekladu.  Nájdete ju:  Twitter             Facebook             Webstránka
Pokiaľ neviete, tak na blogu máme aj krátky rozhovor, ktorý nájdete TU.

Druhou autorkou je o niečo menej známa Cristin Terrill. Popravde o nej je dosť ťažké niečo nájsť, keďže je to len začínajúca autorka. Cristin ma vyštudovanú drámu na  Vassar College. Žila v Londýne (v Anglicku bola aj kvôli Shakespearovmu inštitútu (vedeli ste že niečo také vôbec existuje ?)), v Avalone, Bostone a vo Washinghone DC. V DC aj zostala a teraz pracuje aj v divadle a taktiež vedie hodiny tvorivého písania pre deti a mládež. All Our Yesterday je jej prvotina. Nájdete ju- Twitter / Tumblr / Facebook  Web.
Je mi ľúto že som  o Cristin nič nenašla. Hádam časom budeme o nej vedieť viac.

A ideme sa pokochať obálkami oboch sérií. AOY nie je ešte stále veľmi známa séria a tak nemá veľa prekladov:
Hardcover. Paperback. Nemecká verzia. Holandská .Ruská
Najviac sa mi páči paperback a nemecká obálka. Tie tváre na oboch obálkach sú pekné.
Pre obsidian som sa rozhodla vybrať tiež len 5 obálok:


Paperback. E-book. Španielsko. Taliansko. Nemecko.

Popravde ja som po knihe siahla kvôli obálke e-booku no najradšej by som mala doma aj španielsku a taliansku verziu pretože tie obálky mi prídu úžasne.

A to je vlastne všetko :D 

TU už môžete vyplniť formulár, ktorý je v tomto momente veľmi dôležitý a môžete ho vypĺňaťdo 23.12
Vy a vaša voľba rozhodujú, ktorá z týchto dvoch sérií vyjde aj u nás v slovenčine. Hádam som vám pri rozhodovaní  aspoň trochu pomohla. Poprosila by som vás keby ste vypĺňali formulár len raz, no keďže nejde o žiadnu súťaž kde by to bolo jednoducho nefér, nie je to až také strašné halo. Radšej poproste kamarátku nech dá hlas vašej voľbe :D. Držte mi palce, aby som dala zajtra latinčinu! Do konca týždňa sa ešte určite ozvem! :D Mara (net je späť !:D )

2 komentáre

  1. Je dosť škoda, že tento blog v poslednom čase tak strašne zanedbávate..... :(((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je nám ľúto, snažíme sa, ale akurát sme začali na strednej a je to niečo iné ako to bolo na zakladke a trošku ťažšie sa zvyká na to tempo. Osobne by som tiež najradšej venovala blogu viac...no chceme si zachovať aj známky. Ospravedlňovať sa určite nebudem, lebo sa nemáme za čo, no je nám to ľúto :/

      Odstrániť