On nie je biely rytier, ale je jediný hrdina ktorého potrebuje (Samantha Young-Hero)

Samantha Young nie je ani v našich končinách neznáme meno. Mnohí čitatelia mali možnosť ju spoznať vďaka jej sérií Dublin street, ktorá je preložená už aj do slovenčiny. Ako je na tom jej nové dielo, Hero?


Názov: Hero
Autor: Samantha Young
Séria:  Samostatne stojaca kniha
Počet strán: 404
Jazyk: Anglický
Anotácia: Pre Alexu Holland bol jej otec hrdina- až do šokujúceho zistenia, že ona a jej matka nie sú jeho jediná rodina. Od tej doby Alexa pracovala na tom aby obrátila svoj život iným smerom a aby si vytvorila vlastnú identitu, ktorá ju odlúči od jej otca a jeho tajomstiev. Ale keď stretne muža, ktorý bol tiež zničený chybami jej otca ako ona, mu musí Alexa pomôcť.
Caine Carraway nechce mať nič spoločné s jej úsilím o vykúpenia, ale nie je to ľahké Alexu odstrčiť preč. Tak sa rozhodne, že v nej vzbudí voči nemu nenávisť, privedie ju na okraj jej trpezlivosti a bude čakať na jej odchod. Jeho plány ich však iba privedú dohromady a napriek prevahe, začnú intenzívny a výbušný vzťah.

Len Caine vie, že nemôže byť biely rytier po ktorom Alexa vždy túžila. Ale keď sa ocitnú v nebezpeční, príde na to, že ju ochráni aj keď jeden z nich opäť skončí zranený. 

Lexie pracuje ako osobná asistentka pre známeho fotografa. Žiadna hviezda, ktorá sa dostala pred jeho objektív, ju nedokázala rozptýliť tak ako on. Caine je veľké zviera, čo sa týka a vedia o tom všetci. Hlavne jeho bankový účet. Už o niečo menej známy je príbeh o tom, ako Alexin otec zničil jeho rodinu. Potom ako Caine zistí pravdu, nepriamo pripraví Lexie o prácu. A ona to tak nenechá. Po pár rozhovoroch skončí Alexa, prekvapivo, ako osobná asistentka pre samotného Caina. Je mu tak oveľa bližšie akoby čakala a ju samotnú to teší, nakoľko ho chce lepšie spoznať- len s priateľskej stránky a ukázať mu, že ona je úplne iná ako jej otec.  Situácia sa však zvrtne a komplikácie sú na svete. Ešte väčšie ako pred tým. A budú ešte väčšie...Ako si Lexie a Caine poradia s minulosťou? A ako s budúcnosťou?

,, Som muž, ktorého ťažko potešiť. A taktiež som veľmi zaneprázdnený. Budeš robiť to čo chcem, kedy chcem a nie vždy budem príjemný. V skutočnosti, s ohľadom na tvoje priezvisko, ti môžem zaručiť, že nebudem veľmi milý.“

Alexa sa mi ako hlavná hrdinka páčila. Mala zmysel pre zodpovednosť, no aj pre humor. Bola vtipná, rázna, rozumná, ale aj citlivá. Záležalo jej na tom, čo si o nej myslia ľudia v jej okolí a ako sa k nej chovajú. Netvárila sa ako z ocele, dala jasne najavo ako sa cíti, i keď sa to občas snažila skryť. Vedela, kedy sa má ozvať alebo, naopak, stiahnuť a všetko iba pozorovať. Celkovo bola empatická, zdvorilá ale pritom aj sebavedomá- hrdá sama na seba, čo dokázala. Taktiež sa mi veľmi páčilo, ako chcela dokázať, že je iná ako jej otec a vedela, čo od života chce. Je to taký typ hrdinky, ktorá vás poteší a zlepší tak dojem z čítania.

Seatlle? S Cainom? V hoteli?
Buď ho zabijem alebo sa naňho vrhnem.
,,Kurva.“
,,Alexa, hlasný odposluch je stále zapnutý.“ Zaznel Cainov pobavený hlas z môjho stola.

Ako je u Samanthy zvykom, tak sa z vedľajšími postavami moc neštve. Je ich iba pár, ktoré sú hlavnej hrdinke blízke, pomáhajú čitateľovi bližšie ju spoznať, alebo na jej osobný rozvoj počas deju. Ako ,,kulisy“ je tú pár postáv, ktoré sa v príbehu jeden- dvakrát mihnú a tam celé ich pôsobenie končí. To boli postavy ako bývalý zamestnávateľ hlavnej hrdinky, bývala priateľka hlavného hrdinu,... O niečo väčšiu slávu zožili už postavy, ktoré sa tam objavovali pravidelne. Hanry- Cainov najlepší priateľ a spoločník, Effie (ktorej meno mi stále pripomínalo Effie z THG, čo bolo čudné, lebo táto Effie mala 77 :D ). Milá pani, ktorá bola na konci knihy blízka už obom hrdinom, Rachel, najlepšia kamarátka Lexie, alebo jej starý otec, ktorý mi prvotne prišiel ako príjemný týpek, no nakoniec sa ukázal ako pekný pokrytec- čo by bolo nadlho, ak by som to mala rozpisovať. A na záver je tu jedna dôležitá postava- Caine bol... odmeraný, chladný, ale pritom úplne super. Je pravda, že sa moc neodlišuje od iných. Typický boháč, pekný, tajomný, poznačený minulosťou, spočiatku odmeraný, no ako ho hlavná hrdinka spoznáva, nachádza jeho citlivú stránku a tak ďalej. Čitateľ by možno povedal, že ničím výnimočný....A možno je to aj pravda.....Ale tak, či tak vám neujde to zaľúbené aaach alebo awww  a podobné pazvuky :D Zaľúbite sa do jeho úprimnosti, tvrdohlavého presvedčenia a ráznosti. Postavy v skratke- príjemné, nerobia neplechu a celkovo deju neškodia.



,,O tom, že ťa pretiahnem v tejto kancelári som sníval stokrát denne.“

Pôvodne som chcela počkať, kým knihu vydajú, objavia sa prvé recenzie a ja budem vedieť, či mi to bude stáť za to. Nakoniec som skončila tak, že knihu som mala pred objednanú už pomaly týždeň pred vydaním. Samantha píše veľmi ľahko, jej knihy sa čítajú rýchlo aj v angličtine, nie len slovenčine, preto som sa na Hero tak veľmi tešila. Chcela som niečo jednoduché a super romantické. Čo mi aj táto kniha dala. Kniha mala zaujímavý nápad, s ktorým sa dalo pekne pohrať. Veď viete: na začiatku nenávisť a na konci láska. Poriešiť všetky tie pocity medzi tým prechodom... ale však na môj vkus to Samantha možno trošku zdramatizovala, alebo aspoň mohla vynechať to posledné ,,priznanie“- už mi toho prišlo veľa. Avšak do všetkých tém zabrdla iba okrajovo- hej, toto sa stalo a vráťme sa k tomuto problému. Čiže tá ,,dráma“ až taká veľká nebola a predovšetkým sa držala témy vzťahu. Čiže príjemná a jednoduchá oddychovka na chladné večery. A skoro som zabudla: kniha síce končí happyendom typickým pre knihy tohto žánru, ale treba podotknúť, že ani na úplnom konci sa niektoré veci nedali do poriadku a kniha bola tak o niečo reálnejšia. Dúfam, že sa kniha dočká aj slovenského prekladu, čo je vzhľadom na úspešnosť Dublin street podľa mňa veľmi pravdepodobné. 

,Nikdy som o hrdinu nechcela! Nikdy som o nič také nestála!“


Hero ako nová kniha od spisovateľky známej podľa série Dublin street je príjemná a hlavne oddychová kniha, plná romantiky, príjemných postáv a so zaujímavým nápadom. Ak vám angličtina problém nerobí, nevidím problém, aby ste po knihe nesiahli. A kniha Hero sa z Knižného neba vznáša na 4.5* obláčikoch :D 


10 komentárov

  1. Ooooo .. tak teraz som veľmi navnadená :3
    Rozhodne si ju chcem prečítať... Caine sa mi veľmi pozdáva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Recenzia účel splnila :D No jo....je to ....príjemný hrdina :D :D

      Odstrániť
  2. úplne súhlasím :) Samantha ma ani touto knihou nesklamala :) nevedela som sa od nej odtrhnúť :) super recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jej sériu Dublin Street milujem a ani toto tomu nebude tak vzdialené :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bože, taaakto veľa toho mám na učenie tento týždeň ale toto proste...No, asi kvôli tejto knihy budem o trochu menej tento týždeň vyspatá, a dám si to každý deň ako takú odmenu, že som to aspoň trochu zvládla :D
    Inak, úplne si ma na ňu ešte viac navnadila (ak to bolo možné :D )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. náč spať? nač je spánok dobrý ? :D To som rada, že recenzia splnila účel :D

      Odstrániť
    2. Hlasim, ze knihu som este vo stvrtok poobede docitala :D a fakt sa mi neskutocne pacila :) a aspon som sa odreagovala v tom hnusom tyzdni

      Odstrániť