Vyber ty !- Prvý deň


Takže, deti moje! Viem, že ten obrázok vám nič moc neprezrádza. Preto som tu ja, aby som vám to všetko objasnila! V spolupráci s vydavateľstvom Pandora, sme si pre vás pripravili taký menší prieskum.  Hneď objasním dve veci:

1.Ešte ste o tomto vydavateľstve nepočuli? 
Vydavateľstvo Pandora je pomerne mladé. No už v priebehu roka by sme sa mali z ich dielne dočkať prvej časti úžasnej série Hex Hall.
2.V čom spočíva náš prieskum? 
V  Pandore by sa chceli zamerať na ďalšiu úžasnú YA sériu ako Hex Hall (a jej podobným), ktorú by mohli pre nás preložiť. A máme dvoch kandidátov. (čo je kameň úrazu :D)

Prvú knihu, pokiaľ chodíte na náš blog, určite poznáte! Áno, je to moja závislosť! Áno, hádate dobre! Je to Obsiadian!
Druhá kniha je aj pre mňa pomerne neznáma no na Goodreads má vysoké hodnotenia. Jedná sa o dystopiu menom  All Our Yesterdays.

Obe sú zaujímavé, ale ktorú vybrať? Preto práve vy, anjelici moji, môžete pomôcť pri výbere. V nasledujúcich dňoch vám predstavím obe knihy, ich autorov a všetko okolo nich a koncom týždňa zvolíte jednu ktorá sa vám páči viac a tým pomôžete vydavateľstvu Pandora. Všetko to bude prebiehať nejako takto:
1 deň (čiže dnes) : Oboznámenie s projektom a okrajovo s knihami
2.deň: Priblížim vám obe knižné série.
3.deň: Dozviete sa viac o autoroch
4.deň: Dlho sme tu nemali Obálkovú vojnu nemyslíte? A taktiež budete môcť zapísať svojho favorita do formulára.

Hádam, že je všetko jasné. A tu sú naši dvaja kandidáti aj s anotáciami:

Cristin Terrill: All our yesterdays (1.diel)

"Musíš ho zabiť." Em, uväznená v srdci vojenskej základne, nemá nič okrem hlasu chlapca z vedľajšej cely a zoznamu inštrukcií, ktorý našla prilepený k vnútru odtoku. Iba Em dokáže dokončiť posledný bod zoznamu. Urobila všetko preto, aby zabránila vytvoreniu stroja času, ktorý zničí svet. Má dôkaz: zoznam, ktorý nikdy nevidela, ale je 
napísaný jej písmom. Všetky neúspešné pokusy v minulosti viedli k tej istej hroznej prítomnosti - je uväznená a mučená Doktorom, zatiaľ čo vonku zúri vojna.

Marina milovala svojho najlepšieho priateľa Jamesa odo dňa, keď sa presťahoval do domu vedľa, keď ešte boli deťmi. Zdá sa, že atraktívny, introvertný vedecký génius z jednej z najznámejších amerických rodín, začína Marinu vidieť v inom svetle. Ale počas jednej noci sa Jamesov život rozpadne na drobné kúsky a s ním aj Marinina nádej ohľadne ich budúcnosti. Niekto sa ho teraz snaží zabiť. Marina chce ochrániť Jamesa stoj čo stoj. Aj keď to môže znamenať, že otvorí oči pravde, ktorá je taká hrozná, že by to nemusela prežiť. Aspoň nie ako dievča, akým bývala.

 Jennifer L. Armentrout: OBSIDIAN (séria LUX)

Nové začiatky sú nanič. Keď sme sa v predposlednom ročníku na strednej presťahovali do Západnej Virgínie, celkom som sa zmierila s ťažkým prízvukom, pomalým internetom a kopou nudy... až kým som neuvidela môjho sexi suseda so zvláštnymi očami. Situácia sa začala zlepšovať. A potom otvoril ústa. Daemon je neznesiteľný. Arogantný. Na zabitie. Nevychádzame spolu. Vôbec. Ale keď ma napadne cudzinec a Daemon zastaví čas mávnutím svojej ruky, stane sa niečo nečakané. Sexi mimozemšťan od vedľa ma označí. Dobre ste počuli. Mimozemšťan. Najavo vychádza, že Daemon a jeho sestra majú galaxiu nepriateľov, ktorí sa im snažia ukradnúť ich schopnosti. Jediný spôsob, ako sa z tejto situácie dostať, je nalepiť sa na Daemona, až kým moje mimozemské kúzlo nevyprchá. Ak ho to však skôr nezabije.

 To je pre dnešok všetko, no zajtra pokračujeme asi najdôležitejším dňom. Hádam, že sa do tohto nášho prieskumu zapojíte (a môže sa zapojiť hocikto zo Slovenska alebo Česka ). Dobrú noc a pekné sny! :D 

Preklady anotácií : FB stránka vydavateľstva Pandora

7 komentárov

  1. Ja už teraz hlasujem za All our yesterdays :D To som ešte nečítala a má to brutálne obálky (aj paperback, aj na hardcover) :D A vyzerá to dosť zaujímavo.
    Obisidan ma bavil, ale dvojka mi začala liezť na nervy, lebo tam všetko brutálne naťahovali a potom, keď už konečne ako tak boli spolu, som si to ani poriadne neužila, lebo som z nich bola znechutená :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež sa mi zdá All Our Yesterday zaujímavejšie a obálku to má peckovú, nehovoriac o tej anotácii :D
    O Obsidiane som zase počula dosť negatívnych vecí, takže neviem neviem, ale rozhodne by som bola viac za AOY :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. aaaaaaa All our yesterdays chceeeeeeeem!!!! tá anotácia ma totálne dostala!!!! akože cestovanie časom? bad-ass hrdinka? romantická línia? akcia? dystópia??? tá obálka! chcem to!!!!!!!! 8P

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ja by som si určite veľmi rada prečítala obe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. All our yesterdays ma viac zaujalo :)

    OdpovedaťOdstrániť