Mesto kostí- Ako film dopadol ?

Toto je ďalší článok o COB a ako väčšina článkov je skoro rovnaká: Všetci COB milujeme ! Ale tak pekne po porade. O čom bol film asi viete, ale pokiaľ nie lebo ste ešte nečítali knihu a chystáte sa na film ( a odporúčam vám tuto závažnú chybu čo najskôr napraviť!) tak TU môžete nájsť moju recenziu na prvý diel.  Také kratšie zhrnutie nájdete v tomto videu, ktoré je síce trochu blbo počuť ale niečo sa postrehnúť dá.


 Myslím že tu vám naše pocity objasníme trošku lepšie a začneme Lilou, ktorá už nemôže sledovať vlaky :D

Nemôžem si odpustiť, začať týmto slovom: Ú-Ž-A-S-N-É! Toto slovo je založené na fakte, že kniha nikdy nemôže byť úplne rovnaká ako film, no je výstižné, pokiaľ tento fakt chápete. V každom prípade sa film aspoň zväčša podobá knihe. Lily svoju rolu Clary zahrala skvele a skutočne jej nemám čo vytknúť. Na druhú stranu ma milo prekvapil Jamie. Keďže som bola jedna z tých, ktorí prahli po Alexovi, nedávala som mu veľkú šancu. No nakoniec sa ukázal ako skvelý Jace, (i keď jeho prízvuk ešte stále nemám rada) a postave Jacea dodal nový, iný, a predsa dobrý šmrnc. Mojim najväčším svetlým bodom bol asi Robert Sheehan, na ktorého som sa neskutočne tešila, i keď knižného Simona som dlhú dobu nemala v láske. Podieľal sa na mnohých vtipných scénach, ktoré osviežili film a hlavne rozosmiali všetkých v kine. Zasmiali sme sa, aj keď označili Johana Sebastiana Bacha za tieňolovca, čo bolo asi už trochu moc, no aspoň nás to pobavilo a ja budem mať čo povedať o ňom na skúškach z hudobnej, keď už nič iné o ňom nebudem vedieť. Myslím, že i zvyšok postáv odviedol skvelú prácu a pasovali na svoju rolu ako riť na šerbeľ. Sexy Valentin najväčšmi zažiaril síce až na konci, dokázala som neslintať pri ňom a brať ho ako najväčšieho zloducha z celého filmu.
Čo dodať? Z úžasnej knihy od úžasnej autorky sa stal i úžasný film. Ak ho niekto ešte nevidel, určite by to mal čím skôr napraviť. Je jasné, že každý má svoje vlastné predstavy a očakávania, no som si istá, že tento film ich vo veľkej miere naplní.

K chcete zhrnutie od B tak ho nájdete TU. Je tam celý jej deň :D zoznámenie s nami a film :D
A teraz ja ! Na tento deň som sa veľmi tešila a to hneď už z dvoch dôvodov : TMI konečne na veľkom plátne ! To je úžasné samo o sebe. A to že stretnem nových ľudí, čo sa naozaj vyplatilo B (Barča) je tak milo ukecaná a Miška bola síce tichšia ale tiež bola sympatická rovnako B. Celé toto stretnutie sme plánovali už celkom slušnú dobu a veru sa aj vyplatilo :D Miesta sme mali skvelé takže všetko bolo perfektné :D Asi budem ešte dlho spomínať na to ako sa Miške podarilo vyspať polku popcornu :D A ja už konečne prejdem k filmu (už by bolo na čase :D ). Už len pri zhasnutí svetiel som bola cela happy podobne ako naša milovaná Locika



Inak musím povedať že Locika a Jocelyn sa zrejme zameriavajú na rovnaké zbrane. Panvica forever ! :D  S B po mojej lavici a Lilu po pravej strane sme čakali film. S B sme si museli  silno stískať ruky aby sme nezačali kričať  keď sa to všetko začalo :D. Ako to u filmov býva, nikdy nie je možné sa úplne držať knižnej predlohy a treba príbeh vtesať do určitého časového úseku, takže ich nejdem obviňovať za to že niektoré scény by mohli byť dlhšie a že niektoré boli vynechané alebo boli pozmenené či dokonca v knihe ani neboli.  Jamie mi doteraz nevyhovoval ako Jace , ale keď som ho videla na veľkom plátne musela som uznať že je Jace ako sa patrí. Scenár mu sadol a postavu zahral skvele a ale ten jeho prízvuk  nemôžem dáko prekusnuť. A potom je tu to moje úžasne sexy zlatíčko menom Robert !
Najradšej by som odpadla v sedadle keď sa tam objavil. Simon mu sadol super duper mega úžasne (ja viem možno trochu zveličujem ale aaaaaaaa) Prišiel mi úžasný a vtipný.
-,,Ak to nie su pravý policajti, kde vzali auto hm?“
-Ježiš ! –,, Nie to som len ja Simon.“

Výkon všetkých hercov mi prišiel veľmi dobrý, Valentín ...no síce je na zožranie jeho sexepíl klesol v momente keď začal zabíjať svoje deti :D  Jocelyn bola fajn , len Luke mi prišiel trošku divný... :D Izzy, Alec a Magnus vyhoveli mojim predstavám, takže nemôžem nič zlé povedať. Skleníková scéna síce bola kliše ako sa patrí....ale aaaaach! No....síce to už je viac ako 24 hodín čo som COB videla, stále sa neviem vykoktať :D Takže to je asi všetko :D – Mara a Lila

6 komentárov

  1. 8D Simon bol vtipný, ale zase až tak moc mi nesadol, ja som skôr fangirl of Jace/Jamie 8_) skvelý film, škoda, že som nemala takú bujarú spoločnosť aj ja, bolo by to lepšie 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. si mala príjsť ku nám do žiliny :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som žial knihu stále nečítala, ale z filmu som bola (a stále som) úplne unesená, proste wau! A... Jace <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tiež som bola v piatok na film a niečo sa mi páčilo, niečo zase nie. Vo filme bola oveľa viac vtipných scén ako v knihe, ale film urobili tak, že tí, čo nečítali knihy, už dopredu vedia, čo sa stane v ďalších častiach.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Film som tiež videla a bolo to mega skvelé! :) Chcem to vidieť ešte raz :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja som film nevidela, no knihu čítala a bolo to super

    OdpovedaťOdstrániť