J . K. Rowlingová- Harry Potter a Fénixov rád


Naozaj prepáčte že mi tak dlho trvalo pridať túto recenziu. Nejdem sa vyhovárať že nebol čas keďže viem že bol, len sa mi nechcelo. Takže tu máte už dávno sľúbenú recenziu.
Názov: Harry Potter a Fénixov rád
Autor: J. K. Rowlingová
Séria: Harry Potter
Diel: 5
Počet strán: 831
Jazyk: slovenský
Anotácia znie:
Blíži sa piaty rok na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej, a 15-ročný Harry Potter sa ocitá v plnom rozkvete puberty. Samozrejme, so všetkým, čo k tomu patrí...! K tomu sa pridá ďalšie neznesiteľné a nudné leto s Dursleyovcami, navyše mu veľmi chýbajú jeho nemuklovskí priatelia zo školy. Harry je veľmi, veľmi podráždený, lebo nevie, čo sa deje v čarodejníckom svete. A Lord Voldemort sa po rokoch vracia, aby opäť zaútočil! Návrat na Rokfort bude pre Harryho doslova vyslobodením... Ale naozaj?

Troška z deju...
Harryho piaty ročník na Rokforte je vlastne stále to isté ako tie ostatné. Žiaci sa spolu stále stretávajú a smejú sa, na chodbách k nim kecajú živé obrazy (čo by som ja asi psychicky nezvládla), stále meškáte prestupy na ďalšie schody, Harryho stály rival Malfoy a otravný profesori. Zmenilo sa už asi iba to že Voldy ožil a chystá niečo vééľmi zléé. Na škole sú skoro všetky medziškolské aktivity (čo znie podľa mňa smiešne, keďže sú aj tak stále v budove školy no nie?) zakázané, no Harry aj tak založí so svojimi kamošmi Dumbledorovu armádu aby mohli ostatných študentov učiť ako sa bojuje proti čiernej mágií.

Môj pocit z čítania tohto dielu?..
Tak, ako aj predošlé diely Potteroviek, tak sa mi páčil (ako inak) aj tento. Pravdaže až na pár romantických scén, ktoré ja v knihách až tak moc nemusím...ale čo by to predsa bolo za pubertu bez pár bozkov?
Táto časť však obsahovala viac temných chvíľ, čo mi plne vyhovovalo. Viac kúziel, intríg, temných poskokov Voldemorda (vlastne konečne Voldemord v celku),  tajomstvá a celkovo viac akcie. V knihe pravdaže nechýbajú ani vtipné scény, o ktoré sa najčastejšie postarali Weasleyove dvojičky, ale aj Ronov metlobal.
Ako inak, celú knihu som čakala iba na záverečný boj medzi Potterom a Voldym Ale nakoniec ma aj tak roztrhal na kusy boj Voldy vs. Dumbly (Tudle ho máte :P) ...a pravdaže to nedopadlo najlepšie... celý čas som vydávala zvuky podobné brrm, pcchuuu, buuum, tŕŕŕŕŕ, trrrf!!! (a pod) Po čase som sa začala hádzať a posúvať po podlahe na stoličke a hrať sa že som mŕtvy Harry Potter a ležím na zemi. Nanešťastie som schytala dverami rovno po hlave.

Takže ak sa pre túto knihu rozhodnete poviem vám len jednu vec.. veľa šťastia pri čítaní a pozor na to, tam si dávate hlavu. J

*Lela*

3 komentáre

  1. "konečne Voldemord v celku" 8P Mám rada tento diel hlavne kvôli veľkej účasti Voldyho temnosti na Harryho dušu 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak, onečne to bol ten beznosatý pánko :D ...a sme na tom úplne rovnako :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Piaty diel je môj najobľúbenejší :)

    OdpovedaťOdstrániť