Andrea Cremer- Prekliate vlkov


 Andrea Cremer
Prekliatie vlkov-
ANOTACIA : Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj... Koľko skúšok prežije láska? Keď sa Calla Torová preberie v dúpäti svojich zarytých nepriateľov Stopárov, nepochybuje, že jej dni sú spočítané. Jej vynútený svadobný obrad s alfa samcom Renom sa skončil katastrofálne. Calla Rena aj vlastnú svorku opustila a záhadného priateľa Shaya v strachu o jeho život premenila na vlka. V knižnici na Panstve jarabín, v dome Shayovho strýka, ich však obkľúčili a Calla sa ocitla v rukách nepriateľských Stopárov. V omámenej mysli si zachovala obraz Shaya, ako ho, vo vlčej podobe a bezvládneho, odnášajú Ochrancovia nevedno kam. Callina situácia sa zdá beznádejná, ale potom jej Stopári dajú lákavú ponuku – okrem odhalenia tajomstva súvisiaceho s dávnou minulosťou by Calla mohla nielen zachrániť svoju svorku a brata, ale aj muža, ktorému ušla spred oltára. Všetko však musí dobre zvážiť, pretože za ponukou sa skrýva množstvo nástrah spojených so smrteľným nebezpečenstvom. Naozaj stojí bývalý snúbenec Ren a priatelia zo svorky za také riziko? Je Shay naozaj ten, koho by si mala vyvoliť, bez ohľadu na to, čo sa udeje? Rozhodnutie nie je ľahké, ale Calla prvý raz v živote drží v rukách kľúč od vlastnej budúcnosti – a najmä od pravej lásky.

        Nové postavy v príbehu a taktiež nové prostredie, kde sa  odohráva väčšina deju, autorka  perfektne opísala. V pokračovaní Nočného tieňa sa dozviete všetky odpovede na otázky : V čom ochrancovia strážcom klamali, Akú úlohu v celom tom zmätku hrá Shay, a taktiež Kto sú v skutočnosti stopári...
         Začiatok knihy je pomerne pohodový. Hlavnou témou sa stávajú dejiny, ktoré ukážu pravdu. Ak očakávate knihu plnú strážcov, nedočkáte sa. Stopári otvárajú iný svet. Ich svet. Veľa nových postáv a pár strát stačí, aby sa dej točil okolo nich. Nezúfajte. Zo Stopárov sa vykľujú fajn týpkovia. J
        Najväčší zvrat nastáva, keď sa na scéne objaví Callyn brat Ansel. Téma stopári spadá do úzadia a konečne tu máme strážcov, ktorý, -ako sa Calla dozvedela od Ansela,- prežívajú peklo. Calla sa okamžite dáva na záchrannú akciu svojej svorky. Netuší však, čo všetko ju tam ešte čaká. Zo záchrannej akcie sa stáva boj o život, ktorý pravdaže neskončí bez nejakej straty.
        Pre fanúšikov Renovho klubu bude hádam veľmi nepríjemné, že Ren sa tam objaví asi len dvakrát, aj to nie v moc peknom svetle. Zato Shay dostal veľa priestoru na to, aby sa ukázal, čo mu autorka moc nedopriala. V celom tom riešení problémov sa neukáže veľa romantiky. Azda až na konci sa niečo zmení , i keď mňa dosť zarazilo, čo urobila Calla so svojimi vlasmi. :)
       V porovnaní s prvou knihou je PREKLAITIE VLKOV menej napínavé, ale aj tak stoji za precitanie. J Úžasná kniha.-Lila  

Žiadne komentáre