Cynthia Hand-Nadpozemský

 A váš posledný darček je recenzia na túto užasnú knižku. Nieje ešte preložená ani do slovenčiny ani do češtiny. Teda do CZ ju preložila jedna super baba a zato jej dakujem takže, anotácia :
 Na začiatku stál medzi chlapec medzi stromami...                                                      
Clara Gardenerová nedávno zistila, že je z časti anjel. Anjelska krv v jej žilách ju robí šikovnejšou, silnejšou, a rýchlejšou ako ľudia (slovo, ktoré, ako si uvedomuje, na ňu už neplatí), no tiež to znamená, že má poslanie, niečo, kvôli čomu bola na zem poslaná. Zistiť aké však nie je také ľahké. 
Jej vízie besniaceho lesného požiaru zvodného neznámeho ju zavedú do novej školy v novom meste. Stretáva Christiana, ktorý, ako vysvitne, je chlapec z jej snov (doslova), a všetko zrazu zapadá do seba - a od seba zároveň. Pretože je tu ďalší chlapec, Tucker, ktorý priťahuje Clarinu menej-anjelsku stránku. 
Ako sa Clara snaží nájsť svoju cestu vo svete, ktorému vôbec nerozumie, naráža na nevidené nebezpečenstvá a rozhodnutia, o ktorých si nemyslela, že ich niekedy bude musieť podstúpiť - medzi cťou a klamstvom, láskou a povinnosťou, dobrom a zlom. Keď sa oheň z jej vízie napokon vznieti, bude Clara pripravená splniť svoju povinnosť?

Ja vlastne ani neviem prečo som si túto knihu tak obľúbila . Asi štýl písania a možno to bude Tuckerom. No takže Clara ma poslania ako každý jej druhu . Má však zachrániť neznámeho chlapca zo svojich vízii pred požiarom. To však ma jeden háčik . Kôli tomu sa musí prestahovat . Z pána X sa vykluje krasavec Christian  a spozná tu z polovice anjela Angelu no a nakoniec dievča Wendy a jej zvláštneho brata Tuckera.

No späť ku Christianovi . Na začiatku som si myslela že to bude taky ten chlapec z vymetenim mozgom . A možno tak vyzerá ale kto by to bol povedal on je chytri ! POtom dievča Angela. V knihe su tieto ako to nazvať.... tvory rozdelene na dva druhy.  Deti smrteľníka a padlého anjela= sú polovčný anjeli a potom sú tu deti poloanjela a človeka čo sa = anjel zo štvrtiny . Angela je ten prvý prípad a Clara ten druhý . Jasné stanu sa z nich kamošky. Viete ja niekedy tým postavam závidim . Tieto tvory su niečo ako upíri. Sú krásny, všetko do čoho sa pustia im hned ide a majú kridla. No lenže ja idem opäť od témy . Takže späť k postavam . Wendy dievča zamilovane do zvierat a potom aaaaaaaaaaaaaaach ten jej brat .

Tucker je niečo ako rušiaci prvok pre Claru . Je krásny mladý kovboj jazdiaci na koni, učiteľ lyžovania, rybárčenia a neviem čoho ešte všetkého . A aký sa len z neho vykluje romantik . Ach  ! 
To či Clara zachráni Christiana a či Clara skončí s Tuckerom  sa budete musieť dočitat sami.

1 komentár

  1. kniha sa mi veľmi páčila, mala v sebe obrovskú iskru, kvôli ktorej som ju hltala, skvelý dej, námet, no a samozrejme Tucker, ach 8P

    OdpovedaťOdstrániť