Prečítané (a zvečnené) za marec.


Viem, určite sa cítite prekvapene aj vy. Zas niečo pridávam- dokonca nie v niekoľko mesačnom rozstupe! Je to divné, ale v každom prípade mi to všetko pomáha. Nemám pocit že svoje dni len zbytočne mrhám lebo niečo robím a tým pádom veľmi jednoducho zabúdam na to, že by som mala robiť veci do školy- ale nevadí, to všetko stále nejako stíham. Snažím sa brať celú túto situáciu ako možnosť zas skočiť na ,,blogerský“ vlak a písať o knihách. Hovoriť o nich a predovšetkým sa zas vžiť s myšlienkou, že môj ksichtík uvidíte o niečo viac, ako sem tam na instagrame.  Tieto knihy som prečítala za marec! A dokonca som o tom natočila video. 



Niekde na úplnom začiatku celej pandémie som mala skvelý nápad! Vrátim sa na YT vo veľkom štýle s vlogom o tom, čo som prečítala za moje ,,študijne voľno“. Hovorila som si, že to nebude také dlhé, lebo to mali byť dva týždne. A potom tri. Ale keďže to vyzerá tak, že sa to asi nikdy neskončí, uvedomila som si, že by to tak si nešlo. Video by bolo nekonečné a ja by som ho zmazala skôr, ako by som ho vôbec niekam zavesila.  A povedala som, že využijem pár minút pokoja a tichého domu na to, aby som to opäť zvečnila. (Ale začínam mať jemne podozrenie, že to nie je tak, ani o točení videí ako o tom, že sa chcem pre niečo namaľovať a obliecť ako človek.) Výsledok prekvapivo nemá 20 minút a dokonca si myslím že čas 13 minút je pomerne dobrý. Takže ak máte chuť a náladu:



Ale keďže viem, že sa vám niektorým nebude chcieť ma počúvať, zhrniem vám to všetko postupne aj tu. Ak by vás to zaujímalo. Aj keď predpokladám, že keďže ste tento článok otvorili, z nejakého dôvodu, je to pre vás zaujímavé. 

Marec bol pre mňa, čo sa čítania týka, produktívnejší ako predošlé dva mesiace.  Január sa niesol v znamení skúškového, a síce sa mi podarilo v jeho priebehu prečítať jednu knihu, bola som moc mimo na to, aby som sa starala o niečo iné ako skúšky. Február bol niečo prospešnejší, no aj tak to bolo komplikované. Musela som sa neskutočne rýchlo spamätať zo skúškového, znova sa vrhnúť do nového semestra a riešiť veci s tým spojené. A potom prišiel marec, ktorý som videla podobne ako február ale potom...no prišlo toto všetko.  A odrazu, a neviem ako, sme v novom mesiaci. A ja mám 7 prečítaných kníh. Čo je prekvapivo veľké číslo. Minimálne pre mňa. 

Prvá kniha, ktorú som si prečítala bola kniha Ukradnutý bozk. 

Knihy z mafiánskeho prostredia naozaj milujem. Ide o klasické, predvídateľné romány, plné romantiky a erotiky. A to ja môžem. Ale táto kniha? Ne-e. Pomerne dosť som sa na ňu tešila, a síce som od nej nemala vysoké očakávania, dosť sa mi to vypomstilo. Nie je to tak, že by autorka nepísala dobre. Alebo že by sa to čítalo zle. Ale neskutočné toxický vzťah hlavných hrdinov ma zabíjal na každej strane. Normálne tieto veci ignorujem. V pomaly každej knihe je niekto, koho by ste v bežnom živote označili za toxického. A v knihách s touto tematikou zvlášť. Ale ak je niečo moc, tak je to moc. 


Druhá kniha bola anglický ebook Sweet Temptation

Coru Rilley- som začala predovšetkým prostredníctvom FB spomínať o niečo viac. Predstavuje pre mňa kráľovnú mafiánskych romancí. Má všetko, čo som očakávala od Ukradnutého bozku-a dokonca aj o niečo viac. Je jedna z mála autoriek, ktorej keď vyjde kniha, mám ju už dávno predobjednanú. Nebojí sa dotknúť zložitých tém ako je sexuálne zneužívanie, smrť a iné veci. Dokáže ich skvelo zakomponovať a postavy sú tak o niečo reálnejšie. Inak to nebolo ani pri tejto knihe. Samozrejme, príbeh ničím neprekvapil. Ale ono mi je to tak nejako jedno.  Ani to nečakám. Jej knihy nevychádzajú v slovenčine- ak by to niekoho prekvapovalo. Ale ak vám nerobí problém angličtina, na Amazone pomerne lacné. 

Tretia kniha bola Selah. 

Nakoľko vás na túto knihu (hádam) čoskoro čaká recenzia, nebudem o nej hovoriť veľa. Prvých niekoľko desiatok strán to vyzeralo, že si zo Selah moc dobre rozumieť nebudeme. Potom sa to pomerne rýchlo a dobre rozbehlo a udržala ma hore do 4 v noci. Nie je to úplne najlepší príbeh a so Selah asi najlepšie kamarátky nebudeme. Ale na jej príbehu niečo je.  V každom prípade je to príjemné, oddychové čítanie. Do tohto šialeného obdobia niečo pomerne potrebné. 

O tom ako som prečítala Súmrak viete.

Preto si nemyslím, že by som o tom mala hovoriť nutne nejako viac. V každom prípade som hneď na to prečítala aj Úsvit, ktorý mám tiež doma. Už len preto, že som bola v nálade. Trochu ma to stále ťahá k tomu si prečítať aj Nov, ale nakoľko ten doma nemám, až tak mi to žily netrhá. Vo videu to síce nespomínam, ale pohrávam sa s myšlienkou prečítať si príbeh, ktorý vyšiel k výročiu Súmraku. Príbeh kde je Edward žena a Bella muž môže byť pomerne zaujímavý. Nechávam si to ako možnosť, ale len Boh vie, kedy sa k nej dostanem. 

 Knihu Je to vo hviezdach som v marci konečne dočítala.

Prehrýzť sa cez túto knihu mi pomerne zabralo. Som pomerne veľký fanúšik astrológie a to aj napriek tomu, že viem ako funguje celé skladanie horoskopov, aké psychologické fakty za tým sú a podobné veci. Takže preto to pre mňa bolo tak trochu must-have. Neviem či to bolo pomalšie vyvíjajúcim sa dejom, pre mňa trochu nezvyčajným štýlom písania alebo tým, že som čakala viac romantiky...ale jednoducho mi pre niečo nesedela. Nie je zlá. Keď sa tak spätne na to pozerám, je to príjemná kniha, len zrejme nemala to, čo som od nej momentálne potrebovala. 


Posledná kniha mesiaca mi však všetky nedostatky vynahradila a to kniha- The Shadows Between us je momentálne mojim favoritom roka 2020. Môže sa to zmeniť, lebo času je ešte dosť. Ale zatiaľ ju na tomto mieste nechám. 

Túto knihu som videla jednoducho všade a hneď, ako som si zistila o čom je, tak som vedela, že ju musím dať. A celý čas ako ku mne cestovala som len dúfala, že bude stáť za to a tie peniaze čo som za hardcover dala, za to budú stáť. A viete čo? Stála za to do posledného centu. Ak ste ten typ, čo knihu súdi podľa prvej vety, túto knihu budete milovať: Nikdy nenájdete telo prvého a jediného chlapca, ktorého som kedy milovala. A po takejto vete, jednoducho viete, že to bude pecka! A aj bola. Hlavný hrdinovia sa nehrajú na ,,spasiteľov“. Hlavný hrdina chce obsadiť svet a hlavná hrdinka chce zabiť hlavného hrdinu.  Čítalo sa to skvele a nakoľko je to kniha len sama o sebe bez pokračovania, môžete pokojne zaspať keď ju dočítate. Hneď ako doženiem resty na recenzie, ktoré mám, skúsim vám o nej napísať niečo viac. 

A to bol môj marec! Čo ste prečítali vy? Čo sa vám páčilo alebo bolo naopak sklamaním? Budem rada, ak mi to sem napíše – kto vie, možno mi dáte nejaký ten typ!

2 komentáre

  1. Zajímavé knihy :) Sice to není můj šálek kávy, ale musí se nechat, že mají všechny nádherné a velmi povedené obálky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obálky sú tak trochu úchylka ktorej nejde odolať, všakže? 😌 V každom prípade som rada, že knihy zaujali aj trochu- napriek tomu, že nie sú tvoja šálka kávy ♥️

      Odstrániť