(RC) Ralph Sarchie, Lisa Collier Coolová- Zbav nás zlého



Názov:  Zbav nás zlého
Originálny názov: Beware the Night
Autor:  Ralph Sarchie, Lisa Collier Coolová
Diel: 1
Počet strán: 296
Rok vydania: 2014
Filmové spracovanie: Je aktuálne v kinách

Anotácia:
Ralph Sarchie pracuje pre 46. okrsok v NYC, rieši vraždy, prepadnutia, krádeže a všetko, čo si ľudia napáchajú sami. Existuje však iný druh zla, taký, ktorý človek nemusí vždy pochopiť. Ten je Ralphovou „Prácou“. V rámci nej vyšetruje prípady ľudí, ktorých obťažujú démoni, posadol ich diabol alebo sa s nimi pekelné sily len tak zahrávajú. Ralph vo svojom živote odhaľuje neuveriteľnú pravdu neľudskej hrôzy v prípadoch, ktoré môžu vyriešiť len on a jeho spolupracovník. Vyškolený množstvom exorcistických rituálov a všetkým, čo pri posadnutiach démonmi videl a zažil, Ralph Sarchie vytvára strhujúcu kroniku nevysvetliteľného zla.

V knihe Zbav nás zlého sa čitatelia zoznámia s peklom na zemi, aby odhalili zverské skutky ľudí zahrávajúcich sa s ohňom. A to, že Ralph Sarchie naozaj pracoval pre NYPD, len potvrdzuje, že existuje nespochybniteľné spojenie medzi skutočnými zločinmi v našich životoch a neprirodzeným terorom, pri ktorom tuhne krv v žilách.

Troška málo z deja:
Ako ste už pochopili z anotácie, Ralps Sarchie je policajt. Rieši tie najhoršie ľudské priestupky voči zdravému rozumu a morálne a akoby mu tieto zločiny nestačili, vyhľadáva zlo (omnoho horšie ako to spáchané ľuďmi) aj mimo svojho oficiálneho zamestnania.
Ralph je démonológ, zúčastňuje sa exorcizmov, a tak pomáha ľuďom, ktorí  si sami v žiadnom prípade pomôcť nevedia a ich svetielko nádeje bliká z posledného.

Moje pocity z čítania:
Na knihu som sa veľmi tešila, myslela som si, že sa pri nej priam potototo od strachu a z toho dôvodu ju ani nedočítam. Opak bol však pravdou a zistila som, že kniha je buď málo hrozivá, alebo som ja tvrdšej povahy ako som si myslela. Vystrašilo ma jedine zistenie, že existuje tzv. Inkubus... ja.. silne moralistický človek.. a takáto obluda? Tfuj ha..v tú noc som mala fakt ťažké sny :D
Niektoré opisy boli na mňa až moc nudné a zdĺhavé, nevedela som sa cez ne prehrýzť, a tak som knihu často odkladala s tým, že sa k nej neskôr vrátim.
Milujem však exorcizmus a teóriu o démonoch a táto kniha jej bola plná. Presné postupy exorcizmov, príznaky posadnutia,...

Kladné body:
-Bububububu aj som démon z tvojich snov :D .. inými slovami démoni
-Vééľa zaujímavých informácií.. teda aspoň pre mňa :D
-Asi začnem riešiť svoj problém s .. hmm.. no.. inkubusmi!  :DD
-Kniha vás naučí, že to, že ste veriaci, v kostole sedíte večne v prvej rade, možno dokonca vedľa toho kostola bývate neznamená, že vás teraz budú démoni obchádzať oblúkom.. práve naopak, veď čo ej pre zlo väčšie potešenie, ako zlákanie na cestu zla vernú Božiu ovečku? :P

Záporné body:
-Kniha nemá súvislý dej, ale je písaná v príbehoch
-Miestami nudné opisy..


Za recenzný výtlačok by som chcela poďakovať vydavateľstvu IKAR.  Knihu si môžete kúpiť TU.


Lúči sa s vami Lela ;)

8 komentárov

  1. na túto knihu sa chystám, pretože ma zaujala téma,tiež mám rada tému exorcizmus a veci s tým spojené :) skvelá recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Potom mi napíš svoj názor, som naň zvedavá :) ... btw. ďakujem :D :)

      Odstrániť
  2. Túto knihu si určite prečítam, ale mám pocit, že ja sa naozaj pototo... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie.. naozaj je to veľmi priateľská kniha k svojmu okoliu :D ... potom chcem o tvojom názore na ňu počuť :D

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. To hej, hneď mi učarovala :33 .. všimni si ako je rozdelený farebne názov na BAV NÁS a ZLÉHO :D

      Odstrániť
  4. Aj ja milujem exorcizmus,démonov a proste takéto veci :3 Knihu si určite kúpim a teším sa na film :D Dúfam,že aspoň je trocha strašidelná :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm...hmmm... mne moc strašidelná neprišla.. ale tak aj som brutalista sadistický :DD

      Odstrániť