Ako si vychutnať Jane Austen v modernom svete a iné veci

Ak sledujete našu FB stránku (šmarja ! už vás tam je 123 ! aaaaaa :D ) tak viete že ja osobne sa nemôžem dostať k tomu aby som dopísala recenziu. (A okrem tých čo píšem od Vianoc som sa za tento týždeň snažila napísať už ďalšie tri.) Dáko to viazne. Ale mám viac času (ja viem tá hodinka času kým napíšem recenziu..Bože to je polka života všakže ? :D ) poflakovať sa po nete (a plakať do vankúša lebo nemám toľko many aby som si mohla kúpiť všetky knihy čo chcem.) a pozerať filmy, seriály a hľadať nové pesničky či čítať zaujímavé články. Včera večer som kvôli tomu premeškala premiéru CF traileru (čo som si nahradila viacnásobným prezretím :D) A ak ste náhodou tvrdli jaskyni alebo niekde inde a ešte ho nevideli tak tadá tu je v celej svojej úžasnosti:






Božsky všakže ?  Už iba 123 dni L (Ja už to chcem na veľkom plátne!) No späť k tomu prečo sme tu. Sme tu aby som vám predstavila The Lizzie Bennet Diares. Možno vám meno Elizabeth Bennetová niečo hovorí. A ak vám k tomu prikvitne meno Darcy tak je jasné že tu hovoríme o starej dobre Jane Austenovéj. Kdo by nepoznal jej knihy a ešte lepšie : Filmy podľa jej kníh ! Na svete je už toľko filmových , seriálových a knižných prerábok že to nedokážete ani spočítať. Mňa osobne klasická Pýcha a Predsudok moc nezaujala. Viem že klasika ma niečo do seba, ale jednoducho...som čitateľ čo v knihe čaká napr. 24 deciek ako sa navzájom zabíjajú ( Už to vidím každý deň budem točiť o THG. Heheh :D) Preto nedokážem knihám Jane Austenovéj prísť na chuť ,ale iným spracovaniam ? (a do toho prosím nepočítajte Pýcha a predsudok a zombiovia.)  Zato: veľmi sa mi páči filmová verzia Pýchy a predsudku kde hrá Keira Knightley. Aj keď náš Darcy tam nie je najväčší fešák sveta...toto spracovanie mám najradšej.

Ale vďaka Knižnému vesmíru som včera našla skvelú sériu videí. Kde sa Lizzie rozhodne natáčať svoj video denník. Za kamerou aj pred, jej pomáha jej naj kamoška Charlotte a neraz sa tam objavia jej dve sestry Lybia a Jane. Lizzie vo svojich videách rieši milostný život jej staršej sestry Jane, jej nezhody s Williamom Darcym a s jej matkou ktorá tuží po tom aby sa jej dcéry konečne vydali rovnako ako upír po krvi. A všetko zaklincuje tým ak si zavolá niekoho pred kameru aby si s ňou prehral čo sa jej s danou osobou stalo. A to zahŕňa text ktorý musí jej hosť prečítať a dokonca nechýbajú ani kostýmy. Každé video sa pohybuje
v dĺžke od 3-7 minúť čo nie je veľa. Celá séria TLBD má 100 epizód. Ja som ich pozrela za skoro pol dňa (a skončila som o 4:13 ):D A musím sa priznať že pár som preskočila, lebo odvtedy ako sa tam prvý krát objavil Darcy , som ho tam chcela stále :D No neviem ako vám ale mne sa ten herec veľmi páči :


 Tak ak sa nudíte tu môžete začať :


Ďalej je tu viac známejší seriál Lost in Austen ktorý ale mienim pozerať až od septembra kým budem čakať na premiéru môjho milovaného Glee. Pokaľ sa pozrieme na zúbky knižným prerábkam tejto klasiky máme tu už spomínanú knihu Pýchu a Predsudok a Zombiovia, ktorá sa nedá ani nazvať prerábkou....jedine že hlavná hrdinka občas odtrhne niečiu hlavu. Táto kniha dokonca miery aj na  veľké kinové plátna . Ale vážne ? Poznám viacero kníh ktoré by si zaslúžili sfilmovať, ale keď myslíte.....Chcela som vám skôr ukázať knihu túto knihu:V tejto knihe sú totižto Darcy a Fitz rockové hviezdy. Samozrejme sú veľmi talentovaný a sexy. Na druhej strane je tu Elizabeth, jej sestra Jane a najlepšia priateľka Charlotte, ktoré sú síce talentovené, len sa im nejako nedá posunúť ich talent aj do svetiel reflektorov. Táto kniha môže byť dosť zaujímavá a preto si ju mienim dať do To-read listu. Tak uvidíme čo sa z toho vykľuje :D


A to je asi všetko Pomimo celého modernizovania klasiky: Každá z nás (ktoré sme čítali FSOG)  chce vedieť kto si zahrá sexy temného podnikateľa Christiana. A každá z nás ma dáku predstavu ako by mal vypadať. A ja som toho svojho dokonalého Grey našla. Tadáááááá :
No nie je úžasný ? :D Našťastie v seriály ktorý pozerám chodí dosť často bez trička , a verte mi: je to skvelý pohľad !
A to je asi všetko. Zrejme sa nejdem ani pokúšať niečo dopísať do recenzie lebo viem ako to dopadne. A tak sa s vami lúčim.

P.S- dá sa povedať že toto máte náhradu za video na pondelok: vieme že by som na to znova zabudla :D-Mara

4 komentáre

  1. mne sa práveže moc nepáčila filmová verzia Pýchy a predsudku jak ju spravili.kniha bola lepšia ..aspoň pre mňa :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa tiež filmová verzia nepáčila. :D Ale Lost in Austen vyzerá skvelo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 100 ľudí 100 chutí :D. Vyzerá to dobre tak hádam to aj bude dobre :d

      Odstrániť
  3. Ten trailer som ešte nevidela... ale je úžasný.:3 A hlavne to s tými rock stars vyzerá zaujímavo.:)

    OdpovedaťOdstrániť