Becca Fitzpatrick-Zavrhnutý

Mara je tu  ! Takže znova si dáme niečo o anjeloch. Tento krat o Bad fallen angel !Takže privítajte do zbierky knihu Zavrhnutý. Anotacia znie : Nora Greyová je svedomitá, chytrá a rozhodne nemá rada riziko. Lenže sa zaľúbi do Patcha a to je jej prvá chyba. Patchova minulosť je totiž všetko, len nie nevinná. A najlepšie, čo kedy urobil, bolo, že sa zaľúbil do Nory. Zoznámili sa na hodine biológie a Nora chce jediné - držať sa od neho čo najďalej. Lenže, ako sa zdá, Patch je vždy o dva kroky napred. Dievčina na sebe cíti jeho pohľad, aj keď Patch nie je nablízku. Cíti jeho prítomnosť, aj keď je v izbe sama. A keď svoje očarenie nedokáže ďalej tajiť, vyjde najavo, kto Patch v skutočnosti je a prečo ju vyhľadal. A za všetkými otázkami, ktoré sa dotýkajú jeho minulosti, si Nora a Patch môžu navzájom položiť len jedinú: "Ako hlboko dokážeš padnúť?"

A zasa tu máme strednú školu . Takže Nora je dievča ktoré označíte len jedným slovom- šprt . Nora sa  učí na jednotky a nemá žiadne problémy . Po smrti  otca navštevuje školského psychológa  a berie tabletky na železo. Je to šedá myška ktorá je schovaná a čaká kým  problémy presvištia okolo nej. No a s čista jasna sa jeden objaví a nechce isť dalej ma meno Patch Cipriano. 

Patch . Ach jaj čo o ňom povedať ? Je to egoisticky ,nafúkaní  pubertiak  starí len niekoľko storočí .  Terorizuje Noru svojimi sarkastickými poznámkami a otázkami. Vie Nore všetkom a ju to desí a zároveň vytáča. A on sa len smeje a smeje . O Patchovi by ste povedali že padol po tuhe po peniazoch.  Veď je pomaly každý deň je v herni a ak nie je tam tak hra hry v zábavnom parku.  No ale jemu neodtrhli krídla pre tuhe po peniazoch . Nie, nie a nie ! Mame to znova lásku ! No naše záhadná dievčina zostarla a je mimo hry a na obzore tu mama našu kučeravú brunetku . Aj keď Patch ju vyhľadal pre všetko len nie pre lásku.  Nuž nie nadarmo sa hovori že srdcu neporučiš aj keď Patch prehlasuje že žiadne nema . Ale ak mate radi  čiernovlasých, kučeravých, tmavookých a zlých chlapcov tak potom on je pre vás stvorený .   

No a ako každý zlý chlapec ma aj strelenú anjelskú ex- priateľku ktorá prenasleduje Noru a chce zneškodniť prekážku  ktorú predstavuje . No a Patch sa nám zahrá na strážneho anjelika a ako džentlmen svoju lásku vyslobodí s pazúrov narušenej ženy s  ohňom :D  

Vela časopisov a kritikov označuje Hush Hush ako iný Twilight  aj ked vôbec neviem prečo !  Odohráva sa to na stredne ? ANO ale aj to aj 80% kníh pre teenagerov. Bella je nerozvážna a nevie čo robiť ,ale Nora to ma ako keby všetko naplavovane a je trochu dezorientovania ked ide niečo mimo plánu . Takže podla môjho názoru by sa to z Twilightom vôbec ale vôbec nemalo porovnávať. A ako  odporúčam si  ju prečítať:D


2 komentáre

  1. Strašne sa teším na túto knižku. Plno očakávam kedy mi príde. Anotácia aj recenzia vyzerá super, tak hádam aj bude stáť za to. Teším sa !!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto je prvý diel tejto série?! :D No konečne som ho niekde našla.
    Včera v Tescu: "Jé, kniha s pekným názvom a má super obálku!" Myslím, že to bolo adresované pokračovaniu.
    Mali tam druhý a tretí diel ale toto nie...bože, to tak naštve! :DD

    OdpovedaťOdstrániť