Ako som sa hrala na Red Queen


Už aj na fb ste si mohli všimnúť môj pokus o photoshoot na tému Rudá kráľovna. Skôr ako začnem, chcem povedať: nie, nebola mi vôbec zima. :D Šla som do kopca asi hodinu, naobliekaná ako na Sibír, čiže navliecť sa do tých šiat bolo ako spasenie. :D Horšie bolo udržať sa v lodičkách na ľade. Ak ste to ešte neskúšali, neviete čo je adrenalínový šport! :D

Takéto fotenie ma napadlo už v decembri, ale bolo ťažké sa dokonať k tomu naozaj to nafotiť a keď sa naskytla príležitosť, jednoducho som neodolala. Išlo predovšetkým o to, aby som mala nejaké podarené knihomoľské fotky, čo aj vďaka mojej super kamarátke Misha L photography aj mám.

Nápad síce bol, miesto bolo ale viete.... keď nie ste modelka...neviete ako sa postaviť (a taktiež si nestihnete dostatočne včas všimnúť, či mate dosť pevné sťahovacie pančušky  :D),  čiže som zo seba strúhala jednu strnulú pózu za druhou a snažila sa vyzerať, že to tak naozaj má byť. :D






Toto fotenie sme zvládli rýchlo a bez ujmy na zdraví, horšie bolo už to druhé.  Tam sme sa presúvali trošku nižšie na iné miesto a tak si vykračujem v sukničke, kabáte s červeným rúžom ako veľká slečna a odrazu musia isť okolo tri autá. Každé zástaví či nechceme zviesť. ODRAZU musí isť naproti nám otecko s kočíkom a ľudia na bežkách. Za hodinu aj niečo, čo sme šľapali hore, nikde ani jediného človeka. Nikde.  A odrazu sa všetci vybrali na to bohom zabudnuté miesto. Takže moja psychika trochu utrpela...ale našťastie ja na tom mieste nežijem, čiže nááááh už má tam nejakú dobu neuvidia.
po skákaní v snehu sem a tam, ako srnka na drogách, vznikli tieto fotky :






Dúfam, že sa vám toto fotenie...hm alebo článok alebo fotky páčia, pretože ja by som si to rada zopakovala, a vy mi pokojne môžete dať nejaké typy (na pózy, na akú tému alebo nejakú dobrú značku sťahovacích pančúch :D )  Och inak. S fotkami na tému Ruda kráľovná som sa zapojila do súťaže Cooboo Queen. Či vyhrám neviem. Aj keď cenný súúú dosť lákavé vám poviem, čiže ešte sa môžete rýchlo zapojiť a ak vyhráte, tu korunku mi pošlite....a nerobím si srandu :D Ja ju naozaj chcem :D  

Povedala si už Nikdy viac, ale osud jej rozhodnutie zmenil (Abbi Glines)

Sychravé počasie ku mne donieslo chorobu, tak sa tu váľam a srkám čaj a pomaly sa psychicky pripravujem na zajtrajšiu prax. Ale aj keď neskoro, tak predsa- Nikdy Viac

Názov: Nikdy viac

Originálny názov: Never Too Far
Autor: Abbi Glines
Séria: Rosemary Beach
Diel: Druhý
Počet strán: 248
Anotácia: Práve keď sa Blaire poddá citom k nevlastnému bratovi, Rush jej odhalí také zničujúce tajomstvo, že nie je schopná odpustiť mu. Vzdá sa prísľubu večnej lásky, odíde z Rosemary Beach a vráti sa do rodného mestečka v Alabame, aby si Rusha navždy vymazala z pamäti. Plány jej skomplikuje nečakaná novina a Blaire nezostáva nič iné, len dôverovať mužovi, ktorého už nechce ani vidieť. Zmieta sa medzi Rushovou ukrutnou túžbou získať ju naspäť a pudom sebazáchovy. Bojí sa, že sa znova popáli. Netuší, či koná správne. Čo ak spraví najväčšiu chybu vo svojom živote? V hre nie je len jej budúcnosť.
Román Nikdy viac je pokračovaním vášnivého príbehu Zájsť priďaleko (Ikar 2015)

Rush podľahol nevinnej Blaire a po dramatickom konci prvej knihy sú obaja zničení a osamotení na úplne odlišných miestach. Mienia tak aj ostať, aby na seba zabudli- teda skôr Blaire to tak chce. Osud je osud a život nie je fér hrá. Blaire sa nakoniec musí vrátiť do Rosemary Beach a čeliť všetkému, čo tam nechala. Mala to byť otázka týždňov- maximálne pár mesiacov, ale odolať láske svojho života nie je také ľahké a už vôbec, keď Rush  urobí aj nemožné aby si Blaire udržal a do kariet mu hrá aj to, čo Blaire priviedlo späť. Či sa im to páči alebo nie, stále je tu nevyriešená minulosť a aj ich budúcnosť, s ktorou si treba poradiť.

Ach Blaire Blaire- toľko nepoužitého potenciálu. Viete, keď tam prišla- v prvej knihe, bolo to dievča ktoré jednoducho vytiahlo zbraň na prvého človeka, ktorý ju naštval. To znie ako hrdinka, ktorá stojí za to. Ale potom príde láska a vždy to ide do kalerábov, kapúst a inej zeleniny. Ono to máte tak- stále ju ako silnú hrdinku v určitých situáciách a myšlienkach vidíte a väčšinu času to v sebe jednoducho vypne a je to zas tá typická hlavná hrdinka, ktorá žije pre každý nádych lásky jej života. Čo vlastne nie je až také prekvapivé, hlavná hrdinka nie je žiadna feministka alebo čo... Len to s ňou Abbi zle začala. Napríklad u Hlavnej hrdinky z inej knihy tejto série začala dobre- vykreslila ju ako sladké a slabé dievča a potom predviedla jej silnú stránku, čo v príbehu vyznelo úplne inak. Ale suma sumárom Blaire nie je zlá hrdinka- len podľahla láske.   


Vedľajšie postavy- to je tak ťažké sa k nim vyjadrovať. Už minule som spomínala, že snáď každá vedľajšia postava tejto knihy má aj svoju knihu- čiže človek by aj stratil kus života tým, aby vám každú postavu opísal. V celku je to hromada rozmanitých postáv s rôznymi charakterovými črtami. Aj keď sa to možno prvotne nezdá, každá z nich si nesie svoj kríž, ich správanie je odlišné u každej postavy, a tak aj ich vzájomne vzťahy s hlavnou dvojicou majú iný charakter. Čo sa týka Rusha...No ja neviem. Moja hlava jednoducho vie, že sa niekedy choval ako kolosálny debil, ale zas viem, že moje srdiečko ho ľúbi rovnako ako túto sériu, a tak je to veľmi ťažké ho súdiť ako-tak objektívne.  

Budem sa opakovať a pokojne to napíšem aj pri recenzií na 10. knihu tejto série- Na knihy Abbi Glines jednoducho musíte mať vyslovene náladu a musíte predvídať, či dokážete prijať všetko to klišé, ktoré v knihe je. Naozaj. Minule som toto isté povedala spolužiačke, ktorá však na túto moju radu nedala a po prázdninách mi iba hovorila, že som mala pravdu. Veľa ľudí sa na tomto popálilo- to je jednoducho pravda. Abbi píše veľmi pekne a zaujímavo. Keď sa začítate, tak jednoducho čítate až do konca. Klišé sa nevyhnete- tak to jednoducho je, ale úprimne niektoré veci predvídať zrejme nebudete. Ja osobne milujem túto sériu a vedela by som vám povedať, prečo by som ju nemala mať rada, čo všetko je tu zle, ale ak by ste sa ma opýtali, prečo ju vlastne mám rada,  tak by som vám asi nevedela ani vymenovať prečo – jednoducho, lebo ju mám rada!   


A tak sme tu. Na konci recenzie na druhú knihu zo sére Rosemary Beach- Nikdy viac. Ak vás ich príbeh zaujal je úplne pochopiteľné, že chcete siahnuť aj po tejto knihe. A ak rozmýšľate či, si prvý a druhý diel zadovážiť, tak vás zrejme musím odkázať znova a opäť na celú túto recenziu- Lebo zvyčajné: postavy sú dobré asi nie sú tie správne slová. A tak bez zbytočných kecov dám knihe 4 hviezdičky.



Za  poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar. Knihu si môžete zakúpiť TU

Tuesday Trailer po dlho čase znova po prvýkrát


Dnes idem aj cez teploty, ale  keď môžem šľapať do školy tak, zrejme to nie je poriadna výhovorka, aby som dnes nepostla túto rubriku. Trailer na utorok? Čo to vlastne je? Táto rubrika tu kedysi dávno pradávno bola a prekvapivo pravidelná. Vlastne ide o strašne jednoducho vec- hodím do článku video- trailer na nejakú knihu alebo film podľa knihy alebo nejaké video blízke knihám. Niečo k tomu napíšem, vy k tomu niečo napíšete...a to je vlastne všetko. Ide o niečo, pričom zabijete 5 minút svojho života, možno nájdete nejakú zaujímavú knihu video a tak. :D toť je celý princíp :D

A dnes vám ukážem...hmmm pesničku o knihách! Úprimné som myslela že ich tak veľa nie je. Vedieť tak či tak niekto tie videa vždy zdieľa na facebooku a pesnička o knihe sa tu občas mihne- tak jednoducho viete že existujú ale neviete že ich je veľa. Takže z nakoniec nejakých 5 minút, ktoré som myslela že pri hľadaní strávim, som strávila  asi pol hodinu a som rada, lebo budeme mať hromadu zásob do tejto rubriky. Dnes som pre vás vybrala upraveniu verziu pesničky od Bruna Marsa- Uptown funk.  Dámy a páni...Unread book!



Toto sa podľa mojej osobnej mienky fakt podarilo :D Dajte vedieť či sa vám páči rovnako ako mne.