Antistresové vymaľovánky everywhere! 50 vymaľovánok – relax pre dospelých - Mandaly

Ahoj ahoj -ja dávam vedieť, že žijem. Nemám ani zdania, či naším profákom preplo a za posledné dva týždne som bola rada, že si vôbec pospím a preto aj tak dlho trvá vyhodnotenie súťaže.  Anyway, dnes tu mám pre vás tak trochu nezvyčajnú recenziu a až neskôr mi došlo, že toto bude trochu ťažšie a kratšie- nečakajte 1000 slovnú recenziu a užite si.


Autor: Jenean Morrisonová

Počet strán: 104

V poslednej dobe sa jednoducho pretrhlo vrece s omaľovánkámi pre dospelých alebo skôr antistresovými omaľovánkami. Sami ste to už museli postrehnúť- vkročíte do kníhkupectvá zamierite novinkám a cítite sa ako v detskej sekcií papiernictva, kde je desať  verzií omaľovániek Popolušky a iných Disney princezien. Nijako osobne som ich antistresovému účinku neverila, ale sama som si to chcela vyskúšať a keď sa mi dostalo ponuky, tak si hovorím, prečo nie? 



Aj keď som im moc neverila, vždy som ich v kníhkupectvách rada listovala a treba uznať, že tvary v tejto knihe sú priemernejšie. Určite som videla nezáživnejšie omaľovánky (a nehovoríme tu o tých Disney princeznách,) no na trhu sa pohybujú aj oveľa krajšie vzory, pri ktorých sa môžete o niečo viac vyhrať.  No ak vám naozaj ide o oddych,  tak si pokojne vystačíte aj s týmito. A bonus je, ak ste rovnako umelecky mimo ako ja, tak je jedno či máte tieto omáľovánky alebo nejaké oveľa drahšie, len preto, že ste ich videli nádherne vymaľované na Pintereste.


Tak či onak, odskúšala som si to vlastnej koži a môžem potvrdiť, že pri vymaľovaní som si oddýchla a odreagovala sa. Bolo to len o pastelkách a poradí farieb- nezamýšľala som nad školou alebo na to, že je okolo mňa bodrel, ako keby tam niečo vybuchlo. Čiže ak ste tiež taký ,,neveriaci“ ako ja, tak potvrdzujem, že antistresové omaľovánky sú naozaj antistresové.




Takže ak rozmýšľate nad darčekom pre kreatívneho člena rodiny alebo si sami chcete oddýchnuť inak ako za knihou . Mali by ste po tejto edícii siahnuť aj vy. Možno pre toho viac kreatívneho nebudú to pravé orechové, ale vyhrá sa s tým snáď každá veková skupina. Takže ja tieto omaľovánky odporúčam, no s vedomím, že na trhu sú aj viac prepracovanejšie kúsky!  

A za poskytnutie vymaľovánok ďakujem vydavateľstvu Ikar, Knihu môžete kúpiť TU :)

Oh ak všetko dobre dopadne, už zajtra budeme vedieť mená víťazov a vy bude hlasovať v kreatívnej časti:) Veľmi sa ospravedlňujem- teraz bolo toho naozaj veľa :/   

Obaja spolu riešia... Hriešnu záležitosť (Christina Lauren)

Haloooo)! hlásim sa, že som živá aj keď ukašľaná, ale živá :D A tu je moja recenzia na hmmm Hriešnu záležitosť


Originálny názov: Dirty Rowdy Thing
Autor: Christina Lauren
Séria: Wild seasons
Diel: Druhý
Počet strán: 280
Anotácia: Deň sa nemohol začať horšie! Po noci strávenej s najpríšernejším milencom na svete narazí Harlow Vegová na svojho bývalého manžela Finna, spomienku na divoký víkend vo Vegas. Hoci bol Finn v posteli neprekonateľný a pri pohľade na jeho vyšportovanú postavu padla sánka nejednej vrátane Harlow, napokon sa z krásavca vykľul sviniar. Aspoň podľa nej.
Príťažlivý Kanaďan pricestoval do Harlowinho rodného mesta za obchodom a od tej chvíle sa ich cesty neustále pretínajú – a v najnevhodnejší čas. Harlow práve prežíva zložité obdobie, hrozí, že stratí najdôležitejšiu osobu vo svojom živote. Finn zas musí vymyslieť, ako zachrániť rodinnú firmu pred krachom. Riešenie, ktoré sa mu ponúka, nechce za žiadnych okolností akceptovať, znamenalo by stratu slobody.
Obaja hľadajú v ťažkých chvíľach rozptýlenie, a keďže si kedysi v istej oblasti výborne rozumeli, začnú tráviť voľné chvíle spolu. Pohybujú sa však po veľmi tenkom ľade.

Noc vo Vegas, tri kamarátky, traja kamaráti a tri svadby. V prvej knihe sme mali možnosť spoznať rozkošného zvrhlíka a Miu, ktorí sa rozhodli ich novému partnerskému statusu dať šancu. Harlow a Finn vedeli, že to bola chyba, a tak ani minútu neváhali nad anulovaním ich manželstva. Na to, aby im to klapalo ako páru boli priveľmi odlišný. Teraz však Harlow prechádza ťažkými časmi, keď sa dozvie novinu, ktoráo chromí celý chod jej rodiny. Finn sa zas snaží zachrániť rodinnú firmu, a aj keď sa mu ponúka riešenie situácie samo, nepáči sa mu, aký by toto ,,riešenie“ malo dopad na celú jeho rodinu. Obaja sa iba potrebujú odreagovať, a keď Finn príde do mesta, obaja nájdu to, čo potrebovali. No čas plynie a oni sa začnú spoznávať. Nie tak zbežne, ako vtedy vo Vegas- ale naozaj ako dvaja naozajstní ľudia, ktorí spolu trávia čas. Avšak, zmení to niečo medzi nimi?

Harlow miluje svoju rodinu a urobila by pre ňu všetko. A rovnako aj miluje svoju slobodu. Je energická, ide si za svojím a šliape si vlastnú cestu a nie cestu, po ktorej jej rodičia získali slávu a peniaze. A ak má niečo alebo niekoho rada, miluje to celým srdcom a je tomu oddaná. A je vtipná. Druhá strana rovnej mince je Finn. Čitateľ si na rozdiel od nich dvoch všimne hneď, že sú si veľmi podobní. Ich odovzdanosť rodine a priateľom bola silná a ich zápal do práce sa tiež veľmi nelíšil. Samozrejme, aj keď boli manželmi, o sebe takmer nič nevedeli. Mali predsudky,- svoju mienku na toho druhého bez toho, aby sa naozaj poznali. A je veľmi milé sledovať, ako sa naozaj spoznávajú a uvedomujú si, že ten, koho si vtedy zobrali, je niekto úplne iný a že by im to mohlo vlastne reálne fungovať. A to všetci chceme nie?


Vedľajšie postavy- no čo k ním dodať? Takmer všetkých ste ich stretli už v predošlom diely. Samozrejme, že je tu pár nových postáv- zväčša rodinných príslušníkov (o ktorých ešte budeme počuť -  mám taký pocit. A dúfam, že sa aj splní)  Skvelá vec je, že sa tu začína prelínať aj prvá séria autoriek, vydaná zatiaľ iba v češtine- Božský bastard. Zatiaľ však iba slovne. Uvidíme však, či sa tam niekto aj mihne. Inak moc neviem, čo by som k postavám povedala. Nijak zvlášť mi tam neprekážali, skôr naopak. Dotvárali správnu atmosféru, pomaly čitateľa navnaďovali na ďalší diel  a nenechali zabudnúť ani na ten predošlý. A to je fajn, pretože ja sa teraz nehorázne teším na ďalší diel a som rada, že viem, že Ansel je...no...Ansel. Jednoducho vedľajšie postavy v skratke nijak zvlášť nekazia dej a ich prítomnosť si tak iba užijete. Bodka. 

Keď som s touto sériou začala, príbeh Finna a Harlow ma nijak veľmi nelákal. Samozrejme, vnímala som ich na pozadí prvej knihy, no nijak zvlášť ma ich príbeh nepriťahoval. Keď som však začala čítať, tak som sa bavila. Od začiatku až do konca to vyzeralo ako mierny Hate-Love vzťah, ktoré ja osobne mám veľmi rada, nakoľko je medzi hrdinami taká...hmm iná chémia. Zatiaľ čo pri iných romantických knihách od páriku nič nečakáte. Samozrejme, ich vzťah je sladký a tak, ale pokiaľ ide o Hate-Love vzťah neviete, či na ďalšej strane na seba skočia, alebo sa pokúsia jeden druhého zabiť. A to dodáva knihe takú inú šťavu. Čo je samozrejme pri knihách tohto žánru iba výhra. Vtip je niečo, čo sprevádza každú knihu od týchto dvoch autoriek a to beriem ako veľký bonus. Človek si chce oddýchnuť a zasmiať sa - čo si myslím, že rovnako ako séria Wild Seasons aj séria Beautiful bastard spĺňa.
 Och a už som spomenula môj milovaný duálny pohľad? Oooou yeeeah ! :D Mínusom však asi je, že ani tieto dve sa nevyhli tomu typickému stereotypu ťažkých životných situácií, ktoré sú tak strašne moderné. Čo už. Niektorí však vedia pekne vykorčuľovať aj z niečoho takého stereotypného a Christina a Lauren to vedia tiež.  Vďaka bohu za to.


Sami už musíte vedieť, či vám Christina a Lauren ako autorky sadnú. Mne sa páči ich vtip, postavy a štýl písania a sú pre mňa na vysokých priečkach, čo sa erotických románov týka. A ak si v týchto chladných dňoch chcete oddýchnuť s knihou tohto žánru a ešte túto knihu nemáte prečítanú- Tak je správny čas.  Hriešna záležitosť stúpa k nebu na štyroch obláčikoch ! 


za poskytnutie RC ďakujeme vydavateľstvu Ikar. Knihu môžete kúpiť TU