Mesačná Chvastačka-Marec,apríl,máj,jún

                                             Meme organizuje: Judit
Pôvodne mala byť MCH už minuli mesiac, ale nenapísala som článok. Dokonca aj video bolo natočené, ale prerobili sme ho a tento krát je dlhšie o jeden mesiac. Dokonca som mala aj pomocníčku, ktorej ako sa zdá, sa zapáčilo natáčať pokiaľ ju nie je vidno :D (nebojte ja ju raz prinútim aby sa vám ukázala :D) . Takže tu máte trošku dlhšie video v ktorom uvidíte okrem kníh aj to ako som bola mlátená knihou, náš debatní krúžok ohľadne erotiky v knihách aj to aké všetky knihy si chce Lila kúpiť. Ale video má 20 minút, takže ak sa nudíte ....


Ale samozrejme si to môžeme zhrnúť aj pomocou fotiek. Na týchto fotke môžete vidieť všetky kniha za marec až máj:

A tu sú všetky moje knihy za zvyšný jún: 


Knihy ktoré som dostala 

Musím povedať že Mara bola fakt prekvapiví darček :

Recenzné výtlačky :
Hej aj mne to príde tak nejako divné. Storočného starčeka som vyhrala na internetovej stránke vydavateľstvá Ikar. 

Výhry: 
Obe knihy som vyhrala u vydavateľstva CooBoo. A ak si myslite že my hrabe vo veži lebo píšem o dvoch knihách a vidíte tam iba jednu knihu , tak je to preto lebo kniha Všetky farby Zeme mi ešte stále neprišli. A ja myslím že kniha sa niekde stratila.....toľkáááááááááá škoda, ale dúfať môžem stále nie ? 

A to je asi tak všetko. Takže predpokladám že sa pri MCH uvidíme až na konci prázdnin :-)
                                                                                      Mara a pomocníčka Lila

Třicetidenní knihobraní (3-15)

Projek usporiadala VeEee
Zrejme ste si všimli, že sme projekt Knihobranie troooošku viac zanedbali. Čo je nám všetko ľúto, pretože bolo v škole toho veľa a neubudneme klamať aj naša lenivosť. Ale ! Moje manipulatívne schopnosti sú úžasne (hehe :D za čom som bola ohrozovaná trestom smrťi) A prinútila som Lilu aby aspoň vo videu hovorila. Lilu ! Takže tu je naše video :


P.S-Lila sa s videom trošku pohrala a odkazuje že ak nechcete počúvať naše táraniny, tak si máte pustiť iba posledných 5 sekúnd.


                                                                          Mara a Lila

Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg- Kruh

Takže, po véééľmi dlhej ale fakt vééľmi dlhej dobe sa tu znova objavujem ja Lela a ospravedlňujem sa že som tu dĺĺĺho ale fakt dĺĺĺho nič nedala... ale však poznáte to...prijímačky, trebalo opravovať vysvedčenie a človek zrazu nemal ani trochu času na čítanie, niet to Bože na písanie recenzie. Ale teraz som sa na to už konečne odhodlala a to na knihu KRUH (nemýľte si ju s Japonským hororom prerobeným Američanmi, v ktorom z každého rohu vyskakuje černovlasé decko zvané Samara), pretože táto kniha je niečo úplne iné.. J

Názov: Kruh
Originálny názov: Cirkeln
Autor: Sara B. Elfgrenová, Mats Strandberg
Séria: Kruh 
Diel: 1.
Počet strán: 528
Rok vydania: 2012
Filmové spracovanie: Bude v roku 2015
Anotácia:
Apokalypsa začína v Bergslagene.... 
Engelfors. Anjelské bystriny. Pekné meno, spustnuté mesto. Uprostred ničoho, obklopené hlbokými lesmi, v ktorých ľudia neraz zablúdili a už sa nikdy nenašli. Raz v noci, keď sa mesiac sfarbí na krvavočerveno, sa v zrušenom zábavnom parku ocitne šesť dievčat. Nemajú nič spoločné. Nevedia, ako sa tam dostali ani prečo tam prišli. Čoskoro však pochopia, že ak chcú prežiť, musia spolupracovať.

Trošku málo z deju:
Apokalypsa začína presnejšie v škole, je to totižto miesto zla..MUAHAHHAHA nič prekvapivé...
No bre a teraz vážne! Elias, jeden zo študentov a len tak mimochodom veľmi sympatický feťák, spácha samovraždu krátko po tom, ako si ho na koberček zavolá riaditeľka, ktorá oblizuje vlas z jeho trička (no vlastne ho neoblizuje, ale ja som si to tak domyslela). Ako miesto svojho posledného výdychu si zvolí staré zatuchnuté WC-ká, do ktorých sa chodia žiaci zašívať aby mohli fajčiť alebo blicovať. Rozbije zrkadlo a ualá! Máme nástroj perfektný na samovraždu...ale bola to naozaj samovražda? ..alebo ho k tomuto činu donútil neznámy, tajomný hlas, ktorý mu hovoril o tom, že je pre tento svet zbytočný, že ho každý nenávidí a že stačí jeden hlbší rez črepinou smerom k žilám a je po celom tomto trápení.. no jasné že je to tá druhá alternatíva! O čom by asi tak bol zvyšok knihy? Ale teraz naspäť k deju. Po nejakom čase (nie hneď, to by nebol ten pravý mŕtvolný pach) Eliasovu mŕtvolu objavia jeho spolužiačky Linnéa a Minoo a na škole sa rozpútava ten pravý chaos a strháva sa jedna katastrofa za druhou.. a v centre tohto všetkého sa v zrušenom zábavnom parku stretáva šesť mladých dievčat, ktoré nemajú spolu absolútne nič spoločné.. len jedno...iba ich spolupráca môže tento neustály kolotoč vrážd zastaviť..

Pocity z čítania:
Kniha sa mi už od prvaj strany páčila! ..viete, ten krásny pocit...keď sa psychopat dočká hneď v prvej kapitole vraždy...ááách jaj, ten nádherný pocit.. :D
Takže do deja som sa okamžite vžila, celý dej je veľmi dynamický a nie sú v ňom samé zbytočné a nudné opisy, ktoré by ma uspávali.. každá z postáv je veľmi dobre spracovaná a rozpráva sama za seba svoj vlastný životný príbeh, či už o jej perfektnom živote až ku problémom s rodičmi a drogami.. navyše si pekne popremýšľate nad tým kto je zlý a kto nie, ja som sa hrala na Sherlocka celý čas čo som čítala a zistila som, že za všetko môže, ako inak, jednooká mačka! .. plus jedna blbá vrana, ale tie špiny už nemienim spomínať :D Ja viem, moje teórie o tom že sú zvieratá, hlavne mačky a vrany, vrahovia veľmi nepravdepodobné ale je to možné, a tak si na tieto zasrané zmyje dávajte pozor, hlavne keď bude jedna z nich grcať :D :D

Kladné body:
-VRAŽDY :D
-Dej je záhadný a nie je nudný.
-Postavy sú dobré rozpísané a každá má svoj životný príbeh.
-Jednooká grcajúca mačka a vranáá!! :D
-ŽIADNA zbytočná romantika.
-Niektoré hlášky ako napríklad „Urobil sa už len z toho, že sme sa dotkli prstami.“ ma úplne dostali.

Záporné body:
-Veci ohľadom histórií kruhu mohli byť trošku viac rozpísané
-Jedna osoba nemala zomrieť :/

Takže na dnes končím, uvidíme sa o5 o nejakú tú dobu keď hodím novú recenziu. Knihu naozaj odporúčam a radím vám.... dávajte si pozor na tú mačku a vranu!


MŇAÚÚÚ!! KRÁÁÁ!! MŇAÚÚÚ!! KRÁÁÁ!! xD

Třicetidenní knihobraní (2) Kniha, kterou absolutně nechápu

                                              Projek usporiadala VeEee
Je tu druhá téma deckááá. No a aká otazká bude dnes zodpovedaná ?

Kniha, kterou absolutně nechápu

Lila :
No, výber knihy, ktorú absolútne nechápem, nebol až tak ťažký, ako v predchádzajúcom kole. Vlastne som sa rozhodla celkom rýchlo. Asi to bude tým, že takmer všetky knihy, ktoré som čítala som prinajmenšom aspoň trochu pochopila. Knihu Myslím, že ťa ľúbim však naozaj nechápem. Ani neviem, ako sa volajú hlavní hrdinovia. Tak nejako som nenašla začiatok ani koniec, - nie že by som sa ku koncu vôbec dostala. Keď som si knihu kupovala, čakala som príjemnú oddychovku. Namiesto nej som však v hlave mala len čistý zmätok. Neviem, či to vôbec niekedy dočítam.

Mara
Výber knihy ktorú nechápem nebol vôbec ťažký.  To aká to bude kniha som vedela už  celý deň. Ako sa zdá upírie tesáky mi stále nedajú pokoj a ja s nimi pokračujem aj dnes.  A to so šiestym dielom The Vampire Diaries. Prvé štyri diely boli skvelé ,piaty ako tak  ale šiesty ? Uf nuda, a veľa nepochopiteľných veci . Ako keby nestačilo, koľko ich tam bolo dovtedy...Smithová tam strčila ešte daké líšky a iné potvory.... čo príbeh ešte viac zamotalo. A okrem toho ta nuda.... normálne vám dokážem povedať čo sa stalo od prvého do piateho dielu....Ale pokiaľ sa ma opýtate na šiesty diel...veľa vám toho určite nepoviem...pretože tu knihu som čítala možno aj mesiac (a času som mala dosť). Takže túto knihu nechápem.

                                                              Mara a Lila


Třicetidenní knihobraní (1): Kniha, kterou nedám ani za milion

                                                        Projek usporiadala VeEee
Tááákže. Nakoniec sme sa aj my rozhodli zapojiť sa do tohto projektu. A áno, my. Lila a Mara :D Tento projekt som si všimla ešte včera keď mi zaplavila cééély facebook a Blogger.
O čo sa jedná sa dozviete TU

Prvá téma je : Kniha, kterou nedám ani za milion

Lila:
Ohnivá
Ťažké to vyberanie. Milujem všetky svoje knihy, preto pri vyberaní len jednej sa cítim, akoby som ostatné zrádzala. No predsa ma to vždy ťahalo na začiatok poličky, kde pokojne čakala OHNIVÁ. Chcela som si ju nechať na iný deň, avšak oproti ostatným možným adeptom, vždy bola v niečom lepšia. Pri jej vyberaní mi dosť napovedalo, keď som si spomenula ako som do nej neraz schovávala peniaze, aby som ich ochránila pred sebou samou. :D Vlastne ani neviem, prečo ju tak milujem. Teda nie je to nič konkrétne. Asi to bude tým, že v nej je skombinované všetko to, čo mám rada. Niečo historické, niečo fantasy, doplnené nepätím i dobrodružstvom v primeranom množstve, taktiež skutočný život bez ružových okuliarí, a to všetko dokorenené čistou láskou. Kto by niečo také nemiloval?
 Milujem oboch hlavným hrdinov. Brigana preto, lebo je tak dokonale nedokonalý a Vatru preto, lebo je mi naozaj blízka. Vo viacerých veciach sa v nej vidím (i keď tá oslnivá krása to práve nie je – bohužiaľ). Kristin navyše vytvorila úžasný svet, pri ktorom nešetrila svojou fantáziou, ani detailnými opismi. J Proste by som ju naozaj nedala za „pár“ papierov. Nech je to milión, či viac, je moja a basta!
(P.S. nemohla som si odpustiť obrázok s dvoma mojimi láskami :D )

Mara:
Upírska akadémia
Po dlhom pozeraní do mojej knižnice som vybrala práve túto knihu. (Bolo to ťažké ! Za a) Milujem pohľad na svoju knižnicu. Keď sa zapozerám som schopná dívať sa fakt dlho :D A za b) Je v nej toľko skvelých kníh !)Táto kniha je úžasná a ja ju úplne milujem . Po TVD bola toto druhá kniha o upíroch ku ktorej som sa dostala . Pôvodne som ju čítala v češtine a keď vyšla aj u nás s jej krásnou obálkou a čiernymi okrajmi musela som ju mať doma. Okrem toho je Rose aj celkovo  moja najobľúbenejšia. Pri čítaní si vždy hovorím že chcem byť trochu ako ona . Je to celkom ťažké vysvetliť prečo by som ju nedala....úžasný svet, úžasne postavy a skvelo podané čitateľovi. Určite má táto kniha ešte viac plusov a..... nevzdala by som sa jej ani keby mi ponúkali viac ako milión . 
                                                                                                       Lila a Mara