Kelly Oram-V is for Virgin

Trochu kratšia recenzia  Dobrú noc :D
Názov: V is for Virgin
Autor: Kelly Oram
Preklad: Nie je
Počet strán: 360
Filmové spracovanie: Nie

Anotácia: (decká...Fakt sorry, ale dnes nechcem už angličtinu ani vidieť :D Tak vám to preložím nabudúce ok ?)
When Val Jensen gets dumped for her decision to stay a virgin until marriage, the nasty breakup goes viral on YouTube, making her the latest internet sensation. 
After days of ridicule from her peers, Val starts a school-wide campaign to rally support for her cause. She meant to make a statement, but she never dreamed the entire nation would get caught up in the controversy. 
As if becoming nationally recognized as “Virgin Val” isn’t enough, Val’s already hectic life starts to spin wildly out of control when bad boy Kyle Hamilton, lead singer for the hit rock band Tralse, decides to take her abstinence as a personal challenge.
How can a girl stay true to herself when this year’s Sexiest Man Alive is doing everything in his power to win her over


Hlavná hrdinka Val je panna . Po menších udalostiach sa táto informácia stane veľmi rozšírenou (no kto nechodí na YouTube?), ktorá vyvolá zachváti smiechu ale aj odozvy nemých tvári ktoré začnú k nej vzhliadať. A to ju inšpiruje. Odrazu to už nie je len Val, ale je to Virgin Val..Tá čo sa to nebála  povedať.. Dievča si prísne stojí za tým, že sex bude mať až po svadbe. Prečo? Val je adoptovaná a vie, že jej naozajstná matka ju mala v šestnástich s niekým ,koho ani nepoznala. Valerie takto skočiť nechce a preto si stoji za svojim .  A keď to všetko prepukne, ukáže svoju odhodlanosť a odvahu, ktorá jej naozaj nechýba. Musím povedať že dievča ako Val nestretnete na každom rohu. Aj keď mi občas liezla na nervy tá jej naivnosť a jej správanie.

A však čo by to bola za knihu , ak by sme tam nemali chlapca ? Kyle je zmes krásy, vtipu, drzosti s prímesou blbosti . Ja som sa doňho zamilovala behom pár sekúnd zatiaľ čo Val odolávala celú knihu.  (Predstavte si to ukrutné utrpenie :D) Bola som nadšená, že sa to všetko netočilo len okolo týchto dvoch . Kniha bola zameraná aj na to, čo sa dnes deje vo svete. Kelly nám ukázala, že dnešné dievčatá sú pod tlakom alebo dokonca nemajú ani na výber a preto by som projekt V is for Virgin uvítala aj v naozajstnom svete ( aj keď by MTV zrejme prišlo o Tehotná v šestnástich :D) .
Kniha bola obohatená aj o stredoškolákov ktorý sa síce niekedy v svojich názoroch rozchádzali, ale niekedy sa postarali o dobre scény. Pri knihe som sa dosť nasmiala a ako pri knihe Being Jamie Baker sa mi páčilo aký ma Kelly štýl písania. Svieži, taký čo vás nenudí a vy musíte čítať až do konca.


Lenže na knihe som našla aj mínus
Keď sa začala kampaň V is for Virgin všetko sa pre Val presunulo na druhú koľaj. A tým myslím úplne všetko. Dokonca aj priateľstvo (aj keď som mala chvíle, keď som je BF chcela uškrtiť)  Čo ma nesmierne štvalo. Val začal byť až otravná. Ako keby mali všetci isť rovnakým smerom . Ako keby sa to začalo točiť  len a len okolo nej. A pritom jej slávu zaručilo video a Kyle (ale nebudeme ju oberať o tom že predsa niečo dokázala). A ten koniec ! Bože to bolo klišé (aj keď: hej bolo to fajn, ale aj tak!) ! a už vôbec nehovorím ako ten epilóg skončil! Nejako sa stým nedokážem vyrovnať...

Takže ak chcete oddychový príbeh s trochou romantiky ,vtipu, reality a s nejakým tým klišé... Nech sa páči: V is for Virgin na vás čaká     

P.S-Jenn dokonale vystihuje môj výraz po dočítaní : To je akože koniec? :D                         








14.Februára spoznáme Nádherné tvory !

Ahoj ! :D Recenzia je v rozpísanom stave, ale  kým ju dopíšem tak vás navnadím na Film Nádherné tvory.  Kým som si pozerala scénu kde Lena pusti na Ethana dážď, som si všimla menšie ukážky. Ja osobne som si ich doteraz nevšimla, možno vy áno a ak nie, tak aj vy sa popozerajte.
Názory čo som čítala sa zhodujú s mojimi: Neviem čo od filmu očakávať, Ethan vyzerá staršie ako sedemnásť ročný chalan a Lena.... Lena je nejaká divná. Ale možno nás film prekvapí. A ak sa budete na Sv. Valentína nudiť, alebo budete chcieť svoju polovičku niekam vytiahnuť, môžete si zájsť do kina a vychutnať si film s CZ titulkami 

Nádherné tvory:-Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné. No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy. Lena Duchannesová je neter miestneho vydedenca Macona Ravenwooda. Je iná ako ostatní, i keď zúfalo túži žiť ako obyčajné dievča. Snaží sa utajiť svoje schopnosti aj kliatbu, ktorá už celé generácie prenasleduje jej rodinu, no niečo také sa nedá navždy skryť ani v zarastených záhradách, kalných močiaroch a spustnutých cintorínoch hlbokého Juhu. Lenin príchod rozvíri stojaté vody Gatlinu. Čelí nielen rodinnej kliatbe, ale aj predsudkom starousadlíkov, ktorí sa bránia všetkému, čo sa vychyľuje zo zabehaných pravidiel. Ethan si postupne začína uvedomovať, aké silné puto ho k Lene viaže. Snaží sa ju chrániť pred útokmi spolužiakov, no uchrániť ju pred rodinnou kliatbou bude oveľa ťažšie.




Nádhená temnota-Záhadné sny Ethana Wata sa stále viac menia na vízie, ktoré sa mu priamo pred očami zjavujú už aj pri plnom vedomí. Lena sa mu stále viac vzďaľuje a on netuší, čo sa s ňou vlastne deje. Bezmocne sleduje, ako mu láska preteká pomedzi prsty a uniká nevedno kam. Nechápe, že sa ho Lena snaží len chrániť. Pred temnými zaklínačmi, no i sama pred sebou. Zelená v jej očiach sa postupne mení na zlatú farbu zaklínačov a nikto netuší, či v nej nakoniec nevyhrá jej mocná matka. Ethan preniká hlbšie a hlbšie do sveta zaklínačov, odhaľuje skryté pravdy a stáročia dobre skrývaný systém podzemných chodieb, ktorý sa nikde nezačína ani nekončí. Alebo azda áno? Nájde Ethan Veľkú bariéru na pokraji všetkých vecí? Podarí sa mu zachrániť Lenu pred ňou samou i pred jej vlastnou matkou?Zvíťazí v jej očiach zelená, alebo zlatá?



Prvý spot

Druhý spot

Tretí spot

Štvrtý spot

Piaty spot

Minútové ukážky:









A je toho oveľa viac ! Zájdite si na YouTube a nájdete tam rozhovory a neviem čo ešte :D 








Trailer na pondelok :-)

Ahoj! Takže začali sme posledný januárový týždeň. A keď už tu máme ten pondelok, tak som si povedala, že by som tu mohla hodiť nejaký ten trailer... A zajtra sa dočkáte ešte jedného meme, a ak sa mi bude chcieť tak aj recenzie (verte bude :D Zajtra sa tu bude niekto ulievať takže ten niekto bude plný energie :D) Takže A na akú knihu si tu dáme trailer ?

Dedička od Amandy Hocking- (Lela na ňu nedávno napísala recenziu)

Anotácia:
Keď mala Wendy Everlyová šesť rokov, jej matka sa ju pokúsila zabiť, lebo bola presvedčená, že je obluda. O jedenásť rokov Wendy zistí, že mama možno mala pravdu. Nie je tá, za koho sa považovala, a celý život sa jej rozpadá – a to všetko spôsobil Finn Holmes.
Finn je tajomný chlapec, ktorý ju ustavične sleduje. Po každom stretnutí s ním je Wendy vykoľajená, a nesúvisí to iba s jeho príťažlivosťou, ktorú si nechce pripustiť. Onedlho sa však Wendy dozvie pravdu o svojom pôvode: je podhodenec. Hneď po narodení ju vymenili za iné dieťa a Finn ju prišiel odviesť do jej skutočného domova – do kráľovstva Trylov hlboko v horách.


Wendy sa vyberie na cestu do čarovného sveta, o existencii ktorého ani netušila. Je krásny i desivý zároveň a Wendy sa preň musí vzdať starého života a vyrovnať sa s tým, čo ju čaká.



Knihu už zrejme poznáte a ak nepoznáte jej obsah, tak poznáte obálku, ktorá na nás kričí z každého kníhkupectva. Trailer zhrnul všetky tri knihy, takže sa máte na čo tešiť ! :D

Kelly Oram-Being Jamie Baker

Milujem tú obálku !
Názov: Being Jamie Baker
Autor: Kelly Oram
Séria : Jamie Baker
Diel: 1
Počet strán:353
Filmové spracovanie: Nie
Anotácia:
Po tragickej nehode ju mali nájsť mŕtvu ,ale namiesto toho našli sedemnásťročnú Jamie Bakerovú s nezvládnuteľnými , nadľudskými schopnosťami. Ak chcela Jamie zachovať svoje tajomstvo , musela sa stať sociálnym vyvrheľom a sama si vybudovať postoj ľadovej kráľovnej . Ale počas búrlivého stretnutia s hviezdnym quaterbackom Ryanom Millerom doslova pobozká anonymitu na rozlúčku. Teraz sa nechutne neodolateľný Ryan nezastaví pred ničím, aby mohol roztopiť srde ľadovej kráľovnéj a snaží sa zistiť čo je na nej také zvláštne. Bohužiaľ, Ryan nie je jediný, kto ide po jej tajomstve. Dokáže sa Jamie naučiť kontrolovať svoje sily predtým ako sa objaví v médiách alebo sa zmení na pokusnú krysu vo vládnom laboratórium ? A ešte dôležitejšie je, dokáže sa ,,zbaviť“ Ryana Millera skôr ako sa doňho zamiluje ?

Hlavná hrdinka


Jamie je ďalšie sedemnásťročné dievča v rade. Lenže z nadľudskými schopnosťami .Po nehode sa nezmenil len jej zovňajšok ale aj jej zmysli. Čuch, sluch , zrak... všetko je odrazu silnejšie. A to už vôbec nehovorím o tom, že si môže odbehnúť na druhu stranu kontinentu za pár minút. Ak cíti silné emócie (a aj tie menšie) ,,premení“ sa na veľkú , elektrickú guľu pre výbuchom. Ma všetko na háku pokiaľ sa nejedná o prezradenie jej ,,menšieho“ tajomstva. Ale smrť jej priateľa ju zvnútra zožiera a ja som ju  obdivovala za to, že bola taká silná.  
Preto, aby na jej novej škole nikto neprišiel na jej tajomstvo,  si vybudovala okolo seba veľkú stenu. Pre chalanov na škole je sexy, ale čo zmôžu proti ľadovej kráľovnej ? Nikto si od nej nevyslúži nič len opovrhovanie a už vonkoncom sa nikto nepreseká k jej zničenému srdcu. Či ?

Postavy:
A prečo nezačať z dobyvateľom Ryanom ?  Ryan je školsky idol, futbalista. Je milý...  žiadny Bad boy . Lebo však to poznáte: Kde je zlý chalan, tam je sexy dobrodružstvo, ale kto povedal že s milým chalanom  to sexy, vzrušujúce dobrodružstvo nezažijete ? Taktiež som si obľúbila jej aj jeho  rodičov, ale  postavy v stredoškolskom veku som moc nemusela. Samozrejme taká Becky sa ku koncu zmenila, a v mojich očiach o niečo vystúpila vyššie ale aj tak.A navyše..Tých postáv tam veľa nebolo . A čo by to bola kniha bez záporka nie ?  Až do konca som si myslela ,že viem kto bude ta sviňa príbehu...no nakoniec ? Najmenej päť minút som hľadela na monitor zo sánkou niekde na podlahe. Verte mi ! Pre mňa to bal fakt šok !

Dej
Všetko sa to začalo stávkou. Ryan musí pobozkať Jamie. Myslela som , že to bude trvať pol knihy, kým ju k tomu donúti, ale ona si len mykla plecom a išla na to. Lenže ten bozk Ryana nabudil a zbohom samota, zbohom tajomstvo. Musím povedať, že som sa dobre nasmiala pri jeho pokusoch . A ak si myslíte , že v knihe to bude už len o tom : On ju chce, ona chce jeho lenže ona má schopnosti a musí ich tajiť. Tak si choďte prečítať napríklad Pád. Kniha je síce zameraná na Ryanove pokusy, ale aj na Jamienu silu. Taktiež aj na jej nie najlepšiu minulosť. Musím povedať že to bolo  pre mňa plus. Bola som nadšená aj z toho, že Jamie mala skvelý vzťah z rodičmi. Držali spolu ako rodina. A ako som spomenula, ku koncu sa nám ukázal ,,pán záporný“ takže tam o poriadnu záverečnú akciu postarané

Pocity z čítania:
Asi ¾ knihy som sa smiala, rozplývala nad Ryanom alebo som zadržiavala dych nad Jamie a jej silami. V poslednej štvrtine som už začala aj revať. Neviem či to zvaliť na to, že som sa až moc vžila do Jamie, alebo že to bolo mojimi splašenými teenegerskými hormónmi. Taktiež som veľmi ocenila, že Kelly sa nebrbľala z dlhým opisovaním tragicej minulosti hneď na začiatku. Veľmi som ocenila, že to púšťala po kúskoch,prijatelným tempom a s prestávkou na stravenie danej informácie.  Kelly je veľmi dobrá spisovateľka. Jej kniha V is for Virgin sa mi tiež páčila, až na ten koniec ( viac až v recenzií). Jej kniha zaujmne už od prvéj kapitoly. A drží až do konca .

Koniec.
Takže ak viete dobre po anglicky, ak si chcete oddýchnuť od toho všetkého skúšania v škole. Môžete si knihu prečítať. Ja som si pri nej príjemne oddýchla. Kniha sa aj ľahko číta (alebo to len mne ? ) Len upozorňujem . Druhé pokračovanie z názvom :More Than Jamie Baker  Vychádza až na ďalší rok ! Takže by ste si museli na ďalšiu dávku elektriny , Ryana počkať ešte jeden rok ! Bude to fuška, ale sú aj iné knihy čo nám spríjemnia čakanie .

Obálková vojna (1)



Ahoj !Hlásim sa do služby ! No dnes začnem (a hádam že neskončím) z novým meme. Má byť pravidelné, ale ja a to moje pravidelné :D Takže niečo takéto ste už asi niekde videli. 

 O čo to vlastne je ? To vám povie už povie Maťa z blogu Svet kníh :
,, Cieľom je porovnať hocijaké dve-tri obálky tej istej knihy. Je len na vás, či porovnáte českú a slovenskú obálku, či k tomu pridáte aj originál obálku, alebo pre mňa za mňa tam dáte čínsku, arménsku, španielsku, indonézsku, taliansku alebo hociakú inú.
Napíšete názor na tie dve-tri obálky ktoré ste si zvolili, napíšete ktorá je lepšia a prečo, čo vám vadí na tej/tých, ktorú/é ste si nezvolili.“

Takže ja som si pre dnešok zvolila obálku knihy Zelená jak smaragd. Prečo práve táto kniha ? No lebo vychádza už 18 februára (ten dátum je už tak blízko, ale pritom tak ďaleko ! ) a ja sa na ňu už nehorázne teším !Česká krásavica vypadá takto :


 V CooBoo zostali u originálneho vzhľadu ,čo naozaj  oceňujem, lebo mne sa všetky tri nehorázne páčia. Milujem tie okraje a milujem kresleného Gideona a Gwen :D
Ďalej so vyhrabala americkú obálku. Táto sa líši tým že Gwendolyn tu máme zobrazenú modelkou v krásnych zelených šatách.  A musím uznať že táto obálka je tiež veľmi krásna .

Na talianskej obálke tiež niečo je, ale predsa sa mi už tak nepáči ako jej kolegyne hore.
Hneď vedľa nej je španielska. Je pekná, ale nepáči sa mi až tak veľmi ako česká a americká.


A čo vy ? Ktorá sa páči vám ? Hm ?  

Amanda Hocking- Dedička


Takže som sa tu napokon zastavilo po dosť krátkej dobe, aby som vám tu niečo pridala. Recenziu na knihu, ktorú som zhltla behom dvoch dní, čo sa mi poslednú dobu až tak často nestáva. Čiastočne za to môže asi aj to že to bol môj vianočný darček od Mary, takže tu to máte J
Názov: Dedička
Originálny názov: Switched
Autor: Amanda Hockingová
Séria: Trylle novel
Diel: 1.
Počet strán: 312
Jazyk: slovenský
Rok vydania: 2012
Filmové spracovanie: Nie je
Anotácia:
 Keď mala Wendy Everlyová šesť rokov, jej matka sa ju pokúsila zabiť, lebo bola presvedčená, že je obluda. O jedenásť rokov Wendy zistí, že mama možno mala pravdu. Nie je tá, za koho sa považovala, a celý život sa jej rozpadá – a to všetko spôsobil Finn Holmes.
Finn je tajomný chlapec, ktorý ju ustavične sleduje. Po každom stretnutí s ním je Wendy vykoľajená, a nesúvisí to iba s jeho príťažlivosťou, ktorú si nechce pripustiť. Onedlho sa však Wendy dozvie pravdu o svojom pôvode: je podhodenec. Hneď po narodení ju vymenili za iné dieťa a Finn ju prišiel odviesť do jej skutočného domova – do kráľovstva Trylov hlboko v horách.

Wendy sa vyberie na cestu do čarovného sveta, o existencii ktorého ani netušila. Je krásny i desivý zároveň a Wendy sa preň musí vzdať starého života a vyrovnať sa s tým, čo ju čaká.

Môj šok z toho že sa vlastne točí o troloch:
Predstavte si to, len tak blúdite na stránkach Martinusu a hľadáte nejakú knihu, ktorá by sa vám náhodou páčila. Zrazu narazíte na červenú obálku na ktorej je celkom pekné dievča a za ňou hrad. Prečítate si podnadpis v ktorom stojí: „Prvá časť príbehu o Tryloch“
Tryl, tryl.. listujete v pamäti, ale tento pojem vám nič nehovorí. Nakoniec sa rozhodnete prečítať si anotáciu, v ktorej sa matka pokúsila svoju malú dcéru zabiť nožom na jej narodeniny...
To za mňa rozhodlo a môj osud bol zapečatený, proste som sa rozhodla že túto knihu musím určite mať.
V škole dostanem knihu hneď začnem čítať, doma pokračujem. Dočítam sa k scéne kedy jej Finn vysvetľuje kto sú vlastne zač. TROLOVIA. Moje predstava: Uhu..cool. takže sú v podstate zakrpatené zelené bytosti s dlhými náušnicami predierkovanými ušami, veľkými nosmi, žltými zubami a obrovskými chodidlami, ktorých záľuba je žiť niekde na samotke pod zemou, kopať si tunely a raz za čas keď sú hladní, vyhrabať sa zo zeme a zožrať dieťa ktoré je práve po ruke.
(Pravdaže to tak nie je J)

Postavy:
Opis postáv v tejto knihe bol fajn. Mohol byť lepší, ale nepatril ani medzi najhoršie. Charakteristika výzoru sa mi nezdala dotiahnutá až do úplného konca, ale možno sa to zdá iba mne a vy na to máte úplne iný názor.

Trošku z deju:
Obálka druhého dielu, ktorý vyjde už o 13 dní
Wendy je mladé dievča ako každé iné..no nie až také obyčajné. Má totižto schopnosti manipulovať s ľuďmi pomocou mysle a z každého jedného človeka na planéte si urobiť nepriateľa. Žije len s tetou Maggie a bratom Mattom a neustále sa sťahujú do nového a nového mesta a to najmä kvôli jej školským neúspechom. V jedej škole je však odhodlaná začať od znova a vyťažiť z toho čo sa dá. V tejto škole ju sleduje aj pekný no na pohľad zvlášny chalan Finn Holems (na jeho priezvisku som sa udrbávala asi pol hodinu), no pojem sleduje má pri ňom asi slabý význam, doslova na ňu zazerá. Raz v peknú nočnú hodinu keď už každému tečú zo sna sliny po brade jej niekto zaklope na okne. Pozrie sa von a koho nevidí? No predsa nášho pána Holmesa! Ktorý jej povie že je vlastne zelený trpaslík , ktorého kedysi podstrčili jej „milujúcej matke“ a že by sa s ním mala vrátiť do ich kolónie a žiť medzi svojimi. Zo začiatku nechce, ale po útoku od ďalších bosích zelených trpaslíkov sa nechá presvedčiť a na koniec s ním pôjde. Čaká ju plno nových vecí a nebezpečných dobrodružstiev. Má dokonca spoznať svoju pravú matku. Dopadne to tak ako by si Wendy priala? To sa dočítate už v knihe J

*Lela*

J . K. Rowlingová- Harry Potter a Fénixov rád


Naozaj prepáčte že mi tak dlho trvalo pridať túto recenziu. Nejdem sa vyhovárať že nebol čas keďže viem že bol, len sa mi nechcelo. Takže tu máte už dávno sľúbenú recenziu.
Názov: Harry Potter a Fénixov rád
Autor: J. K. Rowlingová
Séria: Harry Potter
Diel: 5
Počet strán: 831
Jazyk: slovenský
Anotácia znie:
Blíži sa piaty rok na Rokfortskej strednej škole čarodejníckej, a 15-ročný Harry Potter sa ocitá v plnom rozkvete puberty. Samozrejme, so všetkým, čo k tomu patrí...! K tomu sa pridá ďalšie neznesiteľné a nudné leto s Dursleyovcami, navyše mu veľmi chýbajú jeho nemuklovskí priatelia zo školy. Harry je veľmi, veľmi podráždený, lebo nevie, čo sa deje v čarodejníckom svete. A Lord Voldemort sa po rokoch vracia, aby opäť zaútočil! Návrat na Rokfort bude pre Harryho doslova vyslobodením... Ale naozaj?

Troška z deju...
Harryho piaty ročník na Rokforte je vlastne stále to isté ako tie ostatné. Žiaci sa spolu stále stretávajú a smejú sa, na chodbách k nim kecajú živé obrazy (čo by som ja asi psychicky nezvládla), stále meškáte prestupy na ďalšie schody, Harryho stály rival Malfoy a otravný profesori. Zmenilo sa už asi iba to že Voldy ožil a chystá niečo vééľmi zléé. Na škole sú skoro všetky medziškolské aktivity (čo znie podľa mňa smiešne, keďže sú aj tak stále v budove školy no nie?) zakázané, no Harry aj tak založí so svojimi kamošmi Dumbledorovu armádu aby mohli ostatných študentov učiť ako sa bojuje proti čiernej mágií.

Môj pocit z čítania tohto dielu?..
Tak, ako aj predošlé diely Potteroviek, tak sa mi páčil (ako inak) aj tento. Pravdaže až na pár romantických scén, ktoré ja v knihách až tak moc nemusím...ale čo by to predsa bolo za pubertu bez pár bozkov?
Táto časť však obsahovala viac temných chvíľ, čo mi plne vyhovovalo. Viac kúziel, intríg, temných poskokov Voldemorda (vlastne konečne Voldemord v celku),  tajomstvá a celkovo viac akcie. V knihe pravdaže nechýbajú ani vtipné scény, o ktoré sa najčastejšie postarali Weasleyove dvojičky, ale aj Ronov metlobal.
Ako inak, celú knihu som čakala iba na záverečný boj medzi Potterom a Voldym Ale nakoniec ma aj tak roztrhal na kusy boj Voldy vs. Dumbly (Tudle ho máte :P) ...a pravdaže to nedopadlo najlepšie... celý čas som vydávala zvuky podobné brrm, pcchuuu, buuum, tŕŕŕŕŕ, trrrf!!! (a pod) Po čase som sa začala hádzať a posúvať po podlahe na stoličke a hrať sa že som mŕtvy Harry Potter a ležím na zemi. Nanešťastie som schytala dverami rovno po hlave.

Takže ak sa pre túto knihu rozhodnete poviem vám len jednu vec.. veľa šťastia pri čítaní a pozor na to, tam si dávate hlavu. J

*Lela*

Mesačná chvastačka-November,December 2012

                                                         meme je usporiadané Judit

 Ako som sľúbila, je tu Mesačná chvástačka po dvoch mesiacoch... Za november a december niektorý z vás nazbierali dosť kníh.  Ja som ich celkom nazbierala 10 :-) . Aj keď to možno nie je veľké číslo, na to ,že sme tu mali Vianoce a ja som deň po nich ešte slávila narodeniny, ale všetky moje úlovky stoja za to ! Takže :

Knihy ktoré som dostala :
(Kvalita fotky nie je  žiadna sláva, ale keďže sa mi neuveriteľne triasli ruky to je fajn :D)





Maximum Ride-James Petterson-  :Knihu som si od ,,Ježiška“ vypýtala hlavne preto, že ma zaujala manga k tejto sérií (ktorú zatiaľ nemám !)  A taktiež ta skvelá cena ! Ešte že ju oco  Ježiško nezabudol ! :D

Rudá jako rubín-Kerstin Gier: No povedzte ako by mi mohla v poličke chýbať ? Takže teraz si tróni hneď vedľa pokračovania a obe netrpezlivo čakajú na príchod ich záverečného dielu. Knihu som kúpila, ešte v novembri a recenziu nájdete TU

Milion sluncí –Beth Revis: české pokračovanie Naprieč vesmírom na ktoré som čakala naozaj veľmi dlho. A keďže  sa na Slovensku vydanie druhého dielu nedočkáme, tak hneď prirástla na zoznam ,, čo chcem pod stromček.“ A však stále zostala nedotknutá.


Rezistencia-Veronica Roth : Divergencia je veľkej väčšine čitateľov známa a taktiež si ju viacerí dosť pochvaľujeme. Na Rezistenciu som už čítala par negatívnych recenzií, ale ocenenie knihy roka na Goodreads si zrejme nezaslúžilá len tak, takže si myslím, že Veronica nesklame :-)

Ukradnuté sny-Bettina Belitz : O túto knižku som žiadala od jej vydania, a nakoniec sa ku mne dostala. Zatiaľ je v rozčítanom stave, lebo po dvoch dňoch čítania ma skolili horúčky a ja som bola šťastná, že vôbec dokážem dýchať. A po vyliečení, už jednoducho nebol čas :-)

Žuvačkový kráľ- Po dlhej dobe mi v poličke pribudlo niečo slovenské. A že bolo na čase.  Túto skvelú knihu som dostala k narodeninám (ešte raz dííík Lila !) . A musím uznať, že je skvelá ale Enja Ručková ma talent, a ja jej knihy milujem aj keď som doteraz čítala len Risknem to s punkerom :D No tak či tak ju milujem ! :D

Modrá krev- Melissa De La Cruz:  Ďalší narodeninový darčeka ktorý som čakala DVA prekliate mesiace :D Lebo Lela si zaumienila, že ju kúpi dva mesiace dopredu, povie mi že prišla a potom mi kruto odmietne povedať jej názov! Čo ma fakt žralo.  Knihu som už prečítala, a musím povedať, že sa mi kniha naozaj páči, takže v niektorej budúcej mesačnej chvástačke sa určite stretnete aj s pokračovaniami  . Inak v počítači už mám rozrobenú recenziu :D

Upírska Akadémia- Richelle Mead : Teraz hovoríme o mojej životnej láske.  Každý kto knihu čítal musel podľahnúť jej kráse.  Krásna obálka a úžasný príbeh v knihe . Na blogu už je recenzia, ale už čoskoro ju čaká ,,rekonštrukcia“

Bitva o Hex Hall-Rachele Hawkins :Zakúpená bola ešte v novembri a je zatiaľ jediná z celej sériu, ktorú naozaj vlastním, lebo som to čakanie nemohla vydržať. A veru že ma vôbec nesklamalo ! Skvelá séria si zaslúži epický koniec ! 


Zlatá lilie- Richelle Mead: No čo vám budem hovoriť... Milujem Richelle, milujem Adriana . Milujem túto sériu. Takže nemôže v mojej poličke chýbať.


Knihy ktoré som vyhrala:

Delírium-Lauren Oliver: Knihu som vyhrala na FB stránke Albatrosmedia.sk Kniha je stále rozčítaná, za čo sa nesmierne hanbím, ale hneď ako ustanie všetko okolo polročného skúšania tak ju dočítam :-) 


A najlepšie nakoniec:

Od ocina som ešte dostala krásnu čítačku e-knih Kindle 4. Okrem toho že som sa nad ňou trápila celé štyri hodiny, je skvelá a ja ju využívam kedy len môžem. Zatiaľ som ešte nekúpila obal , ale už čoskoro ho kúpim:D  Taktiež som ju zaplnila knihami. A ešte som k tomu našla účet na sociálnej sieti Twitter, kde hádžu odkazy na knihy, ktoré sú momentálne na Amazone zadarmo takže v mojej čítačke sa objavili knihy ako :


A tu je ukážka aká je malučká a tenučká...Lila stále opakuje, že ona by ju hneď zlomila :D 

 



A inak: Ak ste napočítali iba deväť kníh , tak je to tým, že kniha Tweetni mi! Ktorú som si kúpila k narodeninám, uviazla na celý víkend na pošte
,
A to je všetko. A čo vy ? Aké boli vaše Vianoce ?


Trailer na pondelok


Po dlhej dobe som to stihla. Takže zajtra veľká väčšina z nás ide do školy (Bože prečo ?!) kde na nás čaká obdobie plné skúšania a testov.  A ak ste dnes začali v práci, tiež to asi po dvoch týždňoch nie je pravé najľahšie. Takže drží

Tak a tu je video trailer na knihu ktorú mám momentálne rozčítanú a je to taká príjemná knižka na odreagovanie . Jedna sa o knihu od autorky ktorá napísala knihu V is for Virgin, na ktorú chystám recenziu.( Už čoskoro! Fakt!)  Ten trailer sa mi páčil takže by som sa sním chcela podeliť:



Po tragickej nehode ju mali nájsť mŕtvu ,ale namiesto toho našli sedemnásťročnú Jamie Bakerovú s nezvládnuteľnými , nadľudskými schopnosťami. Ak chcela Jamie zachovať svoje tajomstvo , musela sa stať sociálnym vyvrheľom a sama si vybudovať postoj ľadovej kráľovnej . Ale počas búrlivého stretnutia s hviezdnym quaterbackom Ryanom Millerom doslova pobozká anonymitu na rozlúčku. Teraz sa nechutne neodolateľný Ryan nezastaví pred ničím, aby mohol roztopiť srde ľadovej kráľovnéj a snaží sa zistiť čo je na nej také zvláštne. Bohužiaľ, Ryan nie je jediný, kto ide po jej tajomstve. Dokáže sa Jamie naučiť kontrolovať svoje sily predtým ako sa objaví v médiách alebo sa zmení na pokusnú krysu vo vládnom laboratórium ? A ešte dôležitejšie je, dokáže sa ,,zbaviť“ Ryana Millera skôr ako sa doňho zamiluje ?





A víťaz je....

 
Takže, nový rok sme začali a naša súťaž sa skončila. Víťaz je vylosovaný a e-mail mu už bol aj odoslaný .  No najprv vám chcem všetkým poďakovať za želania k uzdraveniu a aj k narodeninám . Ďakujem aj novým nasledovateľom, či na blogu (79)  alebo na FB (bože už je vás tam 94!  AAAA :D ) . Nachvíľku si dáme od súťaži pokoj, ale myslím, že v marci by tu mohla byť ďalšia (a pre viac víťazov :D ) Ale nejdem kecať o tom čo bude až za dva mesiace.
Takže.... Víťazom sa stáva ...
                                    laurdes

Gratulujem ! Ako som spomenula email som už poslala, ak sa k tebe nedostal, tak sa ozvy . A vy ostatný nezúfajte !