Suzanne Collins-Hry o život.

Ja občan SR  sa prehlasujem za verného fanúšika kníh – Hry o život a filmu podla rovnomennej knihy. Milujem to. Jasne ale tie moje reč si môžem nechať aj na potom. Anotácia - Na troskách bývalej Severnej Ameriky vyrástol Panem ovládaný bohatým Sídlom, ktoré obklopuje dvanásť chudobných obvodov. Sídlo vládne železnou päsťou a svoju moc dokazuje okrem iného tým, že si raz do roka vezme z každého obvodu jedného chlapca a jedno dievča vo veku od dvanásť do osemnásť rokov, aby sa zúčastnili na Hrách o život a pred zrakmi televíznych divákov bojovali na život a na smrť.
 Šestnásťročná Katniss Everdeenová žije sama so svojou mamou a mladšou sestrou, o otca prišla pred rokmi pri banskom nešťastí. Keď nastúpi ako súťažiaca do hier namiesto milovanej sestričky, zdá sa, že si zvolila smrť. To však pre ňu nie je nič nové – boj o prežitie je súčasťou jej života od útleho detstva. Je rozhodnutá vrátiť sa domov, ale ak má zvíťaziť, musí potlačiť hlas svedomia a zničiť ostatných dvadsaťtri protivníkov.
 Hry o život sú románom plným napätia, dobrodružstva aj lásky, a hoci dej sa odohráva v budúcnosti, dajú sa v ňom nájsť znepokojivé podobnosti zo života v súčasnosti.


V budúcnosti to je skvele nie ?


Ak nepríde koniec sveta... Ale nie . Asi nikto z nás by nechcel žít v takom svete. Katniss aj ostatný hrdinovia tam žijú. Dvanásť okresov a Trinásty je roztrieskaný . Aj keď Kapitol tvrdí že všetko je tak ako ma byť , je potrebné aby zomrelo dvadsaťtri deti ? Je potrebné aby sa zabíjali navzájom?  Sú vôbec potrebne Hladové hry ? To že Kapitol vyhlasuje Hry o život , nie je nič viac , ako ukázať  ostatým okresom že oni sú schopný čohokoľvek. Zabíjať a ničiť.

 

Tá súrodenecká láska, ale aj ta iná a priateľstva
To že sa Katniss obetovala za svoju malú sestru, určite nedojalo iba mňa . No určite sa tam neobjavuje  len láska medzi súrodencami. Ako sa zdá hlavá hrdinka a ma hneď dvoch nápadníkov . Ale je dôležite že tu láska nie je to najdôležitejšie. Najdôležitejšie je prežiť.
A čo je najhoršie?  Uzatvárať priateľstva uprostred arény. Ak by sa vám podarilo prežiť obom museli by ste sa ešte zabíjať vy navzájom.  A je jasné že sa tam tieto priateľstvá vyskytnú. No Hry o život sú show v ktorej vyprchávajú životy z mladých ľudí .


 

Môj tréner alkoholik.
Aj keď Haymintch slopal ako dúha, bol to vtipný chlapík. Jeho pripomienky a hlášky sú nezabudnuteľné . Teda ak nebol vážny ale to sa často nestávalo. Svetlé chvíle zasiahnu všetkých a dokonca aj jeho.

EHM EHM môj názor je –
Milujem spisovateľku, milujem postavy ,milujem prostredie .Spisovateľka ma vtiahla do deja a ja som prežívala všetko čo Katniss. Či už to bolo šťastie, smútok, bolesť všetko som prežívala s ňou. A niečo k tomu filmu:  Film bol úžasný . Páči sa mi ak  knihu sfilmujú tak ako je kniha napísaná. Určite tam nebolo všetko čo bolo v knihe, ale v knihe neboli zas niektoré veci čo neboli v knihe. Horiace kostými boli skvelé. Aréna vyzerala skvele a celkovo mesto Kapitol vyzeralo úžasne. Herci podali podľa mňa skvelí výkon .Hudbu som si moc nevšímala ale uspávanka čo spievala Katniss bola pekná. Jednoducho –Kniha aj film sú užasne. Napríklad viem že mne sa o tom bude dnes aj snívať a uznala to aj Lela ktorá tiež chválila film , ale ak nerobila túto činnosť tak nariekala prečo ešte nemá  Inheritance ( Odkaz Dračích jazdcov 4). Mala čo robiť lebo okolo Martinusu sme prešili minimálne 5x a všade ste vedeli len zelený obal knihy.  Takže ja

utekám ku knihe a vám želám dobrú noc a nech vás sprevádza šťastena –Mara

Trailer:








čo to tu máme ...


Máme tu ...Trailer na Breaking dawn part 2 . Niektorý ho už  možno videli,  niektorý nie. Vyzerá to zaujímavo nie ? Inak, utekám do kina na Hry o život a vrátim sa až o deviatej. Takže recenzia bude v noci a možno až zajtra- Mara  








Máme sa báť ?


 Pozrite čo som vyhrabala na Goodreads ! Obálku posledného dielu trilógie od Alexandry Adornetto. A keď sa tak pozerám pýtam sa samej seba aj vás : Máme sa báť alebo čakať šťastný koniec ? -Mara 







Marja Holecyová-Predurčenie


Mariotovi dediči: Predurčenie
Marja Holecyová
      Na začiatok by som mala spomenúť obdivuhodnú mladú  spisovateľku, ktorá aj mňa očarila svojimi knihami.
     Marja Holecyová (nar. 1988) pochádza z Nitry. V súčasnosti študuje finančnú matematiku a popritom sa venuje písaniu ako svojmu najväčšiemu koníčku.
      Sériu Mariotovi dediči začala Marja písať ako 16-ročná. S pôvodnou verziou románu však nebola spokojná, a tak sa s kratšími textami zapojila do viacerých literárnych súťaží a zverejňovala fanfiction na internete. Priaznivé reakcie čitateľov na jej tvorbu v Marji prebudili vášeň pre písanie a dodali jej odvahu Mariotových dedičov prepracovať a napokon zaslať do Vydavateľstva Fragment.



Prvá kniha zo série MARIOTOVI DEDIČI  s názvom Predurčenie uzrela svetlo sveta už v roku 2010.
    Anotácia:  Jeden deň, jedno stretnutie, jeden rozhovor prevrátia život štrnásťročnej Mije z Nitry naruby. Zistí, že čarovanie, lietanie a zaklínanie nie je len smiešny výmysel rozprávkarov.
 Mija v sebe objavuje výnimočnú moc a učí sa ju ovládať, no najskôr sa musí naučiť ovládať samu seba... Púšťa sa do najväčšieho dobrodružstva svojho života a netuší, že tým otvára dvere ďalším vzrušujúcim udalostiam, pretože podľa veštby len Mariotovi dediči, medzi ktorých Mija patrí, dokážu zastaviť vojnu.
                                                                                                 
                                                                                             
Táto knižná séria ma milo prekvapila. Očakávala som od nej veľmi málo, keďže má spoločné črty s Poterovkami, pretože tie ja moc nemusím. Ale toto? Stačila len pár strán a už som tú knihu nepustila. Nie je ani náročná, ani od dychovka.  Nie ani moc napínavá, ale nedá sa povedať, že by sme sa nejakej super akcie nedočkali. Výborný nápad spisovateľky pri vymýšľaní čarodejného sveta prispel k môjmu rozhodnutiu, že táto kniha stojí za prečítanie.  Amulety s čarovnou mocou, magioly, vuznošky, škriatkovia,...   Dokonalé. 
     
      Síce mi to pripomínalo kopírovanie Harryho Potera, stále pribúdalo niečo nové, inak spracované a zábavné. Taktiež dej spestrujú „dokonalé“ rodinné vzťahy. Občas ma prepadli nervy nad hlavnou hrdinkou, kvôli jej správaniu, ale inokedy som cítila aké to má ťažké. Po štrnástich rokoch zistiť, že váš otec nie je váš otec a váš skutočný otec je najväčší zloduch v čarovnom svete, alebo dokonca to, že musíte opustiť svoj doterajší život a začať sa zaoberať  svojou novonadobudnutou čarovnou mocou,... Pochopiteľne mala právo správať sa občas ako šibnutá hysterka, veď predsa je len  14-ročná pubertiačka s kopou problémov.




        Asi najviac ma očaril ďalší Mariotov dedič Miroslav Misaeg Mursa. Ja proste milujem drzých chlapcov ;) Dlhé roky znáša nepríjemné pohľady a poznámky na adresu Mariotovho dediča a neskôr , keď sa objaví ďalší dedič Mija Ľubietová Vilhanová Mursová (otravné používať toľko priezvisk) naskytne sa mu šanca. Za predpokladov, že keď ona bude tá horšia jemu dajú všetci pokoj. Začne ju teda urážať, vyhýbať sa jej a hlavne nechce mať s ňou nič spoločné. Úprimne musím povedať, že aj keď je inteligentný, toto mu teda nevyšlo. Dokonca sa prevalí aj jeho dlho skrývané tajomstvo.
    V mojom rebríčku naj kníh sa teda táto séria dostala pomerne vysoko a to teda klobúk dole, lebo mňa teda len tak hocičo nestrhne. Síce nie je na prvom mieste, ale hlavné je, že sa vôbec do môjho rebríčka dostala. ;) Takže vrelo odporúčam       Lila

Becca Fitzpatrick-Ticho



Na oblohe svieti slnko, sneh sa topí a prichádza recenzia ! Ticho . Teda nie že by ste mali byt ticho ,ale jedná sa o knihu z názvom Ticho. Ani to nie je tak dávno čo som vám sem hodila recenziu na Beccu Fitzpatrick a jej knihu Crescendo . Teraz je čas na tretiu knihu série Zavrhnutý. Jej názov je Ticho a je to predposledná časť tejto série . Anotácia :
Nedorozumenia medzi Patchom a Norou je zažehnané. Spoločne prekonali tajomstvo zviazané s Patchovou  temnou minulosťou, zmierili dva doposiaľ nezmieriteľné svety a čelili bolestným skúškam viery a nádeje, to všetko pre lásku, ktorá má silu prekonať hranice medzi nebom a zemou. Patch a Nora, vyzbrojení len svojou bezpodmienečnou dôverou v toho druhého, sa vrhajú do zúfalého boja a pokúšajú sa zastaviť zločinca, ktorý má moc navždy zničiť všetko, o čo sa snažili, dokonca aj ich vzájomnú lásku.


Znie to dobre však ?
Znie ,ale nie je to dobré . Nora sa ocitá na cintoríne z amnéziou ktorá zahrnuje celých 5 mesiacov. Čo to znamená ? Nora si nebude pamätať že chodila s niekým kto sa volá Patch ,že ju chcel zabiť, že bol jej strážny anjel , že si navzájom vyznali lásku. Žiadne odhalenie kto je jej naozajstný otec. Jednoducho zabudne na všetko čo sa odohralo od začiatku knihy Zavrhnutý. Predsa sa však v jej živote ocitnú anjeli a ich potomkovia, no tento krát je to iné . Horšie .

Pamätáte sa keď som sa spýtala či sa Patch zmení ?
Pri Crescende bola odpoveď nie . Teraz ?  Raz som sa rozplakala a prečo ? Kde zmizol ten arogantný, zlý chalan ktorému na ničom nezáleží ? Zatiaľ čo v dvoch predošlých knihách nedal na sebe nič poznať, si to asi teraz vynahradzuje. Čakáte Patcha ako pred tím ? No tak sa nedočkáte . Nehovorím že sa zmenil na hotového Rómea ,ale jednoducho to už nie je on.

Mama ? Ty máš priateľa ?
Ha a akého ! Nový priateľ jej matky nie je len jej otec ,ale aj únosca ! No nie je to užasne ?  Nie je užasne  ak sa pri ňom stavajú samé nehody ? Neskôr je to už znesiteľnejšie ,ale až neskôr. A navyše, tá jedna nehoda je veľmi dôležitá chvíľa v Norinom živote .

Ach tie strhujúce konce .
Koniec je naozaj vzrušujúci. Nora a Patch sú spolu. Hlavná otázka : Ako dlho ? Vojna medzi anjelmi a ich zmiešanými potomkami stále pokračuje a ,,Rómeo a Júlia“ stoja každý na opačnej strane. No čo sa stane sa dozviem až v poslednom diely

Čo si myslím ?
Nie je to úplne to čo som myslela že bude. Vôbec nehovorím že to bolo zlé! Len jednoducho mi tam pár vecí nesedelo. Kto vie ? Možno posledný diel bude mať to čo nemal tretí a ešte niečo viac . Viem  že táto recenzia nie je dlhá ,ale ja nemám už čo povedať.

Slovenské vydanie 6.4.2012
Ak sa vám nechce čakať, prečítajte si knihu tu( cz)
Trailer:












Hunger Games mánia



V posledných dňoch hýbe svetom film podľa bestselleru Suzzane Collins- Hry o život !Mnohý z vás vedia o čom hovorím . Hry o život u nás vyšli už v roku 2009. Prvá kniha nesie rovnaké meno ako celá séria -Hry o život. O rok neskôr sa k nám dostala druhá časť - Skúška ohňom . Rok 2011 nám priniesol tretiu časť pod názvom Drozdajka . A čo nám priniesol rok 2012 ? Celú trilógiu zhrnutú do jednej knihy a aj film !Film sa do našich kín dostal 22.3.2012.  




Keď sa začala táto mánia, podľahla som tlaku okolia a prečítala si prvú knihu a.... Zostala som naštvaná sama na seba lebo mi to tak dlho trvalo kým som tu skvelú knihu prečítala ! Knihu som dočítala až okolo štvrtej v noci. Chcela som si stiahnuť ešte aj druhú časť ,ale prišla mama a už aj mi brala notebook :D . Tím pádom sa zo mňa stala verná fanúšika tejto série a v sobotu odchádzam aj s Lelu do kina . Hneď večer ,ako sa vrátim, napíšem recenziu aj nejaký ten názor ku filmu a potom sa vrhám na druhú časť . No nejakú recenziu tu hodím aj do soboty. Napr. Mám v plané Ticho ( je dosť možne že ešte aj dnes) Na knihu Divergencia ( ktorú mimochodom milujem) aj na knihu Dokonalý pár. Len trošku strpenia . Vaša Mara 


Jedna Sk stránka venovaná Hrám o život je Tu =P

Nádherné tvory-Film

Alcon Entertainment bude financovať aj produkovať film Nádherné tvory, ktorý sa volá po úspešnej sérií od autoriek Kami Garcia a Margaret Stohl. Film bude vydaný cez štúdio Warner Bros a do režisérskeho kresla sa posadí Richard Legravenne ( P.S.Milujem Ťa ).

Prvú herečku o ktorej sme sa dozvedeli sa vola Viola Davis. Zahrá si Ammu, domácu v dome Ethna a jeho rodiny. Niečo o nej : Viola Davis sa narodila 11.augusta 1965 a za sebou už má slušnú hereckú kariéru. Hrala napríklad vo filme Farba citov ( The Help ), ktorý bude mať premiéru v slovenských kinách už 9.2.2012.

Potom sme sa dozvedeli kto si zahrá Ethana a Lenu ! ,,Lena“ sa volá Alice Englertová a Ethan má meno Jack O'Connell . Niečo o nich : ( Informácie z ) Jack hral v obľúbenej britskej komédií Skins a herečka Alice Englertová si zahrala v niekoľkých filmoch, ale známa je hlavne svojou rodinou úzko spätou s filmom. Je dcéra oskarom ocenenej filmovej režisérky Jane Campion a filmového režiséra Colina Englerta. Samotné autorky sa vyjadrili, že sú doslova v siedmom nebi a s výberom hercov sú nadmieru spokojné.

Neskôr sa nám objavili herci ktorý budú hrať najlepšieho priatela Ethna . Jeho meno je Thomas Mann. Ridley- sesternicu Leny si zahrá: Emmy Rossum. A kto si zahrá šialenú Sarafínu( Matku Leny) ? Emma Thompson !

A na koniec : 14.3 sme sa dozvedeli kto si zahrá strýka Macona Ravenwooda. Herec má meno Jeremy Irons. Ironsa poznáme z filmov ako Eragon, Casanova, Kráľovstvo nebeské či Muž so železnou maskou. Ako stvárni starého Rawenwooda, ktorého neznáša celé mestečko Gatlin, bude určite zaujímavé.

Natáčanie by malo začať už budúci mesiac v okolí New Orleans  !

Ďalšie info vám tu hneď hodím keď sa k nemu dostanem :-)
Za doterajšie informácie ďakujem knižnému portálu Bux4U

Kami Garcia a Margaret Stohl- Nádherné tvory

Jedna sa o knihu ktorú už mám dlhšie v poličke a teraz sa začína niečo okolo knihy diať . Takže poznáte knihu Nádherné tvory ? Ak nie tak vám ju predstavujem . Anotácia : Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné. No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy.

 Lena Duchannesová je neter miestneho vydedenca Macona Ravenwooda. Je iná ako ostatní, i keď zúfalo túži žiť ako obyčajné dievča. Snaží sa utajiť svoje schopnosti aj kliatbu, ktorá už celé generácie prenasleduje jej rodinu, no niečo také sa nedá navždy skryť ani v zarastených záhradách, kalných močiaroch a spustnutých cintorínoch hlbokého Juhu. Leni
n príchod rozvíri stojaté vody Gatlinu. Čelí nielen rodinnej kliatbe, ale aj predsudkom starousadlíkov, ktorí sa bránia všetkému, čo sa vychyľuje zo zabehaných pravidiel. Ethan si postupne začína uvedomovať, aké silné puto ho k Lene viaže. Snaží sa ju chrániť pred útokmi spolužiakov, no uchrániť ju pred rodinnou kliatbou bude oveľa ťažšie.

Kde ? Kto ? Alebo inak : Čo sa robí ?
Mestečko Gatline je nudné malé mesto kde každý pozná každého, kde žiadne tajomstvo nezostane tajomstvom . Gatlin je mesto kde máte svoje slávne osobnosti a aj takých tých čudných. Ethan Wate je teraz ten chudáčik mesta. Mama mu prednedávnom zomrela a otec sa psychickí zrútil . Jediný kto sa o neho stará je ich domáca Amma. Kto je vlastne Ethan ?  Je športovec ( Kto  by to povedal ?) hrá basketbal a ...To je jediné čo sa dá o ňom a jeho záujmoch napísať , ale teraz sa sním deje niečo čudné. V poslednej dobe sa mu snivá o dievčati ktoré nemôže zachrániť a keď sa prebudí má napr. za nechtami hlinu . Jednoducho všetko naznačuje že sen bol skutočnosť. Neskôr sa ešte pridá aj čudná hudba , ktorá sa objaví z ničoho nič v jeho telefóne . A aby to ešte aj tak nebolo dosť bláznivé , dievča zo snov existuje a nastúpila na ich školu. Jej meno je Lena Duchannesová . Kto to vlastne je? Čudáčka. To ju úplné vystihuje. Teda iba jej zovňajšok, ale čo by ste si pomysleli o dievčati zo starými teniskami,  náhrdelníkom z odpadkov a v čudnom oblečení ? Lena je neter jedného z tých čudných a už iba to z nej robí vyvrheľa. Nikto  nevie že je to dievča čo miluje poéziu , dievča čo sa bojí svojich narodenín a už vôbec nevedia že  cela jej rodina ,vrátane s ňou , je prekliata .

Kliatba ? Nechápem !
Táto kliatba sa tiahne už peknú chvíľu z touto rodinou. Začala ju jedna láska . Zakázaná láska medzi obyčajným smrteľníkom a zaklínačkou. No smrť ich rozdelila a každý vie že smrť nejde vrátiť. Stále nechápete ? Čierna mágia ma svoje následky a nemôžeme ju použiť bez toho aby sme niečo za to nedali. Teraz si vypýtala moc nad výberom v celej jej rodinnej línie. Čo je výber ? Ine zaklínačské rodiny si vyberajú strany na ktoré prestúpia v deň ich šestnástich narodenín. Buď si vyberú: Svetlo alebo temnotu. U Leny a jej rodiny  nie je žiadny samostatný výber . U nich o tom rozhodujú iné sily. A ešte jedna vec : Neexistuje žiadna sivá, žiadna medzi. Zložite ,či ?

Čo sa stane keď sa do toho zapletie smrteľník ?
 No keďže vieme čo sa stalo v minulosti, nevyzerá to moc ružovo však ? Ale čo ak ? Čo ak to bude teraz iné ? To bude a to my môžete veriť ! Lena sa bojí, Ethan zisťuje pravdu, Ethan a Lena začínajú pomaličky tvoriť pár. Spolu riešia , jej narodeniny, tajomný medailón a čudné veci dejúce sa v Gatline .

Čo si myslíš  Mara ?
Ja si myslím že je to veľmi dobra knižka zo zaujímavou témou a aj dejom . Síce z druhej časti som trochu sklamaná takže čakám čo ukáže tretí diel. Ale sériu vrelo odporúčam . A ešte mála drobnosť. Spomínate si čo som hovorila na začiatku ? Že sa okolo knihy niečo deje ?  Ide sa natáčať film ! Hlavný hrdinovia sú už vybraný a aj pár vedľajších . Počkajte pár minút a bude tu článok o filme ! Mara

Alyson Noël


Mnohými literárnymi cenami ovenčená autorka Alyson Noëlová sa narodila v Kalifornii, kde po mnohých pobytoch v Grécku a New Yorku dnes opäť žije. Už na základnej škole sa rozhodla, že bude spisovateľkou. Medzitým pracovala ako stevardka, šperkárka a recepčná. 

V USA sa predalo vyše dvoch miliónov jej kníh, ktoré sa pravidelne objavujú medzi bestsellermi New York Times, Wall Street Journal či Publisher´s Weekly a boli preložené do 35 jazykov.

Má dve staršie sestry , Je šťastne vydatá ,ale zatiaľ nemá deti . Pracovala ako pestúnka, domová predavačka, letuška a ešte pár podrobnosti uvedených hore .

U nás ju poznáte pod sériou Nesmrteľní ,ale to nie je všetko čo prišlo z pera Alyson. Napísala :
Nesmrteľný:
Navždy (SK-Slovart) : Po tragickej autonehode, ktorá si vyžiadala životy celej jej rodiny, vidí šestnásťročná Ever Bloomová aury ľudí. Počuje aj ich myšlienky a po jedinom dotyku pozná celé ich životné príbehy. Všetci na strednej škole si o nej myslia, že je čudáčka. Všetko sa však zmení, keď stretne Damena Augusta. Damen je nádherný, neobyčajný a bohatý a v jeho prítomnosti sa Ever darí nepočuť v hlave hlasy a nevnímať všetku tú chaotickú energiu okolo seba. Čím viac Ever preniká do Damenovho sveta plného tajomstiev a záhad, tým viac nových otázok sa vynára. Nemá ani len tušenie, kto Damen vlastne je. Jediné, čo Ever naozaj vie, je fakt, že je doňho čoraz väčšmi zamilovaná.
 


Modrý mesiac (SK-Slovart): Druhé pokračovanie veľmi obľúbenej série Nesmrteľní, v ktorej Ever postupne spoznáva nový svet. Užíva si spoločne strávené chvíle s Damenom a učí sa využívať svoje novonadobudnuté schopnosti. Keď na školu príde nový žiak Roman, jej život sa úplne zmení. Damen sa začne čudne správať, telesne chradne a postupne chladne aj jeho vzťah k Ever. Ever v snahe zachrániť Damena a ich vzťah, podniká vzrušujúce cesty do Letozeme a je vystavená najťažšej skúške svojho života. 




Krajina tieňov (SK-Slovart): V knihe Krajina tieňov Damen a Ever hľadajú protijed na látku, ktorá prúdi Damenovi v žilách a bráni im naplno prežívať ich nesmrteľnú lásku. Dozvedajú sa však hrozivú pravdu o tom, aký koniec čaká na duše nesmrteľných.

Damen sa pokúša nájsť spôsob, ako oboch zachrániť pred nekonečnou temnotou Krajiny tieňov, zatiaľ čo Ever nachádza pomoc a porozumenie u sympatického mladého surfera menom Jude, vďaka ktorému sa bližšie zoznamuje s mágiou. Záhadný mladík ju veľmi priťahuje a jej láska k Damenovi je skúšaná viac, ako kedykoľvek predtým.





Temný plamen (Sk-Slovart): Ever sa venuje Haven dňom aj nocou, aby jej pomohla vyrovnať sa s jej nesmrteľnosťou. Haven je však opitá svojou mocou a hrozí prezradenie existencie nesmrteľných. Ever sa pokúša všetkými svojimi silami ochrániť nesmrteľných, ale tým sa len viac vzďaľuje Haven, ktorá padá do Romanových spárov. Ever musí nielen zachrániť Haven, ale potrebuje sústrediť všetku svoju pozornosť na štúdium čiernej mágie, aby sa jej podarilo oslobodiť Damena z Romanovho obkľúčenia. Ever však podlieha čaru Romanovej príťažlivosti, vzdáva sa ľahšie ako kedykoľvek predtým.






Hviezda noci ( Sk-máj 2012-Slovart): Piate pokračovanie úspešnej série. Všetci máme tajomstvá, o ktorých by nikto nemal vedieť. Keď sa Ever dozvie, že Damen pred ňou niečo tají, musí za každú cenu zistiť, o čo ide. Ich spoločná minulosť už nie je taká ružová, ako si ju predstavovala. Iba Damen si pamätá, čo spolu prežili. No len dovtedy, kým sa Ever nedozvie od pomstychtivého priateľa o Damenovom tajomstve, ktoré ju môže vlákať do náručia niekoho iného

                   Everlasting(v preklade zatial nevyšlo):  



V preklade ešte vyšlo:

Vezmi ma na mesiac(Motýľ-SK): Z New Yorku do Paríža, z Puerto Rica do Grécka... 
Alyson Noël vás vezme na výlet plný mojít počas každého medzipristátia, nepríjemných pasažierov na každom sedadle a príťažlivých mladých mužov na každom letisku, zatiaľ čo sa Hailey pokúša napísať svoj vlastný happy end. 
Keď sa letuška Hailey Laneová dozvie, že jej služobný let bol zrušený a môže sa vrátiť domov a stráviť svoje narodeniny s priateľom Michaelom, je nadšená. Keďže s takýmto skorým príchodom nerátala, má aspoň viac času pripraviť sa na večerné rande, o ktorom je presvedčená, že práve počas neho ju Michael požiada o ruku. Avšak len čo vstúpi do dverí, to, čo uvidí, nie je prekvapenie, aké očakávala. Vo chvíli, keď zdvíha tašky a uteká preč, jedno je isté: Celá jej budúcnosť práve nabrala celkom iný smer. A tak Hailey urobí jedinú vec, ktorú môže: Vydá sa do sveta, aby si vyliečila zlomené srdce. A vďaka letenkám zadarmo a dlhým medzipristátiam v exotických destináciách nájde viac možností, ako by si dokázala predstaviť… 
Alyson Noël je autorkou mnohých románov. Na Slovensku jej s veľkým úspechom vyšla knižná trilógia Nesmrteľní. 

Môžeme očakávať 
Žiara (Život Riley Bloomovej 1) a Kruté leto (Slovart)

Ak ste si všimli tak som vám sem ešte tu recenziu čo som spomenula ešte nehodila. Je toho naozaj veľa. Toto je ľahšie keďže to kopírujem . Verte že dnes som už mala v pláne napísať recenziu na Ticho (Zavrhnutý) ,ale na poslednú chvíľu som sa dozvedela že už zajtra ma čaká Hviezdoslavov  Kubín . Takže mi držte palce !

Zdroje : Alyson Noel,Gorila.sk, a verný priateľ Google :-) 

Koniec a dobrú noc ! A nezabudnite ! Držte palce !

Raz sem raz tam-Marec




Pár dni som mala meškanie . Ani cez prázdniny vám ty učiteľa nedajú voľno ! Tento mesiac sa zameráme na moje najhoršie postavy .  Prevažne sú to ženské hrdinky ,ale máme tam aj jedného chlapca.  Na ďalší mesiac tu budeme mať : Najkrajšie páry !
 

5. Miles Fisher- Súženie

(nenašla som obrázok)
Nazačiatku sa mi celkom pozdával. Potom bol dotieravejší a dotieravejší.
Aj keď mu Luce dala najavo (aj keď jej to podľa mňa dobrú chvíľu nedošlo že po nej ide) že ona ma záujem iba o Daniela ,on nie a nie sa stiahnuť. Vtedy si to u mňa pokašlal .







4. Calla Torová- Nočný tieň
   
Shay či Ren ? Neviem čo mám robiť ! Zmietame sa medzi  dvoma krásnymi chlapcami!
   Čo vám to už len pripomína ? Twilight.







3. Bella Swan-Cullen

Pozrime koho to tu máme ! Nie že tu máme to čo mi vadilo u kandidátky vyššie, ale ešte aj ta jej nešikovnosť. A jej správanie ! V poslednej dobe som čítala viaceré Twiligt FanFiction a poviem vám že niektoré boli naozaj dobré. A hlavne: Bella bola normálna !







2. Neferet -Škola noci

   


Ani  neviem prečo ,ale hneď na začiatku mi bola nepríjemna.

Čudná . No jednoducho zloduch na prvý pohľad ! 

( Na túto knihu ešte nie je recenzia a ani neviem či vôbec bude)

 







1.Zoey  Redbird- Škola noci.


Oná... Na začiatku to bolo dobre . Vypadala normálne . Potom sa vyspala s nim a potom s  oným  a kto vie ešte s kým . Aj to jej správanie : Som mocná a vy máte smolu. 

Možno urazím fanúšikov  tejto série ,no ja ich jednoducho nemám rada ! Mara 

Alexandra Adornetto


Rozmýšľala som čo by som sem dnes mohla dať. Recenziu pridám(asi) až večer ,ale teraz začnem z niečím novým . Chceli by ste vedieť ako vyzerajú spisovatelia ? Aký bol aj je ich život ? Tak sa pripravte ! Postupne vám sem budem hádzať niečo o spisovateľoch o ktorých píšeme recenzie . Dnes začíname ! Prvá na zozname je Alexandra Adornetto ! 

Mladučká austrálska spisovateľka Alexandra Emily Adornettová je dcérou dvoch učiteľov angličtiny, ktorí v nej už od malička pestovali pozitívny vzťah ku knihám. Jej najobľúbenejšou knihou z detstva je Peter Pan, ktorou sa nechala inšpirovať aj vo svojej prvej sérii - The Strangest Adventures. Tú napísala už ako trinásťročná(!).
Keď sa Alexandra pokúšala prvýkrát presadiť ako publikujúca autorka, starostlivo si poprezerala a zhdonotila všetky austrálske vydavateľstvá až sa nakoniec rozhodla zaslať svoj rukopis do vydavateľstva HarperCollins. O dlhých 24 týždňov prišla odpoveď: Jej prvá kniha začala svoju púť na pulty kníhkupectiev. 

Aj keď v Austrálii nie je Alexandra aj napriek svojmu veku žiadny nováčik, do povedomia celého sveta sa dostala až knihou Záblesk (Halo), ktorá je začiatkom pútavej a hlavne romantickej anjelskej série o anjelovi Bethany, prichádzajúcej na zem inkognito spolu so svojimi druhmi, aby pomohli ľudstvu brániť sa pred zlom, ktoré sa chystá ovládnuť celý svet. 

Alexandra má okrem písania rada country hudbu, spievanie a herectvo. Vo voľnom čase sa tiež venuje štúdiu teológie, čo sa určite odzrkadlilo aj v knihe Záblesk. 
  
Ohľadom série Záblesk ! Druhá časť sa má na pultoch našich kníhkupectiev objaviť v priebehu mája 2012 ! Názov knihy je Záhrobie a už vám môžem ponúknuť aj anotáciu :

Bethany sa pomaly spamätáva z vyčíňania mocného démona Jaka Thorna. Život v mestečku Venus Cove sa vracia do starých koľají. Nikto netuší, že Jake pripravuje pomstu štýle – na Dušičky, v deň, keď sa stretáva svet mŕtvych so svetom živých, využije príležitosť a Bethany unesie do záhrobia. Milosrdný anjel však vo svete číreho zla nemôže žiť večne a je iba otázkou času, kedy dôjde k rozhodujúcemu stretnutiu medzi pekelnými a nebeskými mocnosťami. Svet stojí na pokraji apokalypsy. Ktorá strana prejaví viac odvahy v rozhodujúcich okamihoch? Nepohltia pekelné plamene nakoniec aj tú najčistejšiu lásku?
Xavier, Gabriel a Ivy sú rozhodnutí nájsť Bethany, no pekelné brány sa neotvoria pred hocikým. Pomocnú ruku musí podať aj najmocnejší archanjel Michal.



Informacie z Bux4U.sk